[ccpw id="136103"]

Μετά τη χρεοκοπία του 2010 είναι αδιαμφισβήτητο ότι η ελληνική κοινωνία προστατεύθηκε από τις χειρότερες επιπτώσεις μιας χρεοκοπίας χάρη στη βοήθεια που έλαβε η χώρα, με τη μετατροπή του μεγαλύτερου ποσοστού των ελληνικών ομολόγων τα οποία βρίσκονταν κατά τη συντριπτική πλειοψηφία τους σε χέρια ευρωπαϊκών τραπεζών, σε διακρατικό χρέος με χαμηλό επιτόκιο.

Όσο χρέος δεν μετατράπηκε σε διακρατικά δάνεια κουρεύτηκε με τη βοήθεια των Ευρωπαίων εταίρων μας στο μεγαλύτερο κούρεμα χρέους μεταπολεμικά, το PSI, το οποίο ουσιαστικά μηδένισε την αξία των τραπεζών της Ελλάδας και δημιούργησε μια τρύπα 38 δισ. την οποία βούλωσε ο Έλληνας φορολογούμενος αναλαμβάνοντας ισόποσο νέο χρέος μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Ταυτόχρονα όμως η ελληνική οικονομία υπό την επιτροπεία των εταίρων δανειστών μας μετατράπηκε στην πιο δυσλειτουργική, υπερφορολογημένη, οικονομικά ανελεύθερη και αφιλόξενη οικονομία της ευρωζώνης, της Ευρώπης και ίσως του ελεύθερου κόσμου, για επενδυτές και εργαζόμενους.

Αυτό δεν ήταν μόνο το αποτέλεσμα κάποιας σειράς λαθών από τους Έλληνες πολιτικούς, αλλά και των λανθασμένων επιλογών των εταίρων μας σε ό,τι αφορά την επιτροπεία της οικονομίας μας, οι οποίοι με άστοχες απαιτήσεις πολλαπλών μεταρρυθμίσεων ήσσονος σημασίας, κατάπιαν την κάμηλο της μη εφαρμογής των ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων που θα επέτρεπαν την υγιή ανάπτυξη της οικονομίας μας με αντάλλαγμα την παραχώρηση του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου για έναν αιώνα από την κυβέρνηση Τσίπρα.

Κάποιος δύσπιστος ίσως μάλιστα να έλεγε ότι η Ελλάδα αποτέλεσε πεδίο δοκιμών ακραίων και μη-δοκιμασμένων πολιτικών λύσεων, όπως το απαγορευτικό έκδοσης νέων Τραπεζικών Αδειών από το 2009 ως σήμερα, όπως οι αναιμικές ανακεφαλαιοποιήσεις των 4 συστημικών ελληνικών τραπεζών ίσα να καλύψουν τις τρύπες τους από τα κόκκινα δάνεια αλλά όχι και να μπορούν να χρηματοδοτήσουν την ελληνική οικονομία, και χειρότερο όλων η επιβολή ενός εκδικητικού για τον ελληνικό λαό και την ελληνική οικονομία στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος ως το 2060, το οποίο πάλι κατάφεραν να υπογραφεί εκ μέρους της Ελλάδας από τους άσχετους του επιτελείου Τσίπρα-Καμμένου και να διασφαλίσει ότι η ελληνική οικονομία θα τρώει από τις σάρκες της ως το 2060.

Ουσιαστικά υπεύθυνη για το νεκροζωντανό τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα, το οποίο εμποδίζει την ανάπτυξη, είναι κυρίως η ΕΚΤ ως επί της ουσίας υπεύθυνη για να διασφαλίζει την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των τραπεζικών συστημάτων των χωρών μελών της ευρωζώνης, η οποία όμως έχει θέσει την Ελλάδα εκτός της μεγαλύτερης ποσοτικής χαλάρωσης στην Ευρώπη και έχει αρνηθεί τη δημιουργία των λεγόμενων “Bad Banks” που επέτρεψε στην Ιρλανδία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία να φτιάξουν, συμμετέχοντας μάλιστα στην Ποσοτική Χαλάρωση των €2,5 τρισεκατομμυρίων!!!

Δείτε το οξύμωρο: η Τράπεζα της Ελλάδας ως συμμέτοχος της ΕΚΤ κατά 2,03% έχει εγγυηθεί το 2% της ευρωπαϊκής ποσοτικής χαλάρωσης, δηλαδή €50 δισ. στα €2.500.000.000.000 (2,5 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ), αλλά η Ελλάδα έχει λάβει €0 από αυτά τα χρήματα που της αναλογούν, και τα οποία βοηθούν την οικονομία μέσω της παροχής ρευστότητας στις τράπεζες κάθε χώρας για να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξή της.

Στην Ελλάδα δηλαδή η ΕΚΤ, συμμετέχοντας στον εκβιασμό της δέσμευσης για 3,5% πλεόνασμα ως το 2022 και 2,2% ως το 2060, εξωθεί σε απομύζηση των Ελλήνων με φόρους πέρα και άνω κάθε φοροδοτικής ικανότητάς μας ως κοινωνία εν γνώσει της, ενώ στερεί από την Ελλάδα την αυξημένη χρηματοδότηση της οικονομίας που έδωσε στις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης με το QE (και μάλιστα με €50 δισ. δικά μας λεφτά που αν έμπαιναν στην οικονομία μας θα είχαμε βγει από την κρίση) και κάνει τα στραβά μάτια στο γεγονός ότι σοβαρές χώρες όπως η Ιταλία και η Γαλλία βγαίνουν από μια οικονομική κρίση όχι με πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% αλλά με έλλειμμα -2% και μάλιστα με τις ευλογίες της ΕΚΤ και της Κομισιόν!

Εδώ μάλιστα η ΕΚΤ επιδόθηκε σε ασκήσεις επιβολής των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για χρέη προς το δημόσιο και τα ταμεία, και 6 εκατομμυρίων κατασχέσεων λογαριασμών ιδιωτών στην τελευταία τριετία, κυρίως του ιδιωτικού τομέα φυσικά.

Αυτές οι κατασχέσεις πραγματοποιούνται χωρίς την τήρηση των ελληνικών νόμων για γραπτή ενημέρωση των κατόχων των επαπειλούμενων κατασχέσεων ώστε να αμυνθούν νομικά με ανακοπή ή και ακύρωση ως προβλέπει το ελληνικό Σύνταγμα και οι ελληνικοί νόμοι!

Αυτό αποδείχθηκε και σε πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου των Τρικάλων μετά τη γνωστή φυσικά καθυστέρηση ετών που στο μεταξύ κατέστρεψε οικονομικά ολοσχερώς τον ενάγοντα πολίτη, και χωρίς να επιφέρει καμία ποινή ή έστω ισόποσο πρόστιμο και ολιγοετή φυλάκιση στον δημόσιο υπάλληλο που καταπάτησε τα δικαιώματα του φορολογούμενου πολίτη.

Άλλωστε δεν θα μας έφταναν οι φυλακές αν ήταν να βάλουμε φυλακή κάθε δημόσιο υπάλληλο που καταπατά τα συνταγματικά δικαιώματα Ελλήνων πολιτών!

Με την ευλογία της ΕΚΤ και της Τρόικας όλα τα παραπάνω φυσικά…

Κάποιοι μας εξωθούν συνειδητά και με σχέδιο σε οικειοθελή έξοδο από την ευρωζώνη (δεν υπάρχει διαδικασία να μας πετάξουν έξω με δική τους απόφαση), μετατρέποντας την οικονομία μας σε κρανίου τόπο, με την επιβολή αντιδημοκρατικών και αντισυνταγματικών οικονομικών και φορολογικών μέτρων, ώσπου να μην αντέχουμε ως κοινωνία να παραμείνουμε άλλο και να βγούμε από μόνοι μας από την ευρωζώνη.

Ή παίζουν παιχνίδια υπομονής στην πλάτη ενός λαού που έχει αιμοδοτήσει την ελευθερία και τη δημοκρατία όσο λίγοι άλλοι λαοί, για να δουν πόσο μπορεί να μας εξευτελίσει ως λαό μια “περήφανη αριστερή κυβέρνηση”.

Από χαζομάρα και κατά λάθος δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι το κάνουν.

Καλό είναι σε οποιαδήποτε περίπτωση από τις παραπάνω, να αρχίσει να το αντιλαμβάνεται και ο μέσος Έλληνας φορολογούμενος.

Του Άγη Βερούτη
capital.gr

Πηγή