Ήταν ο άνθρωπος που, ως διευθυντής τηλεοπτικών ειδήσεων, συνετέλεσε τα μέγιστα στην δημιουργία κουλτούρας ακισμού, κιτρινισμού και ελαφρών ρεπορτάζ με τις τηλεοπτικές κάμερες εστιασμένες σε οπίσθια και στήθη.

Ήταν ο άνθρωπος που προβίβασε σε …. Μετεωρολόγο κάποια ναζιάρα κοπελιά, ονόματι Πετρούλα. 

Ήταν ο άνθρωπος που συστηματικά υποβίβαζε την πολιτική χάριν των ρεπορτάζ της Μυκόνου και της Αράχοβας με πρωταγωνίστριες λογής λογής σταρλετίτσες…Οτιδήποτε, δηλαδή, πλην πολιτικής.

Ώσπου, όταν έφτασε η ώρα της απομάκρυνσης, αποφάσισε ότι ήταν… ΔΗΜΑΡ.

Κι ήταν ένας εξ εκείνων που εξέφραζε τη χαρά του παντοιοτρόπως όταν ο μοιραίος Φώτης Κουβέλης ουσιαστικά έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου με την μη υπερψήφιση του Σταύρου Δήμα ως προέδρου της Δημοκρατίας και άνοιξε έτσι τον δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Λίγο μετά, αναζητώντας ρόλο στα πολιτικά δρώμενα εξέφρασε την επιθυμία του να γίνει περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου. Όταν είδε ότι δεν βγαίνει το πράγμα, προσκολλήθηκε στο ΚΙΝΑΛ, μέσω ΔΗΜΑΡ και Θεοχαρόπουλου .

Δηλαδή, προσκολλήθηκε στο κόμμα που πανηγύριζε την πτώση του από την από την κυβέρνηση της χώρας, όταν εκείνο συγκυβερνούσε κι είχε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τον Βενιζέλο και υπουργούς επιφανή στελέχη του!!!

Κι όχι μόνο προσκολλήθηκε αλλά έγινε και υπεύθυνος της επικοινωνίας του, με απόφαση της Φώφης Γεννηματά, κατόπιν πιέσεων της ΔΗΜΑΡ.

Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου…

Γράφαμε τότε, ότι αυτή η απόφαση αποτελεί κορωνίδα καιροσκοπισμού.

Αφού από τη μια το ΚΙΝΑΛ επιχειρούσε (και επιχειρεί) να έχει σοβαρή κι υπεύθυνη στάση στη Βουλή (προτάσεις και σχέδια νόμων τεκμηριωμένα, σπαθάτος κοινοβουλευτικός λόγος κλπ) κι από την άλλη εκφράζεται από τον Σταμάτη Μαλέλη που αποτελεί τον πρωταθλητή του εκφραστικού λόγου της δεκαετίας του ’80 και του ’90. Γράφαμε, ακόμη, ότι είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να συνυπάρχει ο σημαντικός πολιτικός λόγος του Βενιζέλου ή του Λοβέρδου, με …βιτρίνα τον Μαλέλη…

Όσα είπε προχθές («δεν θα φοβηθούμε να πάμε σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική αν η Νέα Δημοκρατίας δεν έχει αυτοδυναμία»), αποτελούν τορπίλη στο μαλακό υπογάστριο της χώρας. Αφού μια τέτοια ενέργεια οδηγεί μαθηματικά την Ελλάδα στην ακυβερνησία και το χάος.

Καταλαβαίνετε; Ο Μαλέλης της Μυκόνου και της Πετρούλας να παίζει κορώνα γράμματα τη χώρα, μόνο και μόνο στο όνομα … της προοδευτικότητας!!!

Όμως, αφού ο Μαλέλης και το ΚΙΝΑΛ δεν θεωρούν καταστροφική την απλή αναλογική (δεδομένου ότι δεν φοβούνται, όπως είπε, να πάνε σε δεύτερες εκλογές με αυτή) γιατί δεν συμπράττουν με τον ΣΥΡΙΖΑ (στη Βουλή αλλάζοντας τον εκλογικό νόμο τώρα) ώστε οι επόμενες εκλογές να διεξαχθούν μ’ απλή αναλογική; Να γλιτώσουμε κιόλας την επώδυνη για την Οικονομία διαδικασία των δυο εκλογών;

Προσέξτε:

Το ΚΙΝΑΛ αποτελείται από ένα κόμμα (ΠαΣοκ) και δυο αποκόμματα.

Τη ΔΗΜΑΡ και το κόμμα του μοιραίου Γιώργου Παπανδρέου.

Τα δυο αποκόμματα παίζουν το ίδιο παιγνίδι. Τάσσονται υπέρ της σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η δε ΔΗΜΑΡ, εδώ και καιρό, εκβιάζει στα κομματικά παρασκήνια για να μπει σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας ο πρόεδρός της (Θεοχαρόπουλος) και να πριμοδοτηθούν δικοί της υποψήφιοι, για να εκλεγούν. Διαφορετικά, γνωρίζουν, δεν θα βρουν ούτε την οικογενειακή τους ψήφο.

Επιπλέον, εντός –εκτός και επί τα αυτά του ΚΙΝΑΛ ευδοκιμούν κάποια περιθωριακά ρεύματα που πιέζουν για συνεργασία με τον…. προοδευτικό ΣΥΡΙΖΑ. Από τον Μπίστη και τον Ραγκούση, μέχρι τον Μαλέλη και κάποιους άλλους περίεργους που φορούν στα καφενεία τη λεοντή του …προοδευτισμού.

Εκτός αυτών, υπάρχουν και εκείνοι οι σφουγγοκωλάριοι πρώην πασόκοι, υποκινούμενοι από (πασόκους) υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, που επιχειρούν ν’ ασκούν πίεση για τη συνένωση των δυο χώρων. Κάτι περισσότερο γνωρίζουν οι Σπίρτζης, Κοτσακάς, Κουρουμπλής κλπ κλπ κλπ.

Εξ ου κι ο Νίκος Παππάς, καλωσόρισε τις δηλώσεις Μαλέλη, αφού θεωρεί ότι ωφελούν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Μαλέλης όμως, όπως και οι λίγοι συνοδοιπόροι του, επιθυμούν να επιβάλλον τις θελήσεις τους κι αγνοούν ότι συστηματικά το ΚΙΝΑΛ ομιλεί (δια των σοβαρών εκπροσώπων του) για στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει να μη μπορεί να ορίσει τις εξελίξεις (σχηματισμό νέας κυβέρνησης, εκλογή προέδρου Δημοκρατίας κλπ) και να μη μπορεί να τορπιλίσει στο μέλλον την πορεία του τόπου. Ο Μαλέλης, προφανώς, έχει άλλη γνώμη. Κι αφού έχει άλλη γνώμη δεν παραιτείται…

Ο Μαλέλης, αγνοεί κάτι ακόμη.

Ότι πλην του ίδιου και μερικών άλλων περιθωριακών, η πλειοψηφία των στελεχών και των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ δεν επιθυμεί συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν το επιθυμούσαν θα ήταν ήδη εκεί και θα είχαν και υπουργικές καρέκλες. Άρα, όσα λέει μόνο εκτός κλίματος μπορούν να θεωρηθούν. Ως προσωπικές επιδιώξεις…

Ο Μαλέλης, εκτός όλων των άλλων, αγνοεί συστηματικά το απόλυτο των αριθμών.

Που λένε ότι κυβέρνηση δεν μπορεί να γίνει χωρίς το πρώτο κόμμα (εν προκειμένω της Νέας Δημοκρατίας).

Που λένε, επιπλέον, ότι αν πάμε σε επαναληπτικές εκλογές με απλή αναλογική, η χώρα θα συρθεί στο απόλυτο χάος ακυβερνησίας. Με ότι αυτό συνεπάγεται για την Οικονομία και για όλους μας. Ίσως, ως θιασώτης του χαβαλέ της Μυκόνου να επιθυμεί κάτι τέτοιο. Ας ρωτήσει όμως αν το επιθυμεί η Γεννηματά, ο Βενιζέλος, ο Λοβέρδος, ο Σκανδαλίδης, ο Μανιάτης, ο Γρηγοράκος και τα άλλα επιφανή στελέχη του ΚΙΝΑΛ…

Ο Μαλέλης, αγνοεί κάτι ακόμη: Ότι η… προοδευτική και …. σοσιαλιστική διανομή πλούτου και ευημερίας δεν μπορεί πλέον να γίνει με δανεικά αλλά απαιτείται αυτογενής παραγωγή. Κι η αυτογενής παραγωγή προϋποθέτει χρόνο και πολιτική σταθερότητα. 

Η χώρα κι η οικονομία δεν είναι ριάλιτι στα οποία επιδόθηκε…

Κάτι τελευταίο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης –αν δεν το έχει κάνει ήδη- οφείλει να στείλει στον Μαλέλη ένα τεράστιο καλάθι με κρασιά και σαμπάνιες… Κι ο νοών νοείτο…

Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
grpost

Πηγή

Share.