Η κοινοβουλευτική συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2019, του τελευταίου – ευτυχώς – των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έδωσε μια ακόμη ευκαιρία στον πρωθυπουργό για να επιδοθεί στην πιο προσφιλή πρακτική του. 
Τη συστηματική απόπειρα παραπλάνησης της κοινής γνώμης από τα προβλήματα της οικονομίας.

Εκείνοι που αναρριχήθηκαν στην εξουσία υποσχόμενοι ότι θα έσκιζαν τα μνημόνια, ότι θα καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ και θα επέβαλαν «σεισάχθεια» στα χρέη των νοικοκυριών συνειδητοποιούν τώρα – ακόμη και οι ίδιοι – πως ολοκληρώνουν τη θητεία τους με τα αντίθετα ακριβώς αποτελέσματα. 

Επιβάρυναν τη χώρα με ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο και ένα άτυπο τέταρτο, φτωχοποίησαν τους Έλληνες, αφαίμαξαν τις επιχειρήσεις και γιγάντωσαν το ιδιωτικό χρέος.

Και τώρα που πλησιάζει η ώρα της λαϊκής ετυμηγορίας οργανώνουν μια ακόμη επιχείρηση εξαπάτησης, με όχημα τη συλλογική αμνησία !

Για πρώτη φορά στην ελληνική πολιτική ιστορία μια κυβέρνηση αποκηρύσσει την ίδια της τη θητεία. «Τώρα κυβερνάμε πραγματικά» λένε και μας ζητούν να στρέψουμε το βλέμμα μακριά από τα πεπραγμένα τους.

  • Να ξεχάσουμε δηλαδή την καταστροφική διαπραγμάτευση που κόστισε στη χώρα πάνω από 100 δις ευρώ, 
  • να μην μιλάμε για τους 29 φόρους που γονάτισαν τη μεσαία τάξη,
  • να αποσιωπήσουμε τις 17 περικοπές συντάξεων που έπληξαν ανελέητα την τρίτη ηλικία.

Οι ομιλίες του πρωθυπουργού και των υπουργών του στη συζήτηση του Προϋπολογισμού ήταν αποκαλυπτικές αυτής της νέας πρακτικής.

Δεν είπαν μια λέξη για την τετραετή φοροεπιδρομή, δεν βρήκαν ούτε μια συγγνώμη για την επενδυτική ανυδρία που προκάλεσαν με την ανερμάτιστη πολιτική τους. 

Πήραν 10 από τον ελληνικό λαό και τώρα επιστρέφουν προεκλογικά το ένα, στο πλαίσιο μιας απέλπιδας προσπάθειας να μηδενίσουν το κοντέρ.

Οι συμπατριώτες μας, όμως, δεν πρόκειται να πέσουν αυτή τη φορά στην παγίδα.

Δεν τους το επιτρέπει η αδυσώπητη πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά.

Πολίτες και επιχειρήσεις συνεχίζουν να πληρώνουν ακριβά τις αυταπάτες του κ. Τσίπρα.

Η χώρα παραμένει εκτός αγορών, οι τράπεζες αδυνατούν να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έγινε θυσία στο βωμό των προεκλογικών παροχών.

Οι μαγικές λύσεις που υποσχέθηκε η «πρώτη φορά Αριστερά» διαψεύστηκαν με δραματικό τρόπο και αυτό δεν μπορεί να το διαγράψει καμία επικοινωνιακή στρατηγική.

Άλλωστε, οι πολίτες έχουν ήδη πάρει τις αποφάσεις τους. Η πολιτική αλλαγή που έχει τόσο ανάγκη ο τόπος διαφαίνεται ήδη. Την προεξοφλεί ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός και γι’ αυτό απορρίπτει πεισματικά την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για συναινετική Συνταγματική Αναθεώρηση η οποία θα άρει την παράλογη απαγόρευση λειτουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές τόσο το καλύτερο.

Το «χθες» του ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει τόσο πολύ να κρύψει κάτω από το χαλί ο κ. Τσίπρας, θα δώσει τη θέση του στη Συμφωνία Αλήθειας των Ελλήνων με την ΝΔ.

Για την εφαρμογή ενός οικονομικού προγράμματος το οποίο θα δώσει ανάσα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και θα ανακουφίσει την ελληνική οικογένεια.

Με οδηγό τη λιτή αλλά πετυχημένη συνταγή του Κυριάκου Μητσοτάκη «Λιγότεροι φόροι και εισφορές – περισσότερες επενδύσεις και νέες καλές δουλειές», έχουμε την πίστη ότι η ελληνική κοινωνία θα ξαναβρεί το βηματισμό της, όπως της αξίζει. Όπως μας αξίζει.

Του Χριστόφορου Μπουτσικάκη
liberal.gr

Πηγή

Share.