[ccpw id="136103"]

Τώρα, ο Παύλος Πολάκης κλιμακώνει την επίθεσή του στους δικαστές. 

  • Τους επικρίνει ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, 
  • κατονομάζει δικαστές οι οποίοι κατά τη γνώμη του αργούν να ολοκληρώσουν τις υποθέσεις που έχουν αναλάβει, 
  • τους ψέγει επειδή δεν έχουν προφυλακίσει ορισμένους εκ των εμπλεκομένων σε έρευνες που ενδιαφέρουν την κυβέρνηση, 
  • τους εγκαλεί ακόμη και για το γεγονός ότι δεν έχουν φέρει στο εδώλιο πρόσωπα που ανέδειξαν ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία των τραπεζών, με το επιχείρημα ότι επηρεάστηκε η τιμή των μετοχών.

Όχι κυρίες και κύριοι. Ο Παύλος Πολάκης δεν είναι επιθεωρητής του δικαστικού σώματος.

Ο Παύλος Πολάκης, στενός συνεργάτης και τακτικός συνδαιτυμόνας του Αλέξη Τσίπρα παραμένει αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Κι αναρωτιέσαι εύλογα πότε προλαβαίνει να ασχολείται με τα του χαρτοφυλακίου του, αφού ξημερώνεται στο facebook και προφανώς πηγαίνει στο υπουργείο του μέρα μεσημέρι.

Η απάντηση είναι ότι δεν ασχολείται. 

Το αποδεικνύει η καθημερινή πολύωρη ενασχόλησή του με τα social media και η μονομανία του με το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να βάλει φυλακή κάποιους από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Και κυρίως το δείχνει η κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας που δεν έχει καταρρεύσει χάρις στην αυτοθυσία των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Ναι, θα μου πείτε, ίσως και να έχεις δίκιο, όμως δεν είναι όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ φτιαγμένοι κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του Παύλου Πολάκη.

Πολύ πιθανόν να είναι έτσι. Κι αν μη τι άλλο, είναι ισοπέδωση που μπορεί να οδηγήσει σε μονοπάτια ολοκληρωτισμού η αντίληψη ότι είναι όλοι ίδιοι.

Υπάρχουν όμως κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ που λειτουργούν σαν να είναι η άλλη όψη του νομίσματος Πολάκη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης (ο Μιχάλης Καλογήρου δηλαδή) είναι υπαρκτό φυσικό πρόσωπο, πολιτικά όμως η ανυπαρξία του αποκαλύπτεται από το γεγονός ότι περιορίζεται να καλύπτει τις επιθέσεις Πολάκη εναντίον της Δικαιοσύνης ψελλίζοντας ότι δεν συνιστούν παρέμβαση.

Το πρωθυπουργικό γραφείο στοιχίζεται πίσω από τη γραμμή Πολάκη σε τέτοιο βαθμό που απλώς φανερώνει ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είναι το πραγματικό μεγάφωνο μέσα από το οποίο ακούγονται οι μύχιες σκέψεις του Αλέξη Τσίπρα.

Μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι έτσι και χειρότερα θα φτάσουμε μέχρι τις εκλογές.

Με τις αισχρολογίες, τις χυδαιότητες, τις απειλές του Πολάκη, τη θλιβερή σιγή του κοπαδιού των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ και τη σιωπηρή αποδοχή αυτών των σκαιών «πολιτικών» πρακτικών από την ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Κι αυτό που δεν καταλαβαίνουμε σε πρώτη ανάγνωση είναι πως το μίσος Πολάκη και τα παράγωγά του είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πυροδοτήσουν λογικές ρεβανσισμού που θα μας κρατήσουν κολλημένους στο βάλτο της σκανδαλολογίας.

Μάκης Πολλάτος
protothema.gr

Πηγή