[ccpw id="136103"]

Όλοι οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης με κομμένες άδειες και ρεπό, ενώ ήρθαν κι’ από αλλού περίπου 3.000 άλλοι.

18 διμοιρίες ΜΑΤ, και 11 της ΟΠΚΕ…

Καμιά 80αριά κλούβες των ΜΑΤ, περισσότερες κι από τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, και δεκάδες περιπολικά, ακόμη κι από τα μακρινά Γρεβενά.

Χώρια οι δυο αύρες, που ανέβηκαν από Αθήνα, μαζί με το ειδικό ασθενοφόρο που πάντα παρίσταται σε εκδηλώσεις κλπ του 42άρη πρωθυπουργού μας.

Για συστοιχίες ΠΑΤΡΙΟΤ γύρω από το Παλέ Ντε Σπορ, ή για κινητοποίηση των καταδρομέων από την Ρεντίνα δεν άκουσα κάτι, αλλά δεν το θεωρώ απίθανο με αυτούς που μπλέξαμε…

Όλη λοιπόν αυτή η αντάρα, με κλειστά πανεπιστήμια, διακοπή των δρομολογίων του ΟΑΣΘ, κλειστά καταστήματα (για τον φόβο των Ιουδαίων) έγινε γιατί λέτε;

Διότι μας επισκέφθηκε ο λαοπρόβλητος πρωθυπουργός μας, ο οποίος δεν κυβερνά κρυμμένος πίσω από τα ΜΑΤ, όπως βροντοφώναζε τις προάλλες από το βήμα της βουλής απευθυνόμενος στον Μητσοτάκη…

Ναι, όντως, όλα αυτά για μια κομματική συγκέντρωση του Σύριζα, στην οποία παρευρέθηκε για να μιλήσει ο Αλέξης, όχι ως πρωθυπουργός, αλλά ως αρχηγός κόμματος, όπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Τζανακόπουλος, που και αυτού ο λόγος είναι συμβόλαιο.

Δεν μας είπε όμως προς τι το κυβερνητικό Εμπραέρ;

Το οποίο όταν το έπαιρνε μια στις τόσες ο φασίστας ο Σαμαράς, ή ο Μπένι, γινόταν της κακομοίρας με τους συριζαίους να ανεβαίνουν στα κάγκελα καταγγέλλοντας σπατάλες και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.

Ναι, τότε που υπόσχονταν ότι θα καταργήσουν το μνημόνιο, τον ΕΝΦΙΑ, τα διόδια, και τα ΜΑΤ…

Από τότε πέρασαν πολλά τέρμινα, και ο Αλέξης δεν εμφανίζεται πουθενά δημόσια αν δεν τον συνοδεύουν 10 τουλάχιστον διμοιρίες ΜΑΤ και μερικοί γιατροί.

Βέβαια αν το θυμίσεις αυτό σε κανένα γίδι που ψήφισε Σύριζα (δυο φορές μάλιστα) θα σου πει με στόμφο: Σάμπως οι προηγούμενοι καλύτεροι ήσαντε;

Έλα μου ντε!

Εν πάση περιπτώσει, η συμπρωτεύουσα έβαλε χθες τα γιορτινά της και υποδέχθηκε το γελαστό παιδί.

Με τα SMS προς τους αφισοκολλητές να παίρνουν φωτιά από νωρίς, αφού όπως φάνηκε από το πρωί, παρά τις δεκάδες των ναυλωμένων πούλμαν από παντού, η προσέλευση στο Παλέ Ντε Σπορ δεν θα ήταν και τόσο σπουδαία, δεν θα ήταν αντάξια του Αλέξη, μιας και οι περισσότεροι συριζοφύλακες έχουν ήδη διοριστεί, οπότε πώς να τους παρακινήσεις να έρθουν να χειροκροτήσουν τον λεβέντη τον πρωθυπουργό; Τι άλλο να τους υποσχεθείς;

Έτσι, μέσα στην αναμπουμπούλα, δέχθηκα κι εγώ SMS, από άγνωστο αριθμό, που έλεγε «έλα απόψε στο Παλέ και θα διοριστείς αμέσως»!

Κόντεψα να πάω, αλλά μετά σκέφθηκα πιο ώριμα και έκατσα σπίτι να δω το My Style Sucks, πίνοντας βερμούτ…

Τελικά η συγκέντρωση, παρά τις Κασσάνδρες, πέτυχε, με τα 2/3 των κερκίδων να είναι όντως γεμάτα, όπως π.χ. σε προπονήσεις του Γκάλη την δεκαετία του ’80.

Βέβαια, τελικά, πιο πολύ κόσμο μάζευε ο Πάντζας το 1967 έξω από το καμαρίνι του στο θέατρο παρά ο Αλέξης ως πρωθυπουργός, αλλά θα μου πείτε άλλες εποχές…

Πάντως, όπως τα υπολόγισα βλέποντας τα βίντεο και τα ρεπορτάζ, το Παλέ ήταν γεμάτο από κυβερνητικά στελέχη και τους συν αυτοίς παρατρεχάμενους, σοφέρ, βαστάζους, βαλέδες, σωματοφύλακες, κλπ, συν εκατοντάδες μετακλητούς, συμβούλους, κ.οκ.

Αν σε αυτούς προσθέσουμε και κάτι χασομέρηδες που όπου δουν τζερτζελέ σπεύδουν…

Μισή κερκίδα μάλιστα είχαν γεμίσει οι διορισμένοι «γκόμενοι Σβίγκου», κι άλλη μισή κάποιοι συμπαθείς Ρομά από την Κομοτηνή, τους οποίος έφερε με πούλμαν ο Σύριζα πείθοντάς τους ότι θα πάρουν επιδόματα, ή ότι θα τους πάνε να δουν τον ΜΠΑΟΚ…

Πούλμαν, λένε κάποιοι κακότροποι, ήρθαν μέχρι κι από τα Σκόπια, προκειμένου να χειροκροτηθεί αυθόρμητα ο Αλέξης.

Μάλιστα, όπως μου είπαν κάτι συγγενείς μου, ένα από αυτά τα πούλμαν, γεμάτο με Σκοπιανούς κλακαδόρους χάθηκε στο δρόμο και βρέθηκε στον … Λαγκαδά, με αποτέλεσμα να αναστενάξει το μοναδικό πατσατζίδικο της κωμόπολης, και να ξεπουλήσει ένα κινέζικο ρουχάδικο που έχει ανοίξει εκεί πρόσφατα.

Όσο για μέσα στο Παλέ, εκεί εκτός από τους αυθόρμητους χειροκροτητές, είδαμε και κάτι περίεργους τύπους με κόκκινα περιβραχιόνια, οι οποίοι εκτελούσαν με επαναστατικό ζήλο καθήκοντα σεκιούριτι, μπαγλαρώνοντας οποιονδήποτε δεν χειροκροτούσε με ζέση και μπρίο, και απομακρύνοντας κουβαλητό όποιον τολμούσε να αμφισβητήσει (με χειρονομίες ή γκριμάτσες) τις μεγαλοστομίες του τιμονιέρη μας.

Συμπλήρωναν δηλαδή το έργο της ΕΛ.ΑΣ, η οποία ούτως ή άλλως έκανε χθες το καθήκον της, πραγματοποιώντας περισσότερες προσαγωγές «νοικοκυραίων» απ ότι κουκουλοφόρων σε σκληρά επεισόδια την 17 Νοεμβρίου…

Ήταν δηλαδή κάτι ομάδες πολιτών σαν σοβιέτ, αλλά χωρίς να είναι σοβιέτ… αυτά που έλεγε ο Στρατούλης προεκλογικά, και δεν τον πιστεύαμε.

Πάντως τέλος καλό όλα καλά, η πόλη δεν κάηκε ολοσχερώς, τα καταστήματα δεν καταστράφηκαν όλα, οι προσαχθέντες αφέθησαν ελεύθεροι αργά το βράδυ αφού δακτυλοσκοπήθηκαν αρμοδίως, και η ελληνική σημαία δεν κρίθηκε τελικά παράνομη, όπως διέδιδαν τεχνηέντως κάποιοι βαλτοί σαμαρικοί από το πρωί. Απλά δεν επιτρέπεται (ντε φάκτο) να την κρατάει κανείς σε απόσταση 2 χιλιομέτρων τουλάχιστον απ’ όπου βρίσκεται ο πρωθυπουργός μας.

Κατά τα άλλα η δημοκρατία νίκησε, και η αριστερά σώζει την Μακεδονία!

Αυτά που λέω εδώ και 4 χρόνια δηλαδή…

Με απλά λόγια: ΚΕΡΔΑΜΕ!

ΥΓ- Πάντως για να λέμε όλη την αλήθεια, είχα δει περισσότερο κόσμο στο Παλέ το 1999, σε συναυλία των παπαροκάδων.

Strange Attractor
orthografos

Πηγή