Η “σιδερόφραχτη” λογική της κυβερνητικής θρασύτητας και ο ψυχεδελικός κόσμος της πολιτικής μέθης του πρωθυπουργού, σε άρρηκτο εναγκαλισμό με την γενικότερη πολιτική γελοιότητα, απογυμνωμένη από προσχήματα και συστολές, εκδηλώθηκε για μια ακόμη φορά χθες στη Βουλή για την ψήφιση του προυπολογισμού.
Του Στέλιου Συρμόγλου
Για μια ακόμη φορά οι σύγχρονοι Κολόμβοι της πολιτικής, που πηδαλιούχησαν τη χώρα προς τα αδιέξοδα, έχοντας να επιδείξουν πολιτικούς μετεωρισμούς, σωρεία ψεμάτων, κι έναν καιροσκοπικό πριαπισμό, απέδειξαν ότι διαθέτουν λιπαρές συνειδήσεις σε λαδόχαρτο, που ωστόσο, με τον έναν ή άλλον τρόπο, κατορθώνουν την αφλογιστία των ηθικών αντανακλαστικών της κοινωνίας, έστω κι αν την πολιτική τους πονηρία “συνοδεύει” το υδροχαρές εκτόπλασμα του φόβου.
Οι πολίτες αυτού του τόπου για πολλά χρόνια ζουν μια σκόπιμη και μονοσήμαντη πραγματικότητα, ενίοτε προς όφελος μιας καταχρηστικής και άκριτα μανιχαιστικής χρησιμοποίησης του παρελθόντος, που επανειλημμένως εμπόδισε την πρόσβαση στο μέλλον, με όραμα των εκάστοτε κυβερνώντων τις πολιτικές λαθροχειρίες.
Οι ασυνείδητοι της πολιτικής που έχουν οργανωθεί σ’ ένα “κλειστό” κλάμπ, όπου δεν είναι προσβάσιμη η αξιοκρατία και η ικανότητα όσων ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την πολιτική, δεν είχαν ποτέ πυξίδα πολιτικής πλεύσης. Εχουν διαμορφώσει μια πραγματικότητα με έκδηλα παθογενή συμπτώματα. Με πολιτικές που απέβλεπαν να καταρρίψουν κυρίαρχους μύθους, με κοινοτοπίες που διέστρεφαν την κοινωνική πραγματικότητα.
Παρακολουθώντας χθες τη συζήτηση στη Βουλή, ο ανεπηρέαστος σκεπτόμενος πολίτης έβλεπε πολιτικούς-αρχέτυπα μιας ψευδούς ηθικής, δειλίας και μετριότητας, που απλώς διαγκωνίζονταν να επιδείξουν τον καιροσκοπικό πριαπισμό τους…

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.