Συνολική και δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε στην ομιλία του στο 12ο Συνέδριο της ΝΔ ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

«Είναι αυτοί που ποτέ δεν ένιωσαν την Ορθοδοξία σαν πολύτιμο κομμάτι της εθνικής μας ταυτότητας. Και βέβαια, είναι αυτοί που το παίζουν “προστάτες των φτωχών”.

Από την άλλη γεμίζουν, βέβαια, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, για την παρέα τους, με χλιδάτα εδέσματα.

Αν εγώ είχα επιτρέψει εγώ τέτοιο μενού πολυτελείας στη δική μου εποχή, ο Τσίπρας θα χάλαγε τον κόσμο. Αλλά τώρα… “Χαβιάρι και φαγοπότι με Άρη Βελουχιώτη”» επεσήμανε ο κ.Σαμαράς.

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, είπε ότι «ο Τσίπρας με την ανικανότητα και τις κωλοτούμπες του έσβησε από την Ευρώπη την έννοια της αριστεράς. Ακολούθως έδωσε για 99 χρόνια τη δημόσια περιουσία, την οποία παλαιότερα ο κ. Τσίπρας χαρακτήριζε πράξη εσχάτης προδοσίας, ε, αυτός την έκανε. Υπέγραψε μία συμφωνία με τα Σκόπια που ποτέ δεν είχα δεχθεί να διαπραγματευτώ και αν περάσει δεν θα λύσει το πρόβλημα του αλυτρωτισμού. Η Συμφωνία οξύνει το πρόβλημα και μέσα στην Ελλάδα, ενώ εμπλέκει και τη Βουλγαρία».

Αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα λέγοντας ότι η ΕΕ έχει να λύσει τρία σημαντικά προβλήματα: Αγγλία Brexit, Γαλλία κίτρινα γιλέκα, Ιταλία και επιπλέον έχει και το μεταναστευτικό. «Σημαίνει αυτό ότι η Ευρώπη έχει τελειώσει; Όχι, σημαίνει ότι πρέπει να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα είναι η πατρίδα μας, η Ευρώπη είναι το μέλλον μας. Την Ευρώπη την υπονομεύει ο λαϊκισμός αλλά και ο εθνομηδενισμός. Λαϊκισμός όμως δεν είναι να αφουγκράζεται κανείς το δημόσιο αίσθημα. Το να μπερδεύει τη νόμιμη με την παράνομη μετανάστευση είναι λαϊκισμός. Το να αγνοεί την ταλαιπωρία του μετανάστη είναι σκέτη απανθρωπιά. Στις δικές μας ημέρες δεν υπήρχε Μόρια» προσέθεσε.

Συνεχίζοντας την επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ανέφερε: «Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι οι πρωταγωνιστές της υπερφορολόγισης της μεσαίας τάξης, είναι εκείνοι που κλαίνε στο κανάλι τους, την ΕΡΤ, γιατί έχασε το ΕΑΜ τη μάχη της Αθήνας, χωρίς να σκέπτονται τι θα είχε γίνει αν δεν είχε χάσει… Είναι αυτοί που παρακολουθούν σαν θεατές το σχέδιο αφελληνισμού του Έντι Ράμα. Είναι αυτοί που αγνοούν τον Παύλο Μελλά και αυτοί που δεν ένιωσαν ποτέ την ορθοδοξία σαν κομμάτι της ταυτότητάς μας… Σκορπούν την πατρίδα και τις αξίες τους με τον λαϊκισμό τους».

Κάνοντας έμμεση αναφορά στην υπόθεση Novartis, είπε με έμφαση: «Να θυμούνται ότι εγώ δεν ξεχνάω και να ξέρουν ότι όταν λέω πως θα τους πάω μέχρι τέλους, το εννοώ».

Συνεχίζοντας επικαλέστηκε στοιχεία των δημοσκοπήσεων για να περιγράψει με τα δικά του χρώματα την κατάσταση της χώρας: «Πάνω από 70% είναι αντίθετοι με τη Συμφωνία των Πρεσπών, πάνω από 60% το θεωρούν ξεπούλημα, πάνω από 50% θεωρούν ότι ο κ. Τσίπρας αντάλλαξε τη Μακεδονία με τις συντάξεις, πάνω από 60% θέλει καλύτερο και μικρότερο κράτος, πάνω από 50% πάει τακτικά στην Εκκλησία. Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είνα εξοργισμένη με την κυβέρνηση Τσίπρα, η μεγάλη πλειοψηφία θέλει να φύγει ο κ. Τσίπρας, χθες και όλοι αυτοί ξέρουν ότι για να φύγει χρειάζεται μία μεγάλη νίκη της ΝΔ».

Η μεγάλη εγγύηση ότι θα φύγει και δεν θα μπορεί να κάνει ζημιά από τη θέση της αντιπολίτευσης, η μόνη εγγύηση είναι η μεγάλη νίκη της ΝΔ στις επόμενες εκλογές, σημείωσε και πρόσθεσε ότι «δεν θα νικήσουμε μόνο, μπορούμε να νικήσουμε συντριπτικά, και αυτό δεν εξαρτάται από τα μαγειρεία του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού λέει ως εδώ και ποτέ ξανά».

Αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών και στις αντιδράσεις που προκαλεί λέγοντας: «Οι μαθητές βγήκαν στους δρόμους δίχως να σπάνε και να καίνε και τους καθύβρισαν από την κυβέρνηση… Και λίγες μέρες μετά που βγήκαν οι γνωστοί άγνωστοι για να κάψουν ελληνικές σημαίες και να σπάσουν με μίσος για τα πάντα, η κυβέρνηση Τσίπρα τους χάιδεψε. Γιατί είναι τα δικά τους παιδιά, το παρακράτος».

Αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του σε σύγκριση με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας: «Είδαν οι Έλληνες τη χώρα τους να είναι υπερχρεωμένη. Ενώ όμως το 2012 – 2014 το χρέος μειωνόταν, ήλθε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το αύξησε ξανά. Πήραν μια χώρα που είχε βγει δύο φορές στις αγορές και είχε εξασφαλίσει πιστοληπτική γραμμή στήριξης και τώρα η χώρα είναι εκτός αγορών, έχει μνημόνιο χωρίς λεφτά».

Επιστρέφοντας στο ονοματολογικό με την πΓΔΜ, είπε: «Ήμουν και είμαι αντίθετος με το να δοθεί το όνομα Μακεδονία, γιατί το όνομα θα συμπαρασύρει εθνότητα και γλώσσα και αιτήματα για αναγνώριση μειονοτικών δικαιωμάτων μέσα στην Ελλάδα. Όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί το αρνήθηκαν, ο κ. Τσίπρας το έκανε».

Επικεντρώνοντας στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα, είπε:

«Είναι επικίνδυνος για πολλά, αλλά κυρίως γιατί δεν έχει κόκκινες γραμμές, ότι του ζητούν το κάνει, η υποχωρητικότητα απέναντι σε ισχυρούς και ανίσχυρους γείτονες είναι πρωτοφανής, και δεν το κάνει από ανάγκη, το κάνει από επιλογή.

Κάνει όλες τις υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα και δεν κάνει το μόνο που θα ενίσχυε τη χώρα, μεταρρυθμίσεις.

Ακούμε να υπερηφανεύεται γιατί μπαίνει στα μεγάλα κέντρα του εξωτερικού χωρίς γραβάτα.

Το σημαντικό δεν είναι να φοράς γραβάτα όταν μπαίνεις, το σημαντικό είναι να έχεις ψηλά το κεφάλι όταν βγαίνεις. 

Είχα πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ατύχημα που δεν έπρεπε να συμβεί. Το ατύχημα ΣΥΡΙΖΑ συνέβη και η χώρα καταρρέει, αφού οι υποσχέσεις του ήταν οργανωμένα ψεύδη».

Κλείνοντας είπε:

«Η χώρα χρειάζεται μετά τις εκλογές ισχυρή κυβέρνηση αλλά και ευρεία πλειοψηφία και αλλαγή του εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής. Η νίκη πρέπει να είναι συντριπτική, χρειαζόμαστε πανστρατιά, δεν περισσεύει κανείς. Ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψή του, αλλά τώρα χρειάζεται ο μέγιστος συναγερμός».

Δείχνοντας τον πρόεδρο του κόμματος, είπε:

«Αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο επόμενος πρωθυπουργός, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τελειώσανε, πάμε όλοι μαζί για τη μεγάλη νίκη, πάμε για την ανάσταση της Ελλάδας».

Πηγή

Share.