Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ και των φιλικών προς την Κουμουνδούρου και το Μέγαρο Μαξίμου ΜΜΕ, βρέθηκε από το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λίγη ώρα μετά το τέλος της.
Από: parapolitika.gr – Γιώργος Νόκος
Σχόλια, παραπολιτικά και απόψεις άρχισαν να κατακλύζουν ηλεκτρονικά ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την απορία όλων να είναι η εξής. Γιατί ενοχλούνται τόσο πολύ από τον Αντώνη Σαμαρά; Είναι ένας πρώην πρόεδρος κόμματος και πρώην πρωθυπουργός. Ένας πολιτικός που έκανε τη διαδρομή προς την εξουσία και την ολοκλήρωσε. Για τους ίδιους ειδικά, είναι ο αντίπαλος που κέρδισαν όχι μία αλλά τρεις φορές. Στις ευρωεκλογές του 2014, στις εθνικές εκλογές του 2015 . δημοψήφισμα της ίδιας χρονιάς. Οπότε προς τι η σφοδρή αντίδραση στην ομιλία του;
Η απάντηση δεν βρίσκεται σε κάτι κρυφό ή δυσνότητο. Βρίσκεται κυρίως στις πάνω από 20 φορές που τον χειροκρότησαν αυθόρμητα, μία εικόνα που δεν θα ήθελαν.
Ο Αντώνης Σαμαράς απελευθερωμένος πλέον, μίλησε για όλα εκείνα που διαχωρίζουν τη Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλα εκείνα που ενοχλούν την κυβέρνηση και δεν της αρέσουν.
Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για την έννοια της εθνικής ταυτότητας και την πατρίδα, τόσο στην Ελλάδα όσο . πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρώην πρωθυπουργός λέγοντας: «Η Ελλάδα είναι η πατρίδα μας, η Ευρώπη είναι το μέλλον μας» έθεσε τους όρους για την πολιτική της χώρας στο πλαίσιο της Ευρώπης αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση που πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και τον δυναμισμό των οικονομιών, να μην ικανοποιεί τις ιδεοληψίες της πολιτικής ορθότητας, να θωρακίζει την ελευθερία και να μην απαξιώνει τις εθνικές ταυτότητες.
Ο Αντώνης Σαμαράς, που κατηγορήθηκε από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ για εμφυλιοπολεμική ρητορική, δεν δίστασε να μιλήσει για τον κίνδυνο των πολιτικών άκρων, κηρύσσοντας τον πόλεμο εναντίον τους, με στόχο να μην οδηγείται ο κόσμος σε αυτά. Την ίδια ώρα όμως μίλησε για την εθνική ταυτότητα και την ορθοδοξία ως αναπόσπαστο κομμάτι της, για τον κίνδυνο του εθνομηδενισμού, του λαϊκισμού και τα ενοχικά σύνδρομα. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έκανε συχνές αναφορές στην ελληνική σημαία με τους παριστάμενους να τον χειροκροτούν.
Τον καταχειροκρότησαν όμως σε δύο συγκεκριμένες αναφορές. Όταν μίλησε για τη Βόρεια Ήπειρο, την ελληνική μειονότητα και τις πολιτικές του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα αλλά και για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.
«Χαβιάρι και φαγοπότι και Άρη Βελουχιώτη»
Η παραπάνω φράση μπορεί να στάθηκε αφορμή για πολλά σχόλια, περικλείει όμως την αναφορά του Αντώνη Σαμαρά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Τον κατηγόρησε για συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, την «άκρα δεξιά» όπως είπε χαρακτηριστικά. Τον κατηγόρησε επίσης ότι δεν πιστεύει στα σύνορα και το έθνος καθώς και ότι δεν έχει «κόκκινες γράμμες». Μίλησε για τον «κομματικό στρατό» του ΣΥΡΙΖΑ και τη διχαστική ρητορική της κυβέρνησης που κάνει κακό στη χώρα αλλά και για το μεγάλο θέμα της… γραβάτας. «Σημασία δεν έχει αν φοράς γραβάτα όταν μπαίνεις, το σημαντικό είναι να έχεις ψηλά το κεφάλι όταν βγαίνεις» είπε ο Αντώνης Σαμαράς με το συνέδριο να ξεσπάει σε γέλια και χειροκροτήματα. Είπε αυτό που έχουν διαπιστώσει οι περισσότεροι. Ότι είναι κολλημένος με την εξουσία και την «καρέκλα», πως ότι του ζητάνε το κάνει, δείχνοντας υποχωρητικότητα.
Ασφάλεια
Από την ομιλία του πρώην προέδρου της ΝΔ δεν έλειπε και ένα από τα θέματα ταμπού για την κυβέρνηση, αυτό της ασφάλειας και των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας. Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για όσους έκαψαν την Αθήνα τόσο το τελευταίο διάστημα όσο και τα προηγούμενα χρόνια, κάνοντας ειδική αναφορά στον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν από την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα. «Τους χάιδεψε, τους καλόπιασε, τους φέρθηκε με τρυφερότητα και κατανόηση» είπε χαρακτηριστικά, φέρνοντας τη στάση του αυτή σε αντιπαραβολή με το πώς αντιμετώπισε η κυβέρνηση τις μαθητικές πορείες για τη Μακεδονία.
Το standing ovation
Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν είναι όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και καταχειροκροτήθηκε από τους παριστάμενους. Το μεγαλύτερο πρόβλημά τους είναι τα τελευταία δύο λεπτά της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού. Κυρίως το σημείο που ο Αντώνης Σαμαράς δείχνει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και λέει: «Αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο επόμενος πρωθυπουργός για όλους τους Έλληνες». Οι παριστάμενοι άρχισαν να χειροκροτούν και σταμάτησαν μετά από δύο λεπτά όρθιοι με τον Αντώνη Σαμαρά να μιλάει για το τέλος των ενοχικών συνδρόμων, για φιλελεύθερους και πατριώτες.
Το πρόβλημα των ΣΥΡΙΖΑίων είναι ότι η εικόνα αυτή είναι κάτι ξένο προς αυτούς, κάτι που δεν έχουν συνηθίσει να βλέπουν. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να μιλήσει για την ιστορία του κόμματος και τις προοπτικές του. Δεν μπορεί να μιλήσει για τον Αλέκο Αλαβάνο, τον προκάτοχό του, γιατί πλέον βρίσκεται εκτός κόμματος και μιλάει εναντίον του, πόσω μάλλον για τον Νίκο Κωνσταντόπουλο. Στους ΣΥΡΙΖΑίους είναι ξένη η εικόνα ενότητας ενός κόμματος, δημοκρατικού και πολυσυλλεκτικού, με αρχές και αξίες γιατί πριν από τρία χρόνια ξεκαθάρισαν το δικό τους από εκείνους που εξέφρασαν τη διαφωνία τους, μένοντας πιστοί σε όσα έλεγαν πριν την «κωλοτούμπα» του 2015.
Ο Αντώνης Σαμαράς λοιπόν τους ενοχλεί γιατί μπορεί και μιλάει με ξεκάθαρες θέσεις. Βάζει όρια ιδεολογικά και βγάζει στο φως τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, τα λάθη, τις παραλείψεις και τα ψέματα που είπαν μέσα σε αυτά τα χρόνια. Ο πρώην πρωθυπουργός, απελευθερωμένος πλέον, αποκαλύπτει όσα θέλουν να αποκρύψουν και λέει όσα τους ενοχλούν. Και απ’ ο,τι φάνηκε από την αντίδρασή τους, τους ενοχλούν πολύ.
Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/giati-enochli-toso-tous-sirizeous-antonis-samaras

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.