[ccpw id="136103"]

Στήσανε ολόκληρο μυθιστόρημα με πλοκή, πολλές εναλλαγές και πληθώρα πολιτικάντικης ίντριγκας και γελοιότητας, κυνηγώντας τ’ όνειρό τους, για πολιτική καταξίωση σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, παρ’ όλα τα ελάχιστα προσόντα, εμπειρία και δεξιότητες που διαθέτουν, οικονομική ευμάρεια, βόλεμα συγγενών και φίλων και προκαταβολική “φροντίδα” για τα γηρατειά, όταν αυτά μετά αρκετά χρόνια έρθουν!…
Η κυβερνητική παρέα είχε μόλις υφαρπάξει την εξουσία και δεν είχε σκοπό να την αφήσει εύκολα, ειδικά όταν τα μέλη της με πρώτο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσιπρα, γλυκάθηκαν… από τα “κάλλη” και τις… “παροχές” της!
Σύντομα όμως ανακάλυψαν πως τα είχαν αποκτήσει σχεδόν όλα, εκτός από τα ζωτικής σημασίας απαραίτητα: εφημερίδες, τηλεοπτικούς σταθμούς και sites που να μπορούν να τους συνδράμουν στην προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών και να τους χειροκροτούν, επιτιθέμενοι λυσσαλέα στους πολιτικούς τους αντιπάλους, σε καθημερινή βάση…
Όλα ξεκίνησαν με το περίφημο “Φιάσκο Παππα”, με τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών, όπου θα δίνονταν μόνο τέσσερις, για προφανείς λόγους και στην προσπάθεια να περιοριστεί η κριτική στην κυβέρνηση-παρωδία! 
Την εποχή εκείνη, δεν είχε τέλος ο διασυρμός της χώρας από τις συνεχείς προσπάθειες της κυβέρνησης να εξαπατήσει εταίρους, αντισυμβαλλόμενους και πάνω από όλα τους Έλληνες πολίτες.
Παρά τις “συγκινητικές” προσπάθειες της κυβέρνησης, να κλείσει το θέμα, η επιστολή 30 σελίδων του Επιτρόπου Oettinger, με την οποία κατηγορεί την ελληνική πλευρά για σωρεία έκνομων ενεργειών, όπως, παρέμβαση στη λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής, παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας συν το ότι δεν αξιοποιείτο το τηλεοπτικό φάσμα, ενώ με τις μεθοδεύσεις της, η ελληνική κυβέρνηση έθεσε σε αμφισβήτηση τη δημοπράτηση του φάσματος, που είχε ανατεθεί… σε ιδιώτη πάροχο… 
Στην όλη αυτή διαδικασία της αδειοδότησης νέων τηλεοπτικών σταθμών, δεν θα μπορούσε να λείπει και ο κατά άλλα, συμπαθέστατος… “λαγός”.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τότε, είχε μιλήσει στην Ολομέλεια και είχε αναφέρει στον Αλέξη Τσίπρα “Σας φαίνεται λογικό κύριε πρωθυπουργέ της χώρας, ο επόμενος υπερθεματιστής να έχει δηλώσει απλά… λαγός;”.
Οι μήνες πέρασαν… οι άδειες δόθηκαν και κάπως έτσι, το πανηγύρι άρχιζε με… διαφανή και… δημοκρατικό, κατά την κυβέρνηση τρόπο, να εκδηλώνεται! Εκείνη τη δεύτερη φορά βέβαια, οι λαγοί δεν χρειάστηκαν… Τους είχαν πάρει χαμπάρι!
“Είναι γνωστό άλλωστε, πως η δύναμη για πολιτική επιβολή, είναι εφικτή μόνο αν κάποιος διαθέτει ισχύ και δύναμη πυρός στον χώρο των ΜΜΕ, ειδικά αν είναι ελεγχόμενα, ώστε να μπορεί να μανιπουλάρονται καταστάσεις κατά το δοκούν!…”.
Για να βοηθήσουν και να συνδράμουν τα “φίλια” ΜΜΕ στο όποιο “έργο” και τις στοχεύσεις της κυβέρνησης της “1ης φοράς”, ειδικά αν όταν αυτή έχει απωλέσει τη δεδηλωμένη… πρέπει “να δέσει η σούπα!”.
“Πώς δένει όμως αυτή η αναγκαία για τους σχεδιασμούς… σούπα, μαγειρεμένη μέσα στα απόρρητα δωμάτια του Μαξίμου;”.
Είναι σχετικά απλό: ειδικά όταν μια ανίκανη κυβέρνηση με “κακές” προθέσεις οδεύει προς τις κάλπες, τα ελεγχόμενα ΜΜΕ, πρέπει να έχουν υλικό με θετικό πρόσημο για τον “εργοδότη” τους… και αν δεν το διαθέτουν, πρέπει πάση θυσία να το κατασκευάσουν!
Στο σημείο αυτό εμπλέκονται κάποιες εταιρείες δημοσκοπήσεων, άλλες γνωστές για την πράσινη προϋπηρεσία τους τις παλιές καλές εποχές και άλλες που δεν τις ξέρει ούτε ο ίδιος που τις εκπροσωπεί και οι οποίες αναλαμβάνουν από τα φίλια ΜΜΕ την αποστολή, να διενεργήσουν α λα καρτ δημοσκοπήσεις… με ελεγμένο και στοχευμένο ερωτηματολόγιο, που απευθύνονται κυρίως σε φίλους και οπαδούς, έως ότου “συγκεκριμένα” ποσοστά και διαφορές στο αποτέλεσμα εξασφαλιστούν, ώστε καθαρά και αληθοφανή να δημοσιοποιηθούν!
Αυτά τα αποτελέσματα λαμβάνονται από τα φιλικά προσκείμενα ΜΜΕ για να δοθούν με διθυράμβους στους πολίτες, με αποτέλεσμα οι πραγματικές διαφορές να εξανεμίζονται, τα ποσοστά των κομμάτων να αλλοιώνονται και οι πολίτες να εξαπατώνται κατ’ εξακολούθηση και με δόλο! 
Έχουν φθάσει δε σε τέτοιο σημείο, που άλλος νέο-εκδότης, με γνωστά και λίγο έως αρκετά… κίτρινα έντυπα, να δημοσιεύει δημοσκοπήσεις από μη εγκεκριμένη “εταιρεία… δημοσκοπήσεων”, η οποία δημιουργήθηκε με μετοχικό κεφάλαιο 100 ευρώ από φίλο του, και η οποία έκανε το μαύρο, άσπρο και τη νύχτα, μέρα!
Είναι η μοναδική δυνατότητα και πιθανότητα, που η κυβέρνηση Τσίπρα ανακάλυψε, προκειμένου να μην πέσει σε μονοψήφια ποσοστά, κάτι που θα την έφερνε αντιμέτωπη με την εξαΰλωση…
Όμως υπάρχουν νόμοι κύριε Πρωθυπουργέ, που δεν προλάβατε να καταργήσετε, οι οποίοι προστατεύουν τους πολίτες από την εξαπάτηση και εκμετάλλευση, δια της διασποράς ψευδών ειδήσεων, που τιμωρούν αυστηρά τους ελεεινούς παραβάτες…
Έχουν αλήθεια, ενημερώσει τον πρωθυπουργό σχετικά, ώστε να μην οδεύσει προς τη σφαγή που οι αυλοκόλακες που τον περιτριγυρίζουν, τον οδηγούν;
Αμφιβάλλω τα μάλα!
Εν πάση περιπτώσει, ό,τι και να σκαρφιστούν και ό,τι, πάνω στον πανικό και την ταραχή τους πράξουν, η πορεία είναι πλέον στο σημείο που. δεν είναι εφικτή πλέον καμία επιστροφή ή έστω αναστροφή… κάπως σαν το rotation που αναφέρουν οι πιλότοι αεροσκαφών, όταν τραβούν τα χειριστήρια προς το μέρος τους και ξεκολλάνε από το έδαφος… 
Είναι το περίφημο “point of no return”, που όσοι έχουν την τύχη να χειρίζονται πηδάλια αεροπλάνων γνωρίζουν πολύ καλά!
Στον κο πρωθυπουργό, εύχομαι καλά ξεμπερδέματα με τις ευχές μου για καλά και ευτυχισμένα Χριστούγεννα, παρ’ όλο που δε πιστεύει σ’ αυτά…
Του Θοδωρή Γιάνναρου

Πηγή