[ccpw id="136103"]

«Δεν είχε δικαίωμα η κυρία Τουλουπάκη να κάνει προστατευόμενο μάρτυρα τον κ. Μανιαδάκη, καθώς είναι εμπλεκόμενο πρόσωπο και το απαγορεύει ο νόμος και σωστά, καθώς ένα τέτοιο πρόσωπο θα μπορούσε να πει ό,τι θέλει, προφανώς για να γλιτώσει» είπε ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Novartis.
«Αν είναι ο ένας εμπλεκόμενος, γιατί να μην είναι και οι άλλοι δύο; Κι αν είναι, για ποια υπόθεση μιλάμε;» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε αναπτύσσοντας την επιχειρηματολογία του: 
«Η κυβέρνηση μπορεί να λέει ό,τι θέλει, ο εκάστοτε εισαγγελέας κάνει ό,τι γουστάρει; 
Η κυρία Τουλουπάκη και οι υφιστάμενοι εισαγγελείς της έχουν παραβιάσει το νόμο. 
Μόνη της το έκανε; 
Όχι, αν το έχει κάνει, το έχει κάνει για να εξυπηρετήσει τους πολιτικούς της προϊσταμένους, είναι απόπειρα αλλοίωσης πολιτεύματος, που περιέγραψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και μπορεί να φτάσει ως τον πρωθυπουργό της χώρας!».
«Να απαντήσει πρώτα η δικαιοσύνη εάν κινήθηκε εντός ορίων του νόμου» επισήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τους χειρισμούς της οικονομικής εισαγγελέως.
«Δεν μπορεί να άρει τον χαρακτηρισμό γιατί η τρίτη προσταυτευόμενη μάρτυρας που παρουσιάζεται ως «Κελέση» αναφέρει τον κ. Μανιαδάκη στην κατάθεσή της, άρα η εισαγγελέας από τότε ήξερε ότι ο συγκεκριμένος είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση…» συνέχισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και αναφερόμενος στους χειρισμούς της οικονομικής εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη συμπέρανε ότι «το κίνητρο το έχουν οι πολιτικοί της προϊστάμενοι, αυτοί που την τοποθέτησαν».
Σε πολύ υψηλούς τόνους, ο Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε ότι η ΝΔ θα διερευνήσει πράξεις και χειρισμούς μελών της σημερινής κυβέρνησης στην υπόθεση Novartis. 
«Εάν υπάρχει συνωμοσία και αποδειχθεί, που εγώ πιστεύω ότι υπάρχει, θέλω να είμαι σαφής για αυτό, ο ένοχος λέγεται Αλέξης Τσίπρας. Κανένας άλλος. 
Και σε περίπτωση που αποδειχθεί αυτή η σκευωρία, θα είναι ένοχος εσχάτης προδοσίας. 
Πολύ απλά. Τόσο απλά. Αν δεν αποδειχθεί, δεν θα είναι. 
Εγώ, επειδή σέβομαι το τεκμήριο της αθωότητας, εύχομαι σε όλους αυτούς να αποδειχθούν στο τέλος αθώοι. 
Εάν με ρωτάτε εάν θα το ψάξω, θα το ψάξω μέχρι τέλους. 

Γιατί σπίλωσαν εμένα, την οικογένειά μου, τους φίλους μου , τους συνεργάτες μου, τη δουλειά που έκανα στο υπουργείο. 

Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι από τη NOVARTIS δεν έχω πάρει μισό ευρώ, άρα θα τους πάω μέχρι τέλους, απλά πράγματα» υπογράμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Δείτε το VIDEO

Πηγή