Προφανώς κανένας δεν περιμένει να δηλώσει το ΚΙΝΑΛ πως θα συνεργασθεί μετεκλογικά με την Νέα Δημοκρατία. Αυτό θα ήταν πολιτικά λάθος. Αλλά θα μπορούσε, δια της σιωπής, να αφήσει ανοικτό το θέμα των συνεργασιών για μετά τις εκλογές.

Η δήλωση όμως του κ.Μαλέλη που, προφανώς έγινε εν γνώσει της κυρίας Γεννηματά, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αμφισβητήσεις.

Αν δεν κερδίσει την αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία θα διεξαχθούν εκλογές με την απλή αναλογική. 

Επ΄αυτού έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις.

1.Αφού το σύστημα της απλής αναλογικής δεν είναι καταστροφικό, τότε το ΚΙΝΑΛ γιατί δεν συμπράττει από τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε οι επόμενες εκλογές να διεξαχθούν με αυτό; γιατί να υποστούμε την ταλαιπωρία των δύο εκλογικών αναμετρήσεων; Και αν συμβεί το «μοιραίο» και η Νέα Δημοκρατία κερδίσει την αυτοδυναμία, αυτό δεν θα είναι ολέθριο, σύμφωνα με τον κ.Μαλέλη; γιατί να μην αποτραπεί πάραυτα;

2.Δεν έχει γίνει αντιληπτό από τον κ.Μαλέλη πως η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου που ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ είναι αντι-ΣΥΡΙΖΑ, σε πείσμα διαφόρων τυχάρπαστων περιηγητών της πολιτικής. Η κύρια επιθυμία όλων αυτών των πολιτών είναι να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία. Το αντιδεξιό μέτωπο υπάρχει στο μυαλό κάποιων πολιτικών απολιθωμάτων και των σεσημασμένων καιροσκόπων. Συνεπώς, παρόμοιες δηλώσεις στέλνουν τους πολίτες να ψηφίσουν την Νέα Δημοκρατία.

3.Είναι ολοφάνερο πως οι δηλώσεις του κ.Μαλέλη έρχονται σε αντίθεση με τις δηλώσεις προβεβλημένων στελεχών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, πως δεν θα αφήσουν την χώρα ακυβέρνητη. Αρα, αν η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ μετεκλογικά κάνει την επιλογή της προσφυγής σε νέες εκλογές, με βεβαιότητα ο χώρος οδηγείται σε διάσπαση.

4.Η κυρία Γεννηματά, άτομο υπεύθυνο, για μια ακόμα φορά γίνεται θύμα των δικών της επιλογών. Δεν είχε κανέναν λόγο να περισυλλέξει τα περιτρίμματα της πολιτικής, στους κόλπους της παράταξης της οποίας ηγείται. Αλλωστε, ο βασικός υπεύθυνος της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ήταν η ΔΗΜΑΡ. Μάλιστα ο τότε πρόεδρος της εξαργύρωσε, χυδαία, την πολιτική του με την υπουργική καρέκλα.

Μάλλον δεν έχει γίνει αντιληπτό πως η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει πως δεν θα μπορεί αυτός να ορίσει τις εξελίξεις. 

Και εκλογές με το σύστημα της απλής αναλογικής θα τον καταστήσουν ρυθμιστή της καταστάσεως.

Εκτός αν οι κάποιοι μέσα στο ΚΙΝΑΛ αυτό ακριβώς επιδιώκουν.

Ας ρωτήσουν όμως τον Βενιζέλο, τον Λοβέρδο, τον Κουτρουμάνη που έπεσαν θύματα της συμμορίας που μας κυβερνά. Γιατί πρόκειται για συμμορία.

Παρακάμπτω δε την καταστροφή που θα επιφέρει η ακυβερνησία στην οικονομία της χώρας.

Γιατί εκλογές με απλή αναλογική σημαίνει πως θα συγκυβερνήσουν η Νέα Δημοκρατία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνον ανόητοι μπορούν να φανταστούν πως αυτά τα δύο κόμματα θα μπορέσουν να συντάξουν ένα κοινό κυβερνητικό πρόγραμμα.

Τούτων δοθέντων, το δίλημμα είναι: αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας ή χάος. Ο Κ.Μητσοτάκης θα πίνει στην υγεία των Μαλέληδων.

Του Σάκη Μουμτζή
liberal.gr

Πηγή

Share.