Πριν από λίγες μέρες η εκπομπή αυτή προσπάθησε να «καταλάβει» γιατί έχασε το ΚΚΕ τη μάχη της Αθήνας τον Δεκέμβρη του ‘44, όταν το ΕΑΜ επιχείρησε με τη βία των όπλων να καταλάβει την πρωτεύουσα της Ελλάδος. 
Ως εγχείρημα (ακόμα και δια περιπάτου) είναι απόλυτα νόμιμο και ενδιαφέρον να προσεγγίσει μια τηλεοπτική εκπομπή ένα, πράγματι, κορυφαίο γεγονός της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, που ουσιαστικά άνοιξε τον δρόμο προς τον εμφύλιο πόλεμο.

Παραδόξως, στο πάνελ των καλεσμένων εκπροσωπήθηκαν όλες οι τάσεις της κομμουνιστικής αριστεράς (συμπεριλαμβανομένων και των παρουσιαστών) και έλαμψαν δια της απουσίας τους οι εκπρόσωποι του λεγόμενου αστικού κόσμου.

Μεταξύ αστείου και σοβαρού, γράψαμε ότι «η ΕΡΤ έκλαιγε όλη νύχτα την ήττα του ΚΚΕ στη μάχη της Αθήνας», αφού τόσο από τους καλεσμένους όσο και από τους παρουσιαστές ακούστηκαν ανήκουστα πράγματα. 

Χοντρικά ότι οι δωσίλογοι με τη βοήθεια των Βρετανών στέρησαν από την Ελλάδα την ευκαιρία να γίνει μια ευτυχισμένη λαϊκή δημοκρατία.

Φυσικά, δεν υπήρξε στο πλατό κανένας αντίλογος, αφού δημοσίως παρουσιαστές και καλεσμένοι δεν έκρυβαν την απογοήτευσή τους επειδή στα Δεκεμβριανά χάθηκε ο λαϊκοδημοκρατικός παράδεισος.

Η κυρία που συμπαρουσίαζε την εκπομπή, απαντώντας στο Facebook στον Αντώνη Σαμαρά, που συμπεριέλαβε στην ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ το επεισόδιο αυτό, γράφει ανάμεσα στα άλλα και τα εξής καταπληκτικά:

«Να συζητάμε (αυτό είναι το concept της εκπομπής) για την ιστορία είτε σε περιπάτους, είτε στο studio. Ξεκινάμε από το ότι αντικειμενική ιστορία δεν υπάρχει (!!!!), όπως δεν υπάρχει και μια ιστορική αλήθεια. Η ιστορία δεν προσφέρεται εύκολα για αντικειμενικότητα (;;;). Προσφέρεται για μια έντιμη ανάγνωση».

Προφανώς η κυρία δεν έχει ιδέα από ιστορία και απλώς ως περιπατητική ιστοριογράφος γράφει ότι της έρθει στο κεφάλι.

Αρα, αφού δεν υπάρχει αντικειμενική προσέγγιση της ιστορίας και μόνο έντιμες (υποκειμενικές) ερμηνείες, γιατί τα περισσότερα συντάγματα στο δυτικό ημισφαίριο προβλέπουν την ποινική δίωξη των ρεβιζιονιστών, ιστορικών που αρνούνται το ολοκαύτωμα;

Κατά συνέπεια, αν πιστέψουμε την ΕΡΤ, η άρνηση του ολοκαυτώματος θα μπορούσε να είναι μια έντιμη υποκειμενική ερμηνεία. Είναι προφανές ότι με το παράθυρο των έντιμων (υποκειμενικών) ερμηνειών θα μπορούσαμε να φέρουμε τα πάνω κάτω και να ξεθεμελιώσουμε το σύμπαν.

Οτι ο Χίτλερ ήταν ένας ρομαντικός ηγέτης που ήθελε να σώσει τον δυτικό πολιτισμό από τη βαρβαρότητα των Εβραίων και των τραπεζιτών, και ακόμη ότι ο Μιχαλολιάκος είναι πατριώτης που θέλει να σώσει την Ελλάδα από τους πρόσφυγες και τους ξένους.

Αν στην ΕΡΤ θέλουν να κάνουν περιπάτους, μπορούν να βρουν πολλές ευκαιρίες για να κάνουν χαβαλέ.

Το να πηγαίνουν βόλτα την ιστορία, άνθρωποι που δεν τη γνωρίζουν, είναι μάλλον επικίνδυνο. 

Αυτές οι εκπομπές θα μπορούσαν, αντιθέτως, να φιλοξενηθούν καλύτερα στο Μακελειό TV.

Χρήστος Ράπτης
iefimerida.gr

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥ: O σύζυγος της Κατσίμη της ΝΕΤ και λογογράφος του Τσίπρα, είχε βάλει θέμα στο Πάντειο με τον Χριστό να κάνει sex και να πίνει ναρκωτικά!

Πηγή

Share.