Τόσα προσόντα και ικανότητες διαθέτει τέλος πάντων αυτή η κυρία, που δεν της έφθασαν οι υψηλότατες θέσεις που κατέλαβε, αλλά έπρεπε απαξάπαντως να εξασφαλιστεί ως τα 75 χρόνια της σε (καλοπληρωμένη) Ανεξάρτητη Αρχή; 
Τι στο καλό, μέλι έχουν οι υπηρεσίες της και δεν μπορεί να τις αποχωριστεί ο Αλέξης ούτε μια μέρα;

Δεν της έφτασε τέλος πάντων η Προεδρία του Αρείου Πάγου, ο τιμητικός τίτλος της πρώτης (υπηρεσιακής) Ελληνίδας πρωθυπουργού, η μετέπειτα θέση της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού, αλλά έπρεπε απαξάπαντως να μπει και για πέντε χρόνια στην ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού; 

Θα μου πείτε ότι αυτός ο τόπος έχει ανάγκη και την τελευταία ικμάδα της ζωτικότητας και της ικανότητας των λίγων πραγματικά άξιων παιδιών του, αλλά όχι και να την εξοντώσουμε βρε παιδιά την γυναίκα. Ως πότε τέλος πάντων θα προσφέρει ανιδιοτελώς;

Εγώ την Βασιλική Θάνου την πρωτοσυνάντησα ως τηλεοπτική μου καλεσμένη στο Mega. Ήταν Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και εμφανιζόταν κάθε φορά που ξεσηκωνόταν σάλος διότι οι δικαστές επιδίκαζαν αυξήσεις μισθών στους εαυτούς τους. 

Παράλληλα με την δικαιολόγηση των συναδέλφων της, δεν παρέλειπε να καταχεριάζει τηλεοπτικώς τον τότε υπουργό δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου για την ‘’απρέπεια’’ του να ανακατωθεί με την πολιτική μετά την συνταξιοδότηση του, ενώ προηγουμένως παρίστανε τον ανεξάρτητο δικαστικό.

Από τότε είχα διακρίνει την διεισδυτικότητα του βλέμματος της, την γοητεία της σκηνικής της παρουσίας και την πειθώ της βραχνής φωνής της, πλην δεν μου πέρασε ούτε κατά διάνοια από το μυαλό μου η μετέπειτα θρυλική της εξέλιξη. 

Ίσως τότε να μην είχε ακόμα ολοκληρωθεί μέσα της ο ατσάλινος χαρακτήρας που είδαμε στην συνέχεια να σαρώνει θέσεις και τίτλους που θα την αφήσουν στην ιστορία. Ίσως δεν είχε ακόμα συναντήσει τον άνθρωπο-καταλύτη που θα σφράγιζε ανεξίτηλα την πορεία της. Ίσως δεν είχε ακόμα μάθει τον αριθμό του κινητού του Αλέξη.

Διότι Αυτός την έκανε Πρόεδρο του Αρείου Πάγου (μόνο αυτή, τις άλλες δυο χηρεύουσες θέσεις ανωτάτων δικαστηρίων τις άφησε κενές), Αυτός την έκανε υπηρεσιακή πρωθυπουργό για τις εκλογές του Σεπτέμβρη του ’15, Αυτός την έβαλε επικεφαλής του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού, 

Αυτός την τοποθετεί τώρα στην Ανεξάρτητη (εδώ γελάνε) Αρχή Ανταγωνισμού. 
Και αυτή με την σειρά της, μέσα στην μεγαλοθυμία της, δεν του κράτησε του Αλέξη κακία που ως πρωθυπουργός δεν κατάφερε να παραβιάσει το Σύνταγμα της χώρας και να παρατείνει την θητεία της στον Άρειο Πάγο πέραν των νομίμων ορίων ηλικίας, όπως αυτή απαιτούσε. 
Αυτές είναι σχέσεις ζωής και αλληλοκατανόησης, όχι παίζουμε.

Τέλος πάντων, μπορεί να την εξοντώνουμε την γυναίκα με τα αλλεπάλληλα βαριά καθήκοντα που της αναθέτουμε, αλλά τουλάχιστον ως το 2024 θα είμαι ήσυχος ότι ο υγιής ανταγωνισμός στην αγορά θα είναι εξασφαλισμένος. 

Ήσυχος θα ναι και ο αείμνηστος Αντώνης Τσακυράκης στον τάφο του, βλέποντας από κει ψηλά πως συνεχίζει αδιαλείπτως να προκόβει η κυρία που διανοήθηκε να τον καθίσει στο σκαμνί (ποιον, τον Τσακυράκη – ποια, η Θάνου) για εξύβριση και δυσφήμιση.

Για να μην ξεχνιόμαστε…

Του Δημήτρη Καμπουράκη
liberal.gr

Πηγή

Share.