[ccpw id="136103"]

«Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, ποιος ήταν ο Πετσίτης;». Αυτό είναι το παιχνίδι που παίζουν πλέον στην κυβέρνηση με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής να είναι εξαφανισμένος για να μην μπει στο κάδρο με τον παιδικό του φίλο και την πέτρα του σκανδάλου, τον Μανώλη Πετσίτη, να αποκηρύσσεται δημοσίως.

Κανείς δεν τον ξέρει, κανείς δεν άκουσε γι’ αυτόν, ένας περαστικός από το Μαξίμου ήταν που έβλεπε φως κι έμπαινε.  

Αυτή την υπερασπιστική γραμμή ακολουθούν στην κυβέρνηση την ώρα που η αντιπολίτευση μιλά για καραμπινάτο σκάνδαλο και απειλεί με Ειδικά Δικαστήρια.

Στο Μαξίμου λένε ότι όχι μόνον ο Πετσίτης ήταν περαστικός και… λάτρης της φωτογραφίας και δη των σέλφι μαζί με τον Τσίπρα και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά τονίζουν ότι δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο από τη στιγμή που ο Πετσίτης δεν έχει καμιά δημόσια θέση και δεν υπήρξε διασπάθιση δημόσιου χρήματος.

Η επιλογή του Αλέκου Φλαμπουράρη να τον…. ξεχάσει εντελώς θα είναι η βασική υπερασπιστική γραμμή το επόμενο διάστημα. «Είναι ασήμαντος, ένας από τους πολλούς φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που βοήθησαν το 2015», είναι το κεντρικό αφήγημα.

Το οποίο όμως καταρρίπτεται από τα γεγονότα και από τα πρόσωπα. Διότι δεν μπορεί στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι ήταν βοηθός του Παππά (Φίλης) ή ότι πήγαινε μαζί του σε όλα τα ραντεβού και μπαινόβγαινε στο Μαξίμου, και ο… Νέστορας της κυβέρνησης, Αλέκος Φλαμπουράρης να τον χαρακτηρίζει περαστικό και ο Σταθάκης παρατρεχάμενο.

Άλλωστε, ο παρατρεχάμενος έχει και το ρόλο να κάνει όλες τις… βρόμικες δουλειές του αφεντικού.

Στην κυβέρνηση αυτό που δεν μπορούν να απαντήσουν είναι όλες οι συμπτώσεις που συνδέουν τον Πετσίτη με τη ΔΕΠΑ, την ΕΛΦΕ του Λ. Λαυρεντιάδη και τις κυπριακές off shore που όλως τυχαίως κρύβονται πίσω από τον επιχειρηματία με τα τεράστια φέσια για το φυσικό αέριο.

Καταγγελίες Κιτσάκου

Όπως δεν μπορούν να απαντήσουν στις καταγγελίες του Θ. Κιτσάκου για το ρόλο του Πετσίτη ως ανθρώπου των ειδικών αποστολών του Μαξίμου και γιατί μπαινόβγαινε με άνεση εκτός από την Ηρώδου Αττικού και στη ΔΕΠΑ.

Δεν μπορούν τέλος να απαντήσουν στα έγγραφα που έχει φέρει στο φως η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» για προειδοποιήσεις σχετικά με τα χρέη της ΕΛΦΕ και για αδικαιολόγητη κι εν πολλοίς ύποπτη καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων.

Στην υπόθεση της ΔΕΠΑ που η κυβέρνηση δε βλέπει σκάνδαλο, υπάρχει ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κιτσάκος, διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ και πρώην στέλεχος στον όμιλο Λαυρεντιάδη να καταγγέλλει τουλάχιστον 6 υπουργούς ότι γνώριζαν για τα χρέη αλλά δεν έκαναν τίποτε.

Και υπάρχει ένας κολλητός υπουργού και του ίδιου του πρωθυπουργού που όλη η πιάτσα γνωρίζει ότι είναι νταραβεριτζής του Παππά (το δηλώνει και ο ίδιος άλλωστε) και μέσα σε δύο χρόνια από σερβιτόρος των 5.000 ευρώ έχει εισοδήματα άνω των 300 χιλ. ευρώ, σχετίζεται με κορυφαίους οικονομικούς παράγοντες, μένει σε πανάκριβο σπίτι, κυκλοφορεί με πολυτελή αυτοκίνητα και γεμάτες τσέπες και φημολογείται ότι είναι μέτοχος σε μπαρ κι εστιατόρια.

Όπως δεν απαντούν οι υπουργοί και σε μια ακόμη υπόθεση που αναδείχθηκε χθες στη Βουλή. Στη μηνυτήρια αναφορά της Alpha Bank, στην οποία η ELFE επίσης χρωστάει χρήματα. Σε αυτήν, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, «καταγγέλλεται ο Λαυρεντιάδης για «παράνομη και συμπαικτική μεθόδευση» με τη δημιουργία εικονικών εταιρειών στην οποία πέρασαν περιουσιακά στοιχεία της ELFE, που έγινε ουσιαστικά κουφάρι εταιρείας για να αποφύγει να πληρώσει τα χρέη της».

Με τη μηνυτήρια αναφορά της Alpha Bank ζητείται να διερευνηθεί εάν η μεταβίβαση της όλης επιχειρηματικής δραστηριότητας της οφειλέτριας εταιρείας ELFE προς τις εταιρείες ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ και PFIC LTD, που εμφανίζονται ως εταιρείες συμφερόντων του ίδιου επιχειρηματία, αποτελεί «συμπαικτική μεθόδευση» που αποσκοπεί στο «να αποκομίζουν και να απομυζούν τα έσοδα» από τη λειτουργία της ELFE σε δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου οι νέες εταιρείες.

Στην αναφορά ζητείται να διερευνηθεί αν σκοπός της όλης μεταβίβασης ήταν «να αφεθεί «το κουφάρι» της ΕΛΦΕ στην Τράπεζα και στο Ελληνικό Δημόσιο που θα κληθεί ως εγγυητής να καταβάλει την οφειλή της ΕΛΦΕ προς την Τράπεζα».

Βαρύ κλίμα

Οι συγκεκριμένες υποθέσεις έχουν διαμορφώσει πολύ βαρύ κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό διότι, στην ομάδα των 53+ επικρατεί η άποψη ότι αυτή η υπόθεση πλήττει το κυβερνών κόμμα και πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί να υπάρξει παρέμβαση της ομάδας των 53+, μέλη της οποίας επιμένουν ότι υπάρχει σημαντικό πρόβλημα, ενώ κατ’ ιδίαν βάλλουν κατά του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά.

Προβληματισμένος εμφανίζεται και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, αν και αποφεύγει να αναφερθεί στις συζητήσεις του στο συγκεκριμένο θέμα.

Σε αρκετά μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, εξάλλου, καταγράφεται ανησυχία ότι αυτά τα ζητήματα θα αξιοποιηθούν και από τη ΝΔ στον δρόμο προς τις εκλογές. Μάλιστα, όπως λένε ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με αυτήν την υπόθεση επιχειρείται να πληγεί το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.

in.gr

Πηγή