[ccpw id="136103"]

Διαβάζω ότι η κυβέρνηση αναζητά εναγωνίως μια πλειοψηφία 151 βουλευτών που θα της επιτρέψει να κυρώσει την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών.
Αναδημοσίευση από: antinews.gr
Του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη

Προκαλεί απορίες η επιμονή και η σπουδή της.

Λες και έχει γραμμάτια να εξωφλήσει.
Προς τι αυτή η βιασύνη;
Η κυβέρνηση δεν πρέπει να κυρώσει αυτή τη συμφωνία:
Πρώτον: δεδομένου ότι ο junior κυβερνητικός εταίρος της έχει καταστήσει ξεκάθαρο, με κάθε τρόπο, ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία, η κυβέρνηση δεν διαθέτει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Δεύτερον: η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης, όπως δείχνουν όλες οι μετρήσεις, είναι εναντίον της συμφωνίας και κατά συνέπεια η ψήφισή της συνιστά παραβίαση της λαϊκής βούλησης, η οποία αποτελεί θεμέλιο του κοινοβουλευτικού μας πολιτεύματος.
Τρίτον: η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή και είμαστε λίγους μόνον μήνες πριν τις εκλογές, οπότε δεν νομιμοποιείται ηθικά να προχωρήσει στην κύρωση της συμφωνίας. Δεν δικαιούται να δεσμεύσει την Χώρα.
Τέταρτον: αναζητώντας την ψήφο βουλευτών άλλων κομμάτων, που δεν στηρίζουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, συνιστά ένα ιδιότυπο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Αλλιώς ο κ. Τσίπρας να σχηματίσει άλλη κυβέρνηση, με τη δεδηλωμένη της Βουλής, και να ψηφίσει τη συμφωνία του.
Πέμπτον: δεν είναι πολιτικά ορθό μια συμφωνία, που άπτεται μείζονος εθνικού θέματος, να ψηφιστεί από μια περιστασιακή πλειοψηφία η οποία μάλιστα θα είναι και αποτέλεσμα συναλλαγής.
Είναι λογικό να έχουμε… απαιτήσεις από μια κυβέρνηση που θα ήταν… κάθε λέξη του Συντάγματος.

. .

..

. . . ..



Πηγή