“Εμείς δεν κόψαμε ούτε ένα ευρώ από τη σύνταξη”, ακούστηκε μία φωνή από το υπερπέραν και ξαφνικά οι λίμνες, τα ποτάμια και οι θάλασσες πάγωσαν και τα ψάρια πήδηξαν έξω από τα νερά τους. 

Ξαφνικά στον πλανήτη επικράτησε σιωπή και όλοι ρωτούσαν από πού έρχεται αυτή η “θεϊκή” φωνή.

“Με συναντούν στον δρόμο, με χαιρετούν εγκάρδια και μου λένε να μας κόψεις κι άλλα’’, ακούστηκε μία άλλη “θεϊκή” φωνή από το υπερπέραν και τα ψάρια ξαναπάγωσαν και μπήκαν στο ψυγείο.

Από τότε μονάχα τα καβούρια περπατούν στον δρόμο, γιατί αυτά αντέχουν στο κρύο και στην παγωνιά.

“620 χιλιάδες νέοι συνταξιούχοι το ’19 για πρώτη φορά θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους”, ακούστηκε μία άλλη “θεϊκή” φωνή από το υπερπέραν και όλα τα σκυλιά άρχισαν να αλυχτάνε και το “θεϊκό” καραβάνι προχωράει, χωρίς να ξέρει προς τα πού πηγαίνει.

“Βάλτε και κανέναν στη φυλακή για να κερδίσουμε τις εκλογές”, ακούστηκε μία άλλη βροντερή “θεϊκή” φωνή, σαν να έβγαινε από τα καταχθόνια υπόγεια της Κουμουνδούρου και αμέσως οι φυλακές άδειασαν, για να ανοίξει χώρος και να μπουν μέσα οι νέοι ένοικοι.

Για λίγο επικράτησε στον πλανήτη “θεία σιωπή” και ξαφνικά όλοι ξέσπασαν στα γέλια!

“Ο ΣΥΡΙΖΑ (μαζί με τους ΑΝΕΛ) θα είναι κυβέρνηση και το ’19 και το ’20 και το ’21 και το ‘22”, ακούστηκε μία άλλη φωνή από το υπερπέραν και ξαφνικά ο χρόνος πάγωσε, τα ψάρια ξαναπήδησαν στο νερό, οι ψυχές των νεκρών αναστήθηκαν για να δούνε το “θεϊκό” θαύμα και οι παπάδες άρχισαν να σταυροκοπιούνται.

Στοιχηματίζω, ότι αυτοί οι εξωγήινοι μπολσεβίκοι που μας κυβερνούν από το υπερπέραν, ετοιμάζονται για κάποιο “θεϊκό πραξικόπημα” και, τελικά, δεν θα κάνουν εκλογές.

Την ίδια ώρα όλοι οι ανεκδοτολόγοι του κόσμου ήταν μες την καλή χαρά και κατέγραψαν το πρώτο και τελευταίο ανέκδοτο της χρονιάς.

Κάποτε ο David Hume, συζητώντας για την ανθρώπινη φύση, έγραψε ότι “κανένας δεν είναι κάτι περισσότερο από αυτά που λέει” (δηλαδή από αυτά που εκστομίζει).

Στη φροϋδική γλώσσα, οι φωνές από το υπερπέραν είναι οι φωνές της ένοχης συνείδησης και παίζουν τον ρόλο του εξαγνισμού της ψυχής του ανθρώπου από τα αμαρτήματά του. 

Στο ίδιο πεδίο ανάλυσης εμπίπτουν και τα δυσανάγνωστα όνειρα, δηλαδή τα όνειρα μιας ακαθόριστης αιτιολογίας, που οφείλονται, κυρίως, στις απωθημένες αρνητικές εμπειρίες της παιδικής ηλικίας. 

Η οργιαστική φαντασίωση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παιδικής εμπειρίας, μιας ακαταμάχητης ψυχικής δόνησης του οργανισμού.

Όποιος προσπαθήσει να εξηγήσει το ακατανόητο “φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ” με όρους ψυχαναλυτικούς, κινδυνεύει να καταστρέψει όλο το μεγαλείο της ψυχαναλυτικής εμπειρίας, γι΄ αυτό και το παρακάμπτω.

Όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά θα ακούσουμε κι άλλες ξεδιάντροπες φωνές από το υπερπέραν, να υπόσχονται στους “υπηκόους” λαγούς με πετραχήλια.

 Όταν ήμασταν παιδιά και τραγουδούσαμε τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς, οι γριούλες του χωριού μας έδιναν ξυλοκέρατα (χαρούπια) και ξερά σύκα. Εμείς είμασταν ευχαριστημένοι γιατί τότε ήταν τα χρόνια της κατοχής και πεινούσαμε.

Τα χαρούπια και τα ξερά σύκα, εκτός των άλλων, έχουν αρκετές θρεπτικές ουσίες για τα παιδιά. Πέντε χαρούπια και τρία ξερά σύκα ισοδυναμούν με ένα καλό γεύμα. Και όσο πιο νηστικός είναι ο άνθρωπος τόσο πιο εύκολο είναι να του κλέψεις την εμπιστοσύνη ακόμη και με ένα γλυφιτζούρι.

Αυτό το γνωρίζουν οι άνθρωποι που μας κυβερνούν από το υπερπέραν, γι΄ αυτό και το έκαναν επάγγελμα. 

Γαντζωμένοι στο σκηνικό της λάγνας εξουσίας και εκστασιασμένοι από την αυτοκρατορική λάμψη του, επιδίδονται κάθε τόσο σε ανέξοδες υποσχέσεις και παραμυθίες.

Οι υποτιθέμενοι προστάτες των συνταξιούχων και των φτωχών, καταρρακώνουν, έτσι, με τις υποσχέσεις τους, κάθε ικμάδα της αξιοπρέπειας των ανθρώπων, οι οποίοι ψάχνουν τα πορτοφόλια τους για να πληρώσουν τους χριστουγεννιάτικους μποναμάδες.

Και δαρμένοι και χαρατσωμένοι.

Του Δημήτρη Τσαρδάκη
capital.gr

Πηγή

Share.