[ccpw id="136103"]

Οσο ο πολιτικός χρόνος τελειώνει και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανακάμπτει τόσο ο πρωθυπουργός οξύνει τον λόγο του κατά της Νέας Δημοκρατίας.
Στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού το βράδυ της Τετάρτης ο πρωθυπουργός τα «έριξε όλα» στο τραπέζι. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο Μητσοτάκης είναι ταυτόχρονα κάτι μεταξύ Σαλβίνι, Ορμπαν, χρυσαυγίτη και νοσταλγού της Μακρονήσου.

Αναδημοσίευση από: eleftherostypos.gr
Γράφει ο Πάνος Αμυράς
Το παράκανε και δεν πείθει κανέναν. Μάλιστα σχολιάζοντας την αναφορά του προέδρου της Ν.Δ. στο τελευταίο συνέδριο «να τελειώνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ όχι για αυτά που κάνει αλλά για αυτά που πιστεύει» ο πρωθυπουργός ανέβασε τους αγωνιστικούς τόνους λέγοντας ότι «η τελευταία φορά που κάποιοι αποφάσισαν να τελειώνουν με την Αριστερά για αυτά που πιστεύει ήταν όταν άνοιξαν τα ξερονήσια και οι φυλακές και οι Ελληνες διχάστηκαν σε εθνικόφρονες και εθνοπροδότες».
Την Αριστερά την τελείωσε η διακυβέρνηση Τσίπρα και όχι τα «ξερονήσια» που δήθεν θέλει να αναβιώσει ο Μητσοτάκης. Οταν έχεις δώσει ενέχυρο την κρατική περιουσία για 99 χρόνια στο υπερταμείο κατ’ εντολήν της τρόικας και έχεις γίνει ο καλύτερος φίλος της Μέρκελ και της «συντηρητικής νομενκλατούρας της Ευρώπης» το να επικαλείσαι τη Μακρόνησο μόνο θυμηδία προκαλείς. Αφήστε που και η Μακρόνησος μπορεί να έχει περάσει στο υπερταμείο.
Ο ίδιος ο Τσίπρας άλλωστε είναι ο τελευταίος που μπορεί να κατηγορήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους για διχαστικό λόγο. Τον Σεπτέμβριο του 2011 μιλούσε για «εσχάτη προδοσία» όταν η τότε κυβέρνηση Παπανδρέου είχε σχεδιάσει αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισεκατομμυρίων, τις οποίες η «πρώτη φορά Αριστερά» υλοποιεί τώρα κατά γράμμα. Δεν ακούσαμε καμία συγγνώμη για τις δηλώσεις του περί προδοσίας.
Μία ημέρα μετά τις επιθέσεις του πρωθυπουργού για επανάληψη συνθημάτων της Χρυσής Αυγής από τη Ν.Δ., η Βασιλική Θάνου τοποθετήθηκε πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της Ενωσης Κεντρώων και της Χρυσής Αυγής! Απλή σύμπτωση. Και βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε πρόβλημα το 2014 όταν οι χρυσαυγίτες βουλευτές με την ψήφο τους συνέβαλαν στην πτώση της κυβέρνησης της Ν.Δ., επί των ημερών της οποίας η ηγεσία των νεοναζί βρισκόταν στη φυλακή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πότισε την κοινωνία με το δηλητήριο, συκοφάντησε τους «μενουμευρωπαίους» ως «νενέκους», κυβέρνησε με το δόγμα «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Τώρα που τελειώνει ο πολιτικός τους χρόνος, βλέπουν φαντάσματα διχασμού, επικαλούνται ανύπαρκτες απειλές, προσπαθούν να καπηλευθούν την ιστορία. Μάταιος κόπος, η αριστερά την «πάτησε» από τον επαναστάτη που έγινε μνημονιακότερος των μνημονίων.
Οι πολιτικοί ας κάνουν μία βόλτα στα βιβλιοπωλεία
Ακόμη θυμόμαστε με συγκίνηση τις βόλτες αυτές τις ημέρες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στα βιβλιοπωλεία της Αθήνας προκειμένου να αγοράσει τα βιβλία των εορτών για τον ίδιο και κυρίως για τα εγγόνια του. Δεν το έκανε για επίδειξη, αλλά γιατί ήθελε να στείλει ένα μήνυμα σε όλους.
Οτι η πολιτική είναι μία παιδευτική διαδικασία και οι αρχηγοί πρέπει να βρίσκονται κοντά στους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών. Το όφελος διπλό. Οι πολίτες έστω και με αυτές τις συμβολικές κινήσεις μπορούν να διαπιστώσουν την αξία που έχουν η γνώση και ο πολιτισμός στη ζωή μας. Επιπλέον οι άνθρωποι των γραμμάτων μπορούν να δώσουν ιδέες και να εμπνεύσουν τους πολιτικούς. Ας αναλογισθούμε όλοι ποιος ήταν ο στενός κύκλος προσώπων του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Οι σκηνές με τους πολιτικούς αρχηγούς στα βιβλιοπωλεία μας λείπουν αλλά ελπίζουμε ότι θα επαναληφθούν.
*O Πάνος Αμυράς είναι ο διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου

. .

..

. . . ..



Πηγή