Αντίστροφη μέτρηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς ο Ιανουάριος είναι ο πλέον καθοριστικός μήνας. Στην ΠΓΔΜ απομένει μόνο η τρίτη ψηφοφορία για τις συνταγματικές αλλαγές, με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ να έχει προετοιμάσει το έδαφος, ώστε να μην θέσει σε κίνδυνο την πλειοψηφία που απαιτείται στη Βουλή, δηλαδή τους 80 επί συνόλου 120.
Από: crashonline.gr
Όλες οι διαδικασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί στην ΠΓΔΜ έως και τις 15 Ιανουαρίου. Μετά το… μπαλάκι έρχεται στη μεριά της Ελλάδας με τον Αλέξη Τσίπρα να καλείται να πάρει την απόφαση πότε θα έρθει η Συμφωνία στη Βουλή.
Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πρόσφατα ότι το πρωτόκολλο εισδοχής της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ θα έρθει με λίγες ημέρες διαφορά στην Ολομέλεια της Βουλής ενώ αναφορικά με τη ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο τόνισε με νόημα πως θα γίνει στην ώρα της.
«Δεν έχω αποφασίσει ακόμη εάν θα έρθει νωρίτερα από τον Μάρτη. Η ψήφιση του πρωτοκόλλου εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, θα έρθει με μερικές ημέρες απόσταση στη Βουλή για τεχνικούς λόγους. Ακούω μια παραφιλολογία. Αυτά είναι ανοησίες» υποστήριξε χαρακτηριστικά.
Ο πρωθυπουργός ελπίζει να βρει στήριξη από τους περισσότερους βουλευτές του Ποταμιού καθώς και από κάποιους των ΑΝΕΛ ώστε να μπορέσει να συγκεντρώσει τους 151, με δεδομένη την άρνηση Καμμένου να ψηφίσει την Συμφωνία.
Όπως γράφει το Secret, υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Αλ.Τσίπρας, για να εκθέσει τον υπουργό Αμυνας, σκοπεύει παραμονές της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, χωρίς αυτό κατ’ ανάγκη να συνδεθεί με το «Μακεδονικό».
Μια τέτοια κίνηση θα στοχεύει αποκλειστικά στον Π.Καμμένο, καθώς, εάν αμέσως μετά γίνει και η ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τότε τα πράγματα θα πάρουν άλλη τροπή.
Όσο για τους 151: Οι μόνοι «δεδομένοι» ωστόσο, είναι ο Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος από τους ΑΝΕΛ. Η υπουργός Τουρισμού, προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ Έλενα Κουντουρά δεν έχει ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θα κάνει και ως εκ τούτου όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.
Όσο αφορά την Κατερίνα Παπακώστα η οποία έχει εισέλθει στην κυβέρνηση ως εκπρόσωπος του κόμματος Νέα Ελληνική Ορμή, θεωρείται δύσκολο να πάει κόντρα στο κυβερνητικό ρεύμα, με δεδομένο ότι επιλέχθηκε από τον πρωθυπουργό για τη θέση της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη. Βέβαια, η ίδια δεν έχει ανοίξει τα «χαρτιά» της σημειώνοντας ότι θα πάρει την απόφασή της όταν έρθει η ώρα.
Ερωτηματικά υπάρχουν και για το τι τελικά θα πράξει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, με δεδομένο ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν προτίθεται να ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας.

. .

..

. . . ..Πηγή

Share.