terimakasih0 / pixabay
Καμιά έκπληξη δεν προκάλεσε το βιογραφικό του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν το αναμενόμενο. Κοινωνικός αγωνιστής, που θεάται να κυκλοφορεί με μια ντουντούκα. Βέβαια, αυτή είναι μια δύσκολη δουλειά, καθώς θα πρέπει ο χειριστής της να εκφωνεί τα συνθήματα με τόνο και με ένταση, ώστε να συνεγείρει τα πλήθη. Ως εκ τούτου αυτήν την θέση τα κόμματα της Αριστεράς δεν την δίνουν σε τυχαία στελέχη, αλλά σε δοκιμασμένους λαϊκούς αγωνιστές.
Από: liberal.gr – Του Σάκη Μουμτζή
Μάλιστα, όταν γι’ αυτό το πόστο επιλέγεται γυναίκα, φροντίζουν η φωνή της να είναι και τσιριχτή για να τσακίζει το νευρικό σύστημα του ταξικού εχθρού. Συνεπώς όσοι ειρωνεύονται αυτά τα στελέχη που είναι επιφορτισμένα με την μετάδοση των συνθημάτων, αγνοούν τον ιστορικό τους ρόλο. Είναι τα περίφημα «χωνιά» της Κατοχής.
Όταν οι αστοί, παρατάσσουν τίτλους σπουδών στην Ελλάδα . εξωτερικό, οι αγωνιστές παρατάσσουν την συμμετοχή τους σε πορείες, σε αφισοκολλήσεις, σε καταλήψεις. Μάλιστα ο ύψιστος τίτλος είναι η συμβολή τους στην πυρπόληση της Αθήνας τον Δεκέμβριο του 2008.
Γιατί λοιπόν να αποτελέσει εξαίρεση ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων του ΣΥΡΙΖΑ; Αυτός, που κατά τον πρωθυπουργό, είναι γεννημένος νικητής. Άκουσαν το όνομα του και ο Μπακογιάννης και ο Γερουλάνος και πανικοβλήθηκαν. Όπως γράφει ο «sahlamaristas.gr» σκέφτονται να αποσυρθούν. Αυτά που γράφονται πως, ελλείψει άλλου, κατέληξαν στον «ντουντούκα» είναι κακόβουλα. Άλλωστε, κάτι παρεμφερές έγινε και στην συμπρωτεύουσα. Επειδή όμως είναι ερωτική πόλη, υποψήφιος δήμαρχος θα είναι μια κοπέλα. Αν κρίνω από την ανταπόκριση του κόσμου μπορεί να εκλεγούν αμφότεροι από την πρώτη Κυριακή.
Όσοι δεν γνωρίζουν τι είναι η Αριστερά δεν μπορούν να αντιληφθούν πως σε αυτόν τον ιδεολογικοπολιτικό χώρο επικρατούν άλλες αξίες. Όταν μια εμβληματική φυσιογνωμία της Αριστεράς έγραφε «γ..μώ τα Χάρβαρντ», δεν υπερέβαλε, ούτε χρησιμοποιούσε ένα σχήμα λόγου. Εκδήλωνε την περιφρόνηση του σε ένα ολόκληρο σύστημα αρχών, που επί αιώνες υπάρχει στον πλανήτη μας, σύμφωνα με το οποίο η μόρφωση, ο μόχθος και η προσπάθεια θα πρέπει να επιβραβεύονται. Ο πλανήτης μας προόδευσε, με το διάβα των αιώνων, γιατί κάποιοι φωτισμένοι άνθρωποι συνέλαβαν πρωτοποριακές ιδέες και τις κατέστησαν στην συνέχεια πλούτο της οικουμένης. Με απλά λόγια, τα κεφάλια που προεξέχουν οδηγούν τις κοινωνίες.
Στην Αριστερά όμως, δεν θέλουν να προεξέχει κανένα κεφάλι. Αν προεξέχει το κόβουν. Και τώρα που κυβερνούν την Ελλάδα με την ψήφο του ελληνικού λαού—δύο φορές—εφαρμόζουν αυτά που πιστεύουν. Προσπαθούν να επιβάλλουν το δικό τους σύστημα αξιών. Ντουντούκα, αφίσα και μολότοφ. Αν θα το πετύχουν ή όχι θα το μάθουμε σε λίγους μήνες.
Πάντως μέχρι σήμερα ποτέ η Ελλάδα δεν γνώρισε τέτοια ισοπέδωση, τέτοια κατακρήμνιση των παραδεδεγμένων αξιών του πολιτισμένου κόσμου. Συμπεριλαμβάνω βέβαια και τις χώρες της Αφρικής όπου οι υπουργοί είναι καθαροί, φορούν κουστούμια και γραβάτες και τα πανεπιστήμια τους λαμποκοπούν.
Ελπίζω πολύ σύντομα να βγούμε από την εποχή της ντουντούκας και των μολότοφ και να επανακτήσουμε, στον χώρο των αξιών, αυτά που χάσαμε, κυρίως, την τελευταία τετραετία.

. .

..

. . . ..Πηγή

Share.