[ccpw id="136103"]

Αυτά που συμβαίνουν με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν προηγούμενο. Τάζουν ασταμάτητα. 

Υπόσχονται ό,τι δεν φανταζόμαστε. Δεσμεύονται για τα πάντα. Ναι σε όλα.

Να κάποιες ιστορίες ταξίματος και παροχολογίας, μαζί με την μπουρδολογία που τα περιβάλλουν, για να σχηματίσουμε μια γενική εικόνα.

Από τον ΟΑΕΔ, με εντολή του υπουργείου Εργασίας, (τι να κάνουν οι άνθρωποι) γυρνάνε τις “επιχειρηματικές γειτονιές” και μοιράζουν προγράμματα επιδότησης επιχειρήσεων για να απασχοληθούν (λέει) άνεργοι 45άρηδες και άνω μιας και οι μικροί μας έφυγαν… και τρέχουν βιοτέχνες και άλλοι ταλαίπωροι να μην χάσουν την ευκαιρία της επιδότησης.

Με την πρώτη ματιά λες, καλό είναι βρε παιδί μου για τον άνεργο κάποιας ηλικίας, που δεν τον παίρνει κανείς στη δουλειά. Από την άλλη είναι απίστευτο το μπέρδεμα στην επιλογή… ή στην εγγύηση για τον χρόνο και το ποσό που θα πάρουν.

Για τον άνεργο βέβαια και τον βιοτέχνη είναι ψιλά γράμματα… Μοιράζει το κράτος λεφτά; Δώσ’ τα και δεν με νοιάζει από ποιον τα παίρνεις.

Τάζουν στις επιχειρήσεις μέχρι και προστασία από τους μπαχαλάκηδες και τα φρικιά που παριστάνουν τους ιδεολόγους, με μέτρα που κάποτε θα μελετηθούν. 

Πότε θα γίνουν αυτά; Τελευταία ώρα πριν τις εκλογές; Οι επιχειρήσεις πάντως και οι επιχειρηματίες πήγαν και άκουσαν την Προστασία του Πολίτη για μέτρα (λέει) περιφρούρησης της επιχειρηματικότητας. Και τι είδαν; Να οι Επιτροπές, να οι ομάδες εργασίας για να έχουν να δικαιολογούν αμοιβές κομματικοί και κομματόσκυλα, ως γνώστες-έμπιστοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέχρι και το “μνημόσυνο” της Χαλουβουργικής μπήκε από προχθές στα σχέδια του “δώσ΄τα όλα”. Βγήκαν από το συρτάρι, μάνι-μάνι, σχέδια και δήθεν πρωτοβουλίες, προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα για την Ελευσίνα στους Ελευσίνιους, να κάνουμε και την Ελευσίνα πάρκο τώρα που θα φύγει το τέρας του χάλυβα.

Παρέα και τα σχέδια για τους Περαματιώτες και τις Περαματιώτησες, που δεν θα άφηναν να πατήσει το πόδι του ναυπηγείο, σιδεράδικο ή καρνάγιο, μικρού και μεγάλου, ενάντια στα πάρκα και τα χορτάρια… του λαού του Περάματος.

Για να μην ζηλεύουν και οι γείτονες Ασπροπυργιώτες και Ασπροπυργιώτησες τους καθησυχάζουν για το περιβάλλον, αλλά την ίδια στιγμή τάζουν και στις βιοτεχνίες που δουλεύουν εκεί προστασία και μακροημέρευση. Γιατί, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, και αυτοί έχουν δίκιο. Οπότε να οι ελπίδες και στην κινέζικη Cosco, που θέλει το μερίδιό της στη ναυπηγική βάση Ασπρόπυργου- Ελευσίνας. Ναι σε όλα και σε όλους.

Στο συνταξιοδοτικό τώρα, η αναστολή στο κόψιμο των συντάξεων γίνεται λάβαρο που θα περιφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ως ασπίδα προστασίας από τα γιαούρτια και τα αβγά. Από εκεί και πέρα χαμός. Κανείς δεν ξέρει κάτι άλλο και για ποιους θα ισχύσουν επιστροφές σε ψαλιδίσματα. Οι πάντες τα έχουν χαμένα.

Κλονίζεται έτσι και η αισιοδοξία των ένστολων (ότι θα προτιμηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πυραμίδα των επανορθώσεων) αφού κανείς από τους συνομιλητές (σε κυβέρνηση ή ΣΥΡΙΖΑ) δεν γνωρίζει τι έχουν πει οι προηγούμενοι, τι θα πουν οι επόμενοι και τι τελικά θα ισχύσει.

Στις προσλήψεις (το 2019 και βλέπουμε) σε αναπληρωτές δασκάλους, άλλους δασκάλους, προσωπικό στην υγεία και όπου αλλού υπάρχει ζήτηση ετοιμάζεται χάος. Εδώ το “Αλέξη δώστε όλα” δεν θα έχει τελειωμό. Τι καλύτερο γδάρσιμο θα κάνει ο Τσίπρας στον Μητσοτάκη, αν σχηματίσει κυβέρνηση και δεν συνεχίσει τις ταγμένες προσλήψεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την παιδεία ο οραματιστής Γαβρόγλου έβγαλε ξανά στο σφυρί την κατάργηση των πανελλαδικών. Και σε χαμηλούς τόνους (για να μην τους ακούνε στα Εξάρχεια) καθησυχάζουν όπου βρεθούν, τους “ανήσυχους” καθηγητές για τα σούπερ-μάρκετ ναρκωτικών (γνωστά και ως αχούρια ή Πανεπιστήμια, το ίδιο είναι), με νύξεις από το Μαξίμου, για τις καλύτερες ημέρες που έρχονται. Ξεχνάνε βέβαια το πότε.

Αλλά στη Βουλή (επειδή εκεί υπάρχει αντίλογος) θα συνεχίσουν να αραδιάζουν (μέχρι τις εκλογές) μόνο σκάνδαλα.

Θα βγάζουν όποια ανοησία μπορεί να κολλήσει για σκάνδαλο ή βρωμιά (χωρίς συνέχεια) για να γεμίζουν τις ώρες στην τηλεόραση και στους καναπέδες.

Έτσι (όπως προφανώς πιστεύουν) εμείς δεν ασχολούμαστε μαζί τους, όταν θα μοιράζουν τσουβάλια με άχυρα στα πεζοδρόμια και τα σοκάκια της φτώχειας και της μιζέριας της μεσαίας και της λαϊκής τάξης.

Το έκανε και ο Μαδούρο αυτό και έπιασε.

Σε εμάς όμως, από τον Ιανουάριο του 2019, ο Τσοβόλας θα φαντάζει Καποδίστριας μπροστά στον Τσίπρα.

Του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr

Πηγή