Πολιτικός σεισμός από τις αποκαλύψεις για την προστατευόμενη σκευωρία της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα με στόχο την πολιτική και ηθική εξόντωση των αντιπάλων του με παρακρατικές μεθόδους

– Νίκος Μανιαδάκης: Με πίεσαν να κατονομάσω για χρηματισμό Σαμαρά, Άδωνι και Στουρνάρα

Αποκάλυψη του “Φ”: Πριν από δύο μήνες, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος είχε ενημερώσει τον Γιάννη Στουρνάρα ότι ο Παπαγγελόπουλος σχεδιάζει την ενοχοποίησή του

– Άδωνις Γεωργιάδης: “Επλήγη απολύτως η αξιοπιστία των Εισαγγελέων διαφθοράς και μένει βαριά σκιά, ότι δυστυχώς και αυτοί ενέχονται σε σκευωρία κατά του πολιτεύματος”

– Αντώνης Σαμαράς: “Είχα πει ότι επρόκειτο για τη χειρότερη σκευωρία συκοφαντίας και σπίλωσης. Τώρα αρχίζει αυτό να επιβεβαιώνεται πλήρως, είχα πει ότι θα τους πάω ως το τέλος. Τώρα όλοι θα καταλαβαίνουν γιατί”

– Πλήγμα στον θεσμό προστατευόμενων μαρτύρων
Στη γωνία οι εισαγγελικές αρχές, που τώρα θα πρέπει να βρουν απτά στοιχεία για να στηρίξουν τη διασύνδεση πολιτικών και άλλων στελεχών
– Με αεροπλάνα και… πλαστά έγγραφα
Έκθεση του Κέντρου Κοινής Ανάλυσης και Στρατηγικής για την Παράτυπη Μετανάστευση φέρνει την Ελλάδα στο επίκεντρο ως χώρα με τους περισσότερους αλλοδαπούς που επιχειρούν να περάσουν παρανόμως σε άλλες χώρες
– Απόδραση με λουριά από τσάντες
Πέρασαν 10 ώρες για να αντιληφθούν οι υπάλληλοι τη διαφυγή δύο Αλβανών κακοποιών, με το περιστατικό να πυροδοτεί αντιπαράθεση μεταξύ υπουργείου Δικαιοσύνης και σωφρονιστικών
– Μαδούν τη… μαργαρίτα στις Βρυξέλλες για τη ρουμανική προεδρία 
Μια πρωτάρα κυβέρνηση, πάνω στην οποία η διαφθορά ρίχνει βαριά σκιά, καλείται να διαχειριστεί δύο γεγονότα-σταθμούς για την περαιτέρω πορεία της Ε.Ε. – τις ευρωεκλογές και το Brexit.
– Στα χαρακώματα Τραμπ και (Δημοκρατική) Βουλή με αιχμή το shutdown 
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών εμφανίζεται πρόθυμος να συνδιαλλαγεί για να βρεθεί λύση, όχι όμως και να υποχωρήσει στο μείζον θέμα της χρηματοδότησης του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό με 5 δισ. δολάρια.
– Ο Κόρμπιν μειοψηφεί στο κόμμα του για το Brexit 
Η συντριπτική πλειονότητα των Εργατικών τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, στο οποίο μάλιστα δηλώνει ότι θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε. 
-Το Netflix συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις…
Η γνωστή και δημοφιλής διαδικτυακή τηλεοπτική πλατφόρμα Netflix αποφάσισε να αποσύρει από τις οθόνες και τις προσφερόμενες υπηρεσίες της στη Σαουδική Αραβία το επεισόδιο μιας σατιρικής εκπομπής που επέκρινε το σουνιτικό βασίλειο, όπως ανέφερε πρώτη η εφημερίδα Financial Times.
– Κουρεμένες 40% οι νέες συντάξεις 
Μπορεί πριν από μερικές εβδομάδες η κυβέρνηση να πανηγύριζε για το γεγονός ότι «κατάφερε» να μην εφαρμόσει νόμο που η ίδια ψήφισε για την περικοπή των συντάξεων, ωστόσο αυτή η απόφαση δεν είναι οριζόντια και δεν αφορά όλους. Ετσι, όσοι από χθες ζητήσουν να βγουν στη σύνταξη θα δουν τα ποσά που θα λάβουν μειωμένα έως και 40% σε σχέση με τα ποσά που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι προ του 2016. 
– Ποδαρικό με το αριστερό το Χ.Α. 
Πτωτική πρεμιέρα έκανε και στο νέο έτος το ελληνικό Χρηματιστήριο, το οποίο ακολουθώντας το «πρόσταγμα» των διεθνών αγορών κινήθηκε χαμηλότερα, σε μια συνεδρίαση όπου καταγράφηκε ο μικρότερος τζίρος των τελευταίων 24 συνεδριάσεων.
– Πυκνώνουν τα σύννεφα της ύφεσης στην παγκόσμια οικονομία
Υποχώρηση του δείκτη PMI σε ευρωζώνη, ΗΠΑ και Κίνα
– Νέος μνηστήρας στο προσκήνιο για την Εθνική Ασφαλιστική 
Ένα νέο σίριαλ στην υπόθεση Εθνική Ασφαλιστική έρχεται να προστεθεί στα ήδη δύο προηγούμενα. Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, προέκυψε ένας ακόμη μνηστήρας για τη μεγαλύτερη ελληνική ασφαλιστική εταιρεία.
– Δώρο-άδωρο οι «μειώσεις» εισφορών 
Αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών για περισσότερους από ένα εκατομμύριο αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες και μικρές μειώσεις -αναλογικά με το σύνολο των επιβαρύνσεων που καλούνται να «σηκώσουν»- φέρνει το 2019. Οι αυξήσεις για τους πολλούς -δηλαδή τους αυτοαπασχολούμενους που δηλώνουν στην εφορία κέρδη ώς και 7.000-8.000 ευρώ τον χρόνο, θα κυμανθούν από 5%-8%, καθώς το ποσοστό της επιβάρυνσης θα είναι το ίδιο με το ποσοστό της αύξησης του κατώτατου μισθού.
– Μάθημα ζωής για το δικό μας ολοκαύτωμα
Η ταινία του Νικόλα Δημητρόπουλου για τη σφαγή των Καλαβρύτων με πρωταγωνιστές τους Μαξ φον Σίντορφ και Ρίτσαρντ Τσάμπερλέϊν
– Μανώλης Ανδρόνικος: Συντροφιά με το τσαπάκι της ανασκαφής
– Τρεις νάνοι κρύβονται στον Φάρο
Χριστουγεννιάτικες ιστορίες στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος
– Η κρυφή ζωή του Σουμάχερ
Έγινε 50 και συνεχίζει να τρέχει μέσα από το ψηφιακό μουσείο του
– Το ευρωπαϊκό όνειρο
Η Τσέλσι “δούλευε” την απόκτηση του Κρίστιαν Πούλισιτς για παραπάνω από ένα χρόνο και χθες τον έκανε δικό της για 64 εκατ. ευρώ!

Πηγή

Share.