Απίστευτες δηλώσεις από τον αντιπρόεδρο των ΑΝΕΛ, Παναγιώτη Σγουρίδη – Δημιουργούν φοβικά σύνδρομα στο λαό για να αποφύγουν την κατακραυγή στο Σκοπιανό – Επιστρατεύουν πολεμικά σενάρια με τους Τούρκους για να περάσουν την κατάπτυστη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ
Αναδημοσίευση από: newsbomb.gr

Από αυτή την κυβέρνηση τελικά θα τα δούμε όλα…

Μετά από όσα έχουν κάνει για να κρατηθούν στην εξουσία, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θέτουν πλέον σε εφαρμογή ακόμα και προπαγάνδα για πολεμική σύρραξη με τους Τούρκους.
Το λένε ξεκάθαρα πλέον και μάλιστα διά στόματος του αντιπροέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Ο κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο «Θέμα» άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η Συμφωνία των Πρεσπών να καθυστερήσει να έρθει προς κύρωση στη Βουλή υποστηρίζοντας ότι «μπορεί να συμβούν γεγονότα».
Στην ερώτηση, δε, «τι θα μπορούσε να συμβεί;» ο κ. Σγουρίδης απάντησε «ένα θερμό επεισόδιο. Το απεύχομαι αλλά όλα μπορούν να συμβούν» για να προσθέσει άμεσα ότι «κατηγορηματικά δεν επενδύω σε κάτι τέτοιο».
Ο αντπρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι «το πότε θα εισαχθεί (σ.σ. η Συμφωνία των Πρεσπών) έχει ένα δρόμο. Δεν ξέρω τι γεγονότα μπορεί να υπάρξουν. Μπορεί να υπάρξουν γεγονότα απρόβλεπτα και η συμφωνία να μην έρθει ποτέ στο κοινοβούλιο και αυτό δεν έχει να κάνει με την εγχώρια πολιτική σκηνή».
«Από τη μακρά θητεία μου μπορεί μια συμφωνία να έχει υπογραφεί αλλά να έρθει στη Βουλή σε χρόνο που δεν μπορεί να υπολογίσεις. Υπάρχουν πολλές φορές συμφωνίες που κράτη για τον α ή β λόγο δεν θέλουν να επικυρώσουν. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η συμφωνία για να έχει ισχύ πρέπει να επικυρωθεί σε δύο κοινοβούλια. Γιατί όταν εισαχθεί στο κοινοβούλιο οι ΑΝΕΛ τότε αποχωρούν από τους κυβερνητικούς θώκους και παράλληλα την κυβερνητική πλειοψηφία», είπε ο κ. Σγουρίδης.
Αλήθεια, γνωρίζει ο κ. Σγουρίδης τη σημασία της φράσης του; Τι ακριβώς κάνει; Τρομοκρατεί το λαό; Λέει πως ενδέχεται να υπάρξει σύρραξη με τους Τούρκους; Τι είδους «θερμό» επεισόδιο εννοεί; Τύπου Ιμίων ή Ηλιάκη που ενδεχομένως μας στοιχίσει και αυτό σε ανθρώπινες ζωές;
Είναι πραγματικά απίστευτο που στελέχη της κυβέρνησης «παίζουν» με τέτοια θέματα. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο.
Τι προσπαθούν να κάνουν; Προφανέστατα να φοβίσουν τους πολίτες, δείχνοντας ότι ο εχθρός δεν είναι οι Σκοπιανοί (που θέλουν τα σύνορά τους στη Λάρισα) αλλά οι Τούρκοι. Παράλληλα, στέλνουν μήνυμα ότι είναι επικίνδυνο αυτή τη στιγμή η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές γιατί υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα. Με τον τρόπο αυτό επομένως κερδίζουν πολύτιμο πολιτικό χρόνο και φυσικά παραμονή στην εξουσία.
Ειλικρινά, οι πολίτες πλέον αναρωτιούνται, «είναι ανεύθυνοι ή άσχετοι;». Σίγουρα είναι επικίνδυνοι και ακατάλληλοι για να χειριστούν εθνικά θέματα.

. .

..

. . . ..Πηγή

Share.