[ccpw id="136103"]

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην συζήτηση στην Βουλή επί του προϋπολογισμού- φωτογραφία intimenews

Αναδημοσίευση από: iefimerida.gr
Ηταν στην διάρκεια της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον προϋπολογισμό. Και προκάλεσε την σκληρή αντιπαράθεσή του με τον Νίκο Βούτση, τον οποίο κατηγόρησε οτι δεν κάνει καλά την βουλειά του, δεν τηρεί την τάξη και λειτουργεί ως Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ της Βουλής.
Τι ήταν όμως αυτό που προκάλεσε την έκρηξη του αρχηγού της αξωιματικής αντιπολίτευσης;
Οι πληροφορίες λένε ότι ήταν μια ατάκα, καλύτερα μια «μεγάλη χοντράδα», γυναίκας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία όμως δεν έχουν καταγράψει τα μικρόφωνα της συνεδρίασης και το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αποκαλύπτει. Ούτε έχουν βρεθεί άλλοι βουλευτές που ήταν κοντά που να αποκαλύψουν τι ακριβώς ειπώθηκε.
Πληροφορίες όμως από την Πειραιώς κάνουν λόγο για «μια άκρως προσβλητική φράση» για τον κύριο Μητσοτάκη την οποία ενώ προφανώς άκουσε και ο κ. Βούτσης, δεν ανακάλεσε ονομαστικά τον δράστη στην τάξη, «κάτι που, αντιθέτως, συνηθίζει, όταν πρόκειται για βουλευτές της ΝΔ».
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο οτι δράστης του επεισοδίου, η βουλευτής δηλαδή που έριξε την προσβλητική ατάκη, είναι η Ελένη Αυλωνίτου του ΣΥΡΙΖΑ. Ομως η ίδια η βουλευτής το διέψευσε με δηλώσεις της στην ΕΡΤ:
«Κανείς δεν άκουσε τίποτα, ούτε αυτοί που κάθονταν δίπλα μου ούτε μπροστά μου. Υπήρχε δυσαρέσκεια και πολύς θόρυβος, αν άκουσε κάτι ο Κυρ. Μητσοτάκης θα ήταν από τα πολύ μπροστινά έδρανα» ανέφερε η κ. Αυλωνίτου.
Μόλις ακούστηκε η ατάκα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντέδρασε αμέσως και πολύ θυμωμένα: «Είπατε κάτι»; ρώτησε την βουλευτή. Και μετά από λίγο πρόσθεσε: «Αν είστε κουρασμένη μπορείτε να περάσετε έξω»…
Ακολούθησε ο καυγάς με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση:
Βούτσης: Παρακαλώ μην κάνετε υποδείξεις…
Μητσοτάκης: Σας παρακαλώ, υποδείξεις τέτοιες όχι σε εμένα. Να περάσετε έξω (απευθυνόμενος στην Ελένη Αυλωνίτου)
Βουτσης: Εγώ προεδρεύω, δεν προεδρεύετε εσείς και δι’ εμού να μιλάτε. Σας το ‘χω ξαναπεί.

. .

..

. . . ..



Πηγή