[ccpw id="136103"]

Η διαγραφή του Τέρενς Κουίκ από τους ΑΝΕΛ μάλλον δεν διασφαλίζει στην ηγεσία του κόμματος πως ο παλαιός δημοσιογράφος δεν θα κρατήσει την έδρα που πιθανότατα θα παραδώσει ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.
Από: news247.gr – Βασίλης Σκουρής
Ο Θ. Παπαχριστόπουλος έχει δεσμευτεί πως θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και εν συνεχεία θα παραδώσει την έδρα του.
Πρώτος επιλαχών όμως είναι ο Τέρενς Κουίκ, η διαγραφή του οποίου μάλλον μειώνει παρά αυξάνει τις πιθανότητες να μην κρατήσει την έδρα που θα παραδώσει ο Θ. Παπαχριστόπουλος. Με τον Τ. Κουίκ να κρατά την έδρα και να είναι ανεξάρτητος οι ΑΝΕΛ θα μείνουν με έξι βουλευτές και θα κινδυνεύουν με καταψήφιση τυχόν πρότασης εμπιστοσύνης που θα καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας να μείνουν χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα. Το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση που ο Π. Καμμένος θέσει κομματική πειθαρχία για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Ενδιαφέρον έχει αν η ηγεσία των ΑΝΕΛ ξαναπιέσει το Μέγαρο Μαξίμου να απομακρύνει από την κυβέρνηση και τη νθέση του υφυπουργού Εξωτερικών τον Τέρενς Κουίκ, όπως ενδιαφέρον παρουσιάζει αν ο Αλ. Τσίπρας θα κρατήσει στην κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό υπουργούς που θα διαγραφούν από τον Π. Καμμένο γιατί θα κρατήσουν διαφορετική στάση από την επίσημη γραμμή στο μακεδονικό. Το ίδιο ενδιαφέρον εμφανίζει αν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριληφθούν στελέχη που θα έχουν ανεξαρτητοποιηθεί και αποχωρήσουν από τους ΑΝΕΛ, γεγονός για το οποίο μην στοιχηματίζετε ότι δεν θα συμβεί.

. .

..

. . . ..



Πηγή