Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου η Αθήνα σείεται από το συλλαλητήριο για το «Μακεδονικό». Την ίδια ημέρα η εφημερίδα Ντοκουμέντο δημοσιεύει λεπτομέρειες της κατάθεσης του κουκουλοφόρου μάρτυρα που εμπλέκει τον Αντώνη Σαμαρά στο σκάνδαλο Novartis. 

Η κατάθεση δόθηκε μετά την δημοσίευση του ρεπορτάζ! Τέλος Ιανουαρίου έρχεται στην Βουλή η συμφωνία για τα Σκόπια. Τα δημοσιεύματα θέλουν τώρα προφυλακίσεις μέσα στον Ιανουάριο. Τυχαίο;

Είναι από αυτές τις περιπτώσεις που αν είχαν συμβεί επί των ημερών της… επάρατης Δεξιάς, αυτή την στιγμή το κέντρο της Αθήνας θα ήταν καθημερινά κλειστό από πικετοφορίες για την «κατάλυση της Δημοκρατίας».

Για κάποιον μεταφυσικό λόγο η αστική τάξη δέχεται με μαζοχιστική διάθεση την Μαδουροποίηση της χώρας.

Η σκευωρία της Novartis αποτελεί πλήγμα στην ίδια την Δημοκρατία. 

Η απάθεια με την οποία την αντιμετωπίζουν διάφοροι θεσμικοί παράγοντες προκαλεί εύλογα ερωτήματα και μεγάλη ανησυχία για την συνέχεια.

Πολιτικοί διώκονται με μόνο στοιχείο τις αίολες καταθέσεις κουκουλοφόρων μαρτύρων, οι οποίες στηρίζονται σε φήμες και υποθέσεις.

Στην διάρκεια της διαδικασίας κουκουλοφόρος μάρτυρας μετατρέπεται σε κατηγορούμενο, επειδή όπως ο ίδιος υποστηρίζει, δεν κατέθεσε σε βάρος τριών πολιτικών.

Εφημερίδες συναγωνίζονται την Πυθία στην πρόβλεψη γεγονότων και μάλιστα με άριστα αποτελέσματα, έχοντας πέσει με απόλυτη ακρίβεια μέσα σε όλες τις προφητείες τους.

Υπουργός της κυβέρνησης επιμένει με δημόσιες παρεμβάσεις του να απειλεί την Δικαιοσύνη και να απαιτεί συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Αλήθεια; Τι λιγότερο είχε γίνει στην χώρα του Μαδούρο;

Είναι επίσης σαφές ότι ο συγχρονισμός της υπόθεσης της Novartis είναι εκπληκτικός με τις εξελίξεις στο «Μακεδονικό». 

Κι ότι η κυβέρνηση, σε αντίθεση με ότι λένε δημόσια τα στελέχη της, ανησυχεί πολύ για την εκλογικής της επιρροή στην Βόρεια Ελλάδα. Εδώ ο κ. Τσίπρας εγκαινίασε το… μετρό Θεσσαλονίκης δύο χρόνια πριν τεθεί σε λειτουργία. Στο χειρισμό του σκανδάλου Novartis θα κόλλαγαν;

Το τι γίνεται είναι σαφές. Εκείνο που δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει είναι μέχρι που μπορούν να φτάσουν οι συνωμότες.

Μέχρι τα άκρα, θα απαντούσαμε χωρίς δεύτερη σκέψη. Επειδή δεν είμαστε στην θέση τους και δεν έχουμε νομικές επιπτώσεις για τις πράξεις τους.

Οι ίδιοι; Πως θα απαντούσαν;

Εκτός κι αν πιστεύουν ότι θα βρίσκονται στην εξουσία για πάντα και ότι θα εξαφανίσουν όλους τους πολιτικούς τους αντιπάλους. 

Είναι κι αυτή μία άποψη στα πράγματα…

Καλά πάντως θα κάνετε να μην απαιτείτε σήμερα πολλά – πολλά σε επίπεδο υπεράσπισης των δημοκρατικών θεσμών, όπως έκανε χτες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ας σημειώσουμε την … επισήμανση που έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης:

Έτος εξελίξεων το 2019. Εν πρώτοις υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές. Μην το γελάτε, και τον Απρίλιο του 1967 ήταν να γίνουν εκλογές και τελικά έγιναν τον Νοέμβριο του 1974».

Θανάσης Μαυρίδης
liberal.gr

Πηγή

Share.