Το κυβερνητικό παραδικαστικό κύκλωμα που κατηγορείται για μαφιόζικες μεθοδεύσεις στην υπόθεση Novartis φαίνεται ότι δραστηριοποιείται με παρόμοιο τρόπο και στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής!
Η οποία ομολόγησε αίφνης ότι ψήφισε τη Θάνου για πρόεδρο της επιτροπής Ανταγωνισμού, εκβιαζόμενη δικαστικά από την κυβέρνηση!
Συγκεκριμένα, η εφημερίδα της φασιστικής οργάνωσης, σε μια πρωτοφανή ομολογία, γράφει ευθέως ότι ο αρχηγός της οργάνωσης Μιχαλολιάκος εξαναγκάστηκε να οδηγήσει την κοινοβουλευτική ομάδα να υπερψηφίσει την κυρία Θάνου στην επόμενη κυβερνητική της θέση (δήθεν ανεξάρτητη αρχή!) «για να μην έρθει σε σύγκρουση με το δικαστικό κατεστημένο», ως κατηγορούμενος για εγκληματική οργάνωση.
Η εφημερίδα χαρακτηρίζει βαριά και ασήκωτη την υπερψήφιση Θάνου, αλλά τη θεωρεί άμεσα συνδεδεμένη με την ποινική εξέλιξη της δίκης της οργάνωσης. Γράφει χαρακτηριστικά:
“όλοι μας ξέρουμε ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, είναι κατηγορούμενη για σοβαρότατο “αδίκημα”, που σηκώνει μέχρι και 20 χρόνια φυλάκιση [εγκληματική οργάνωση]… Αν εσάς σας είχαν τυλίξει στο σιδηρό πλέγμα μιας τέτοιας κατηγορίας… τι θα κάνατε; … Πόσο ήρωες θα είσαστε, όταν θα ξέρατε ότι ο δικαστής… ετοιμάζεται να σας κατακρεουργήσει;… Θα κάματε τη χάρη στην όποια αρχιδικαστίνα Θάνου, να την ψηφίσετε για πρόεδρο όπου αυτή γούσταρε… για να μη έρθετε σε σύγκρουση με το δικαστικό κατεστημένο… Όταν μάλιστα από αυτά τα δικαστικά, παραδικαστικά, επιδικαστικά και καταδικαστικά κογκλάβια, κρεμόταν η ζωή σας;”
Θυμίζουμε στους αναγνώστες ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής, που ξεκίνησε αφού πιάστηκαν τα στελέχη της από την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου και απελευθερώθηκαν από την κυβέρνηση Τσίπρα, καρκινοβατεί με αιτιολογίες για έλλειψη κατάλληλων αιθουσών και με διαρκείς απουσίες παραγόντων της!
Όπως κατέγραφε η Καθημερινή, «έπειτα από 253 συνεδριάσεις του δικαστηρίου, πολλές από τις οποίες καθορίστηκαν από εντάσεις και επεισόδια, η δίκη συνεχίζεται μεταφερόμενη άλλοτε στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού και άλλοτε στο Εφετείο της Αθήνας, ενώ όλες οι εκτιμήσεις παραγόντων της δίκης προσδιορίζουν την κατάληξή της στο τέλος του 2020 ή ακόμα και αργότερα, ενδεχομένως το 2021!»
Η δίκη άρχισε την άνοιξη του 2014. Μετά από πολύμηνες ανακρίσεις οδηγήθηκαν στο εδώλιο 68 άτομα, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος και το σύνολο των βουλευτών, που είχαν εκλεγεί στις εκλογές του 2012.
Στα υπόγεια του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργικού μεγάρου δεν είναι καθόλου μυστικό ότι η φασιστική οργάνωση κρατιέται ζωντανή ως νόμιμο κόμμα από την κυβέρνηση για να μην κατευθυνθούν στη ΝΔ πλήθος δεξιών ψηφοφόρων της. Μια δικαστική καταδίκη των κοινοβουλευτικών μελών της ως μελών εγκληματικής οργάνωσης θα χαρακτήριζε την ΧΑ ως τέτοια, με συνέπεια να αποκλείεται από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.
Αντιθέτως, η οργάνωση αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμη στην κυβέρνηση και στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Θυμίζω ότι εκτός από την υπερψήφιση της κυρίας Θάνου η κυβέρνηση ακούμπησε επάνω στους φασίστες και στο κρίσιμο θέμα της ψήφισης του εκλογικού νόμου, από τον οποίον εξαρτάται το πολιτικό μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ (για να μπορεί να παίζει μονίμως κεντρικό ρόλο χάρη στην απλή αναλογική). Ο πρόεδρος της Βουλής και ηγετική μορφή του κόμματος είχε πει στο Σώμα:
«Στη Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι. Η Βουλή λειτουργεί με 300 και ποτέ δεν αφαιρέθηκε καμία ψήφος από καμία μεριά. Και επειδή ο εκλογικός νόμος είναι ένα κορυφαίο ζήτημα και κάθε κόμμα έχει τη δική του άποψη, περιμένουμε να δούμε τι θα πει και η Χρυσή Αυγή». Και η Χρυσή Αυγή είπε ό,τι συνέφερε την κυβέρνηση!
Και για να μη μένει καμιά αμφιβολία για τη στενή σχέση και τη διαπλοκή μεταξύ της φασιστικής οργάνωσης και της κυβέρνησης, ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Κασιδιάρη πρωταγωνίστησε προχτές επί μια ώρα προσκαλεσμένος της ΕΡΤ, στην πιο δημοφιλή προπαγανδιστική πολιτική εκπομπή της κυβερνητικής τηλεόρασης!
Όποιος δυσπιστεί για τη μαφιόζικη νοοτροπία της κυβέρνησης δεν έχει παρά να θυμηθεί ότι στο βιβλίο του ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Παπανδρέου, Γ Παπακωνσταντίνου, καταγράφει, χωρίς έχει διαψευστεί, ότι υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, με ανάμιξη του γνωστού δημοσιογράφου- ντήλερ τους, τον είχαν προσεγγίσει όταν κατηγορείτο για την υπόθεση Λαγκάρντ και του πρότειναν να τους δώσει στοιχεία εναντίον του Ε Βενιζέλου προκειμένου να πέσει στα μαλακά στην υπόθεσή του!
Τρανή απόδειξη ότι από τότε όλος αυτός ο συρφετός είχε στημένο ένα παραδικαστικό κύκλωμα, το οποίο κινιόταν όχι με γνώμονα τη Δικαιοσύνη και τους κανόνες της, αλλά με τη μαφιόζικη κομματοκρατία.
Δεν είναι τυχαίο επομένως, που ο συνδυασμός όλων αυτών των παραμέτρων με την υπόθεση Novartis παραπέμπει περισσότερο σε μεθοδεύσεις συμμορίας παρά σε λειτουργία δημοκρατικής κυβέρνησης.
Γ Παπαδόπουλος- Τετράδης

Πηγή

Share.