[ccpw id="136103"]

Πρώτος από όλους ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτος ο οποίος σε συνάντηση με Ευρωπαίους αξιωματούχους (Εsma ) δήλωσε κυνικότατα ότι “Δεν τον ενδιαφέρει το ελληνικό χρηματιστήριο”. 

Ο. Κ. Κατανοητόν. Διότι η παρέα ενδιαφέρεται να κάνει δουλειές με τον κάθε Λαυρεντιάδη μέσω των Πετσίτηδων.
Αν, όμως, δεν τον ενδιαφέρει το ελληνικό χρηματιστήριο τότε γιατί ο Τσακαλώτος τρέχει στα road shows και στα ξενοδοχεία με τους ξένους επενδυτές.
Για ποιό λόγο να κάνουμε τόσα έξοδα και τι ακριβώς λέει σ αυτές τις παρουσιάσεις ;
Μήπως να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για τα όσα του έσουραν τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Λονδίνο ;
Οι ξένοι επενδυτές γνωρίζουν καλά ότι, μια δράκα καθηγητάδων του Σύριζα ελέγχουν την ροή χρήματος μέσω των Τραπεζών ή μέσω των μηδενικών κεφαλαίων που αντλούνται από το χρηματιστήριο.
Γνωρίζουν καλά την ανεπάρκεια τους για τα κόκκινα δάνεια και δυο – τρία funds επιτέθηκαν στις τραπεζικές μετοχές την ώρα που γινόταν η μερική άρση των κεφαλαιακών ελέγχων.
Με την αδυναμία των τραπεζών να δανείσουν και την ανυπαρξία του χρηματιστηρίου στην άντληση κεφαλαίων, οι ελληνικές εταιρείες μένουν μικρότερες παλεύουν με λιγότερα εφόδια τον διεθνή ανταγωνισμό.
Αυτή είναι η δυνατή οικονομία της χώρας (όχι της Ελλάδας) του πρωθυπουργού Τσίπρα η οποία δήθεν δεν διαθέτει φοβικότητα και προχωρεί στην Συμφωνία των Πρεσπών.
Οι υποκριτές των Σύριζα- ΑΝΕΛ οι οποίοι στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία και αρνούνται νομιμοποίηση των ιδιωτικών Πανεπιστημίων.
Ας κρεμάσει λοιπόν ένα suspended στο ελληνικό χρηματιστήριο ο κ. Τσακαλώτος, όπως συμβαίνει με το Αλβανικό χρηματιστήριο.
Η ροή χρήματος πρέπει να υπάρχει μόνο για την παρέα.
Δημήτρης Παφίλας

Πηγή