Σκορποχώρι στην οικονομία και αδράνεια σε ό,τι ξέραμε ως παραγωγικότητα μέχρι να ξεκαθαρίσει ο πολιτικός ορίζοντας.

Κατά τα άλλα τέλμα και σκοτάδι με τη μετανάστευση στο φουλ και τους πλειστηριασμούς να κατασπαράζουν άλλα 35.000 ακίνητα.

Το 2019 ανεξάρτητα από τις εκλογές (όποτε και αν γίνουν) η οικονομία θα σφαδάζει και θα αιμορραγεί κάτω από τρεις αθεράπευτες πληγές.

Την έκτακτη και τακτική φορολογία για να καλυφθούν οι ανάγκες πληρωμών που θα προκαλέσει το τσουνάμι “Αλέξης”. 

Τους 30-40.000 πλειστηριασμούς ακινήτων που φέρουν τα πάνω κάτω στη μεσαία τάξη με ισοπέδωση εισοδημάτων και ρευστότητας. Την ένταξη και της τάξης των “επιδοματούχων” στις φορολογικές υποχρεώσεις μας προς το κράτος.

Οι δημόσιες επενδύσεις που αποτελούν για μισό αιώνα αυλάκι ροής ρευστότητας στην οικονομία σφραγίζονται για να εξοικονομηθούν πλεονάσματα.

Το κράτος δεν πρόκειται να καλυφθεί από δανεικά μέσα στο 2019 και θα προσπαθήσει να ζήσει με όσα έχει βάλει κάτω από το μαξιλάρι.

Η τάξη όμως των επιδοματούχων θα αρχίσει από τον Μάρτιο του 2019 και μετά να έχει απαιτήσεις γιατί κάπου εκεί τοποθετεί τις πληρωμές και τις επιδοτήσεις σε άνεργους και επιχειρήσεις η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ώστε να έχει να παρουσιάζει πεπραγμένα στις εκλογές του Μαΐου ή του Σεπτεμβρίου.

Τα προγράμματα ΕΣΠΑ θα μείνουν στα χαρτιά με παρατάσεις στην πραγματοποίηση των έργων, καθώς ο κορβανάς δεν έχει και δεν θα αποκτήσει πόρους να τα συμπληρώσει με τη συμμετοχή του.

Οι προμήθειες του δημοσίου δεν θα πληρώνονται και οι προμηθευτές θα περνάνε στη λίστα των πολλών κρατικών ανεξόφλητων λογαριασμών… με διάφορα προσχήματα μεταξύ των οποίων θα διακρίνονται τα σκοπίμως γραφειοκρατικά.

Οι δε επιχειρήσεις που περιμένουν καταβολές επιδοτήσεων από αναπτυξιακούς θα προστεθούν στην ουρά… εκείνων που αναζητούν εξόφληση παλαιών χρεών (3 δισ. και άνω) και των άλλων που αναμένουν μια τριετία περισσότερο να συνταξιοδοτηθούν και να παραλάβουν τα εφάπαξ τα οποία δούλεψαν και δικαιούνται.

Μέχρι τις εκλογές η κυβέρνηση θα χαλάσει τον κόσμο σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς για να μαζέψει (σε εισπρακτική ενορχήστρωση με τις Τράπεζες…) ό,τι μπορεί εκποιώντας ακίνητα και κυρίως κτηματικές περιουσίες στην επαρχία…

Η αγορά ακινήτων αναμένει το συγκεκριμένο τσουνάμι “Αλέξης” για να ξεφουσκώσει τις τάσεις ανόδου των τιμών που προκάλεσε η μαζική ζήτηση από κινέζους ενδιαφερόμενους για πράσινη κάρτα, Ρώσους τζογαδόρους και τακτικιστές στα ελληνικά ακίνητα, καθώς και Τούρκους που μεταφέρουν περιουσίες και οικονομίες εκτός Τουρκίας, ξεκινώντας νέο επενδυτικό βηματισμό από τη Βόρεια Ελλάδα.

Τη σταθερή αυτή αγοραστική τάση θα ανακόψουν οι πλειστηριασμοί που θα ρίξουν τις τιμές καθώς οι Τράπεζες θα κάνουν ό,τι μπορούν να απαλλαγούν από τις δεκάδες χιλιάδες ακίνητα που έχουν φορτωθεί μαζί με το κράτος σε ένα ασταμάτητο αγώνα “ανταγωνισμού” για το ποιος θα φάει τα περισσότερα σπίτια…

Μέσα στον κυκλώνα αυτό, με το όνομα “Αλέξης” (στον οποίο θα στροβιλίζονται τα υπολείμματα της ελληνικής μεσαίας τάξης) είναι εντελώς αδιανόητο να λειτουργήσει ακόμη και η τακτική της αρπαχτής… ( σε ακίνητα, επιχειρήσεις και ιδιοκτησίες -κάθε είδους) καθώς τις καταστάσεις αυτές (σε χώρες προδιαγραφών Βενεζουέλας που αντέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) ακολουθεί (με μαθηματική ακρίβεια) η φάση του ξεπουλήματος.

Και όταν το ξεπούλημα στην ιδιωτική περιουσία πλαισιωθεί και από το κρατικό (στην προσπάθεια οποιασδήποτε κυβέρνησης να ανταποκριθεί στη συμφωνία εξόδου και να αποφύγει νέο μνημόνιο) δεν θα μιλάμε για συναλλαγές, μεταβιβάσεις και ιδιωτικοποιήσεις.

Θα μιλάμε για την Ελλάδα που αλλάζει χέρια και σε επίπεδο οικονομίας και σε επίπεδο τάξεων.

Για την Ελλάδα που δεν εκσυγχρονίζεται, δεν παρακολουθεί το αύριο της Ευρώπης, αλλά επιστρέφει στο 1945-1950.

Εμείς θα παραμείνουμε παρατηρητές και σε πλήρη αδράνεια (επιμένω σε αυτό), θα βλέπουμε τα τρένα και τους ανθρώπους μας να φεύγουν και να αλλάζουν πατρίδα, γιατί η Ελλάδα τους διώχνει.

Τους διώχνει για να βολέψει μόνο εκείνους που βγάζουν κυβερνήσεις. 

Τις στρατιές κρατικών υπαλλήλων οι οποίοι από το 2019 θα αμείβονται με λεφτά από πλειστηριασμούς ακινήτων και τη νέα τάξη, των “επιδοματούχων”, οι οποίοι θα εισπράττουν αυτά που μαζεύει το κράτος από τις κατασχέσεις των οικονομιών της μεσαίας τάξης μαζί με ό,τι πιάνουν και στη μαύρη εργασία.

Γ.Κράλογλου
capital.gr

Πηγή

Share.