[ccpw id="136103"]

Ωστόσο θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός και να ελέγξει το πάθος του για δικαίωση, καθώς μετά από την σημερινή γκάφα με τον συμψηφισμό του σκανδάλου Κοσκωτά με το σκάνδαλο της Novartis, κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επικίνδυνα ανιστόρητος.

Διότι δεν μπορεί να βγάζει επί της ουσίας λάδι τον Ανδρέα Παπανδρέου επικαλούμενος δηλώσεις του περί πολιτικών διώξεων για να στριμώξει τον Τσίπρα επειδή υποτίθεται ότι τον θαυμάζει.

Κάποιος θα πρέπει να του πει ότι το σκάνδαλο Kοσκωτά ήταν πραγματικό σκάνδαλο με πραγματικά στοιχεία και οδήγησε στην πτώση του τότε κραταιού – διεφθαρμένου ΠΑΣΟΚ. Ουδεμία σχέση είχε με την προβοκάτσια και τους κουκουλοφόρους της Novartis.

Κάποιος θα πρέπει να του θυμίσει ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η ΝΔ της οποίας τυχαίνει να είναι σήμερα αντιπρόεδρος, είχαν κάνει σημαία τους την διαπλοκή του Ανδρέα κι έτσι κατάφεραν να κερδίσουν τις εκλογές. Ήταν ίσως η σημαντικότερη μάχη που έδωσε η κεντροδεξιά κατά της σοσιαλδημοκρατίας στη μεταπολίτευση.

Κάποιος θα πρέπει να του τραβήξει το αυτί, διότι δεν μπορεί να αμαυρώνει τους αγώνες της παράταξης και να ταυτίζεται, άθελά του προφανώς, με τους τότε αυριανιστές που έκαναν λόγο για βρώμικο 89’ και κατηγορούσαν ως σκευωρό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Έκτος αν συμμερίζεται τις συγκεκριμένες απόψεις.

Κι εν κατακλείδι, δεν αντιλαμβάνεται ότι με τέτοιες δηλώσεις η ΝΔ δεν πρόκειται να προσελκύσει πασοκικές ψήφους, διότι τις σπρώχνει προς ΣΥΡΙΖΑ μεριά καθώς ξυπνάει τις δυσάρεστες μνήμες από το τσάκισμα που τους επιφύλαξε ο πατήρ Μητσοτάκης;

Ίσως η χαλαρότητα των Χριστουγέννων να μείωσε τα αντανακλαστικά του αγαπητού αντιπροέδρου. Είμαστε σίγουροι ότι στο μέλλον θα είναι πιο προσεκτικός.

antinews.gr

Αδωνις Γεωργιάδης κατά Τσίπρα με την επίκληση του Ανδρέα Παπανδρέου

Μια «προφητεία» του Ανδρέα Παπανδρέου από το μακρινό 1989 επέλεξε να αφιερώσει στον Αλέξη Τσίπρα ο Άδωνις Γεωργιάδης, αφήνοντας ξεκάθαρη αιχμή κατά του πρωθυπουργού για την υπόθεση Novartis

Μια «προφητεία» του Ανδρέα Παπανδρέου από το μακρινό 1989 επέλεξε να αφιερώσει στον Αλέξη Τσίπρα ο Άδωνις Γεωργιάδης, αφήνοντας ξεκάθαρη αιχμή κατά του πρωθυπουργού για την υπόθεση Novartis. Στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέβασε ένα απόσπασμα από αφιέρωμα που είχε κάνει ο δημοσιογράφος Γιώργος Δουατζής στον Ανδρέα Παπανδρέου, μετά την παραπομπή του στο ειδικό δικαστήριο.

«Μια και ο Αλέξης θαυμάζει -υποτίθεται- τον Ανδρέα, του αφιερώνω κάτι που είχε πει και ο Αλέξης το ξέχασε όταν έστηνε την σκευωρία Novartis. Και Αλέξη μου τα λάθη πληρώνονται και ενίοτε ακριβά» ήταν το σχόλιο με το οποίο συνόδευσε την ανάρτησή του ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Στο βίντεο ο Ανδρέας Παπανδρέου μιλά για το ενδεχόμενο, στο μέλλον, κάθε πλειοψηφία να στέλνει στη Δικαιοσύνη την πρώην κυβέρνηση και επισημαίνει: «Αν ποινικοποιηθεί κατά αυτόν τον τρόπο η πολιτική ζωή της χώρας, μπορεί άραγε ο τόπος να πάει μπροστά;».

Αναφέρει, λοιπόν, ο πρώην πρωθυπουργός: «Χωρίς πραγματικά κανένα, και τονίζω κανένα, αποδεικτικό στοιχείο, μείναμε στις υποψίες και στις εικασίες. Στέλνουν πρωθυπουργό οκτώ ετών στη δικαιοσύνη. Βεβαίως η δικαιοσύνη θα κάνει το έργο της, πιστεύουμε σε αυτό και η αλήθεια θα λάμψει. Αλλά το ότι ουσιαστικά ένας πολιτικός διωγμός πήρε αυτή τη μορφή είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο για τον τόπο. Σκεφτείτε αν κάποια νέα πλειοψηφία, στο μέλλον, δεν μιλώ ούτε για τις επόμενες εκλογές, η κάθε πλειοψηφία αποφασίζει να στείλει στη δικαιοσύνη την τότε αντιπολίτευση που ήταν πριν κυβέρνηση. Αν ποινικοποιηθεί κατά αυτόν τον τρόπο η πολιτική ζωή της χώρας, μπορεί άραγε ο τόπος να πάει μπροστά;».

tanea.gr

Πηγή