Χρονιάρες μέρες που είναι, δεν έχω σκοπό να σας ταλαιπωρήσω με δυσάρεστες ειδήσεις του τύπου πόσα και πότε θα πρέπει να πληρώσετε για την Εφορία, τα τέλη κυκλοφορίας, τον ΕΝΦΙΑ και τους υπόλοιπους φόρους, αλλά πότε περίπου τελειώνει αυτή η αταίριαστη συμβίωση της συγκυβέρνησης και πότε θα γίνει ο νέος… ανασχηματισμός. Πληροφορούμαι λοιπόν από υπουργούς των ΑΝΕΛ, όπως οι ίδιοι διακινούν, ότι ο Πάνος Καμμένος (φωτογραφία) θα αποχαιρετήσει την κυβέρνηση πιο γρήγορα απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς, δηλαδή πολύ πιο σύντομα από την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή. Συγκεκριμένα, μετά την ψήφιση της συμφωνίας από τη σκοπιανή Βουλή. Και εξηγούμαι…

Από: tovima.gr

Πρώτα απ’ όλα άρχισε τους αποχαιρετισμούς με πρώτους τους ΕΛΔΥΚάριους της Κύπρου που τους είπε ότι είναι η τελευταία φορά που τους επισκέπτεται ως υπουργός Αμυνας. Αυτούς τους αποχαιρετισμούς θα τους συνεχίσει και σε παραμεθόριες περιοχές. Δεύτερον, δεν λέει πλέον ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση καλώντας παράλληλα τους υπουργούς του να τον ακολουθήσουν, αλλά λέει πως ο ίδιος θα αποχωρήσει από το υπουργείο Αμυνας. Και τρίτον, κρατεί σιγή ασυρμάτου ως προς τις αποφάσεις του. Δηλαδή δεν ενημερώνει κανέναν, ούτε καν τους υπουργούς του με τους οποίους σπανίως διαβουλεύεται: «Παίρνει τις αποφάσεις μόνος του» λένε οι υπουργοί του. Είναι οι ίδιοι που πιστεύουν ότι ο κ. Καμμένος θα ανακοινώσει την απόφασή του για αποχώρηση από την κυβέρνηση στις 15 Ιανουαρίου 2019.

Ο τελευταίος ανασχηματισμός

Εάν συμβεί αυτό (στο Μαξίμου μαθαίνω ότι είναι προετοιμασμένοι για όλα), τότε θα γίνει ένας μίνι ανασχηματισμός: Θα τοποθετηθεί νέος υπουργός Εξωτερικών (γιατί ο κ. Τσίπρας θα έχει αρκετή εργασία ως Πρωθυπουργός) και νέος υπουργός Αμυνας. Τώρα ποιοι θα είναι αυτοί; Ουδείς ακόμη γνωρίζει.

nnn

Αλλά με τους ΑΝΕΛ θα πρέπει κανείς να κρατεί μικρό καλάθι. Δεν είδατε πόσες κωλοτούμπες έχουν κάνει έως τώρα; Εδώ έχουν ανακοινώσει τη διαγραφή του Τέρενς Κουίκ και την πήραν πίσω. Ο δε Τέρενς μου λένε τη μια μέρα εμφανίζεται ότι παραμένει στους ΑΝΕΛ, την άλλη ότι αποχωρεί. Το βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από υφυπουργός Εξωτερικών (και να στερηθεί τα ταξίδια του) στο κάλεσμα του κ. Καμμένου. Και η κυρία Κουντουρά θα πείτε τι θα κάνει;

Η Ελενα μένει στην κυβέρνηση

Εως τώρα η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά δεν λέει σε κανέναν τι πρόκειται να πράξει. Γρίφος σας λέω, ακόμα .υς συνεργάτες της που τη ρωτούν (για να καθορίσουν την πορεία τους αφού οι περισσότεροι είναι μετακλητοί) δεν λέει. Οι περισσότεροι όμως (περιλαμβανομένου του Μαξίμου) πιστεύουν ότι ούτε η κυρία Κουντουρά θα υπακούσει στα κελεύσματα του αρχηγού της και θα παραμείνει στην κυβέρνηση. Κάτι παρόμοιο λένε και για τον κ. Κόκκαλη. Εάν όντως συμβούν όλα αυτά, τότε θα έχουμε το εξής πολιτικά παράδοξο φαινόμενο. Ο κ. Καμμένος μπορεί να φύγει από την κυβέρνηση αλλά το κόμμα του πέρασε στην… κυριότητα του Αλέξη Τσίπρα.

Στους ΑΝΕΛ ο Τέρενς Κουίκ δεν φαίνεται να αποχωρεί από υφυπουργός Εξωτερικών, ενώ γρίφος παραμένει και η αντίδραση της υπουργού Τουρισμού, Ελενας Κουντουρά.
«Οι περισσότεροι όμως (περιλαμβανομένου του Μαξίμου) πιστεύουν ότι ούτε η κυρία Κουντουρά θα υπακούσει στα κελεύσματα του αρχηγού της και θα παραμείνει στην κυβέρνηση. Κάτι παρόμοιο λένε και για τον κ. Κόκκαλη. Εάν όντως συμβούν όλα αυτά, τότε θα έχουμε το εξής πολιτικά παράδοξο φαινόμενο. Ο κ. Καμμένος μπορεί να φύγει από την κυβέρνηση αλλά το κόμμα του πέρασε στην… κυριότητα του Αλέξη Τσίπρα», αναφέρει το δημοσίευμα.

. .

..

. . . ..Πηγή

Share.