Η βουλευτής της ΝΔ σχολιάζοντας τις αντιδράσεις από την παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι το ζήτημα των συντάξεων εντάσσεται στο πλαίσιο συναλλαγής, είπε:

«Ζητάτε αποδείξεις γι΄αυτό που είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Η συμφωνία, δίνει όνομα, ταυτότητα, γλώσσα, αυτοπροσδιορισμό, πρόσβαση στη θάλασσα, ότι ζητούσαν πάντα οι Σκοπιανοί. Είναι ζήτημα χρόνου η διεκδίκηση και καθιέρωση Μακεδονικής μειονότητας στη Μακεδονία μας. Και η κυβέρνηση τα βρίσκει όλα ωραία. 

Επί κυβέρνησης Σαμαρά, οι Σκοπιανοί διαμαρτύρονταν στους Ευρωπαίους ότι δεν έχουν συνομιλητή στην Αθήνα. Διότι οι θέσεις Σαμαρά ήταν πάντα γνωστές. Έπρεπε λοιπόν να φύγει ο Σαμαράς για να βρουν οι Σκοπιανοί συνομιλητή».

Η βουλευτής της ΝΔ κατέθεσε τηλεγραφήματα του γραφείου σύνδεσης της Ελλάδας στα Σκόπια που είχαν φτάσει τότε, 16 Ιουλίου, στο γραφείο της όταν ήταν υπουργός.

Σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα αυτά, στις 15 Ιουλίου είχε γίνει η συνάντηση του Ντουμπρόβνικ με επίσημη προσκεκλημένη την κ. Μέρκελ. Εκεί η κ. Μέρκελ είχε πει ότι το ανεπίλυτο πρόβλημα της ονομασίας και της ταυτότητας της Μακεδονίας συνιστά βάρος για όλους.

«Δηλαδή, από τον Ιούλιο του 2014 η κ. Μέρκελ μιλούσε για ταυτότητα, ζήτημα το οποίο ήταν για εμάς, από πάντα και από όλες τις κυβερνήσεις, πρωτοφανές. 

Ο Ιβανόφ είχε δηλώσει ότι εξέθεσε την κατάστασή τους στην κ. Μέρκελ και ότι τους είπαν ότι στην άλλη πλευρά, δηλαδή στον Σαμαρά, δεν έχουν εταίρο για να συνομιλήσουν και να βρεθεί μια λύση. 
Από εκείνη τη συνάντηση τελείωσαν όλα. 
Δεν έκλεινε η αξιολόγηση, κάθε φορά έβρισκαν κάτι άλλο να ζητούν, πρόσθεταν απαιτήσεις. 
Η κ. Μέρκελ μίλησε για ταυτότητα σε ανύποπτο χρόνο. Προφανώς, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι γι΄αυτό δεν έκλεινε η αξιολόγηση. Τι για τον σχολικό τροχονόμο και τις καθαρίστριες, δεν έκλεινε η αξιολόγηση. Εσείς έχετε προσλάβει 100 Πετσίτηδες!» 
…υποστήριξε η Σοφία Βούλτεψη και πρόσθεσε, απευθυνόμενη στα κυβερνητικά έδρανα:
«Εσείς είστε πολύ καλοί! Τους τα κάνετε όλα και σας αξιολογούν μια χαρά! Και σας χειροκροτούν με την οικονομία στα τάρταρα! 
Ενοχλείστε! Θα έρθει η ώρα που θα τα πληρώσετε όλα αυτά. Θα τα πληρώσετε όταν θα έρθει το Ουράνιο Τόξο και θα σας ζητάει μειονότητα, που τη ζητάει ήδη. 
Μετά από αυτά, οι Σκοπιανοί βρήκαν και συνομιλητή και λύση, σε βάρος βέβαια των εθνικών μας συμφερόντων. 
Μη ζητάτε λοιπόν αποδείξεις. Γνωρίζουμε πως πίεζαν εμάς, εμείς διαπραγματευτήκαμε μαζί τους. ‘Αρα, μη ζητάτε αποδείξεις, οι αποδείξεις είναι στα έργα και τις ημέρες σας».

Η παρέμβαση Βούτση

«Στη ρύμη του λόγου σας είπατε ότι είναι θέμα χρόνου η ίδρυση μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. Θα παρακαλούσα, εάν μεν επιμένετε, και έχει γραφτεί στα πρακτικά, αν δεν επιμένετε και θέλετε να ανασκευάσετε, να το κάνετε. Είστε πολλή έμπειρη και αντιλαμβάνεστε ότι είναι σοβαρό ζήτημα» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

«Είπα ότι είναι ζήτημα χρόνου η διεκδίκηση και καθιέρωση. Δεν το παίρνω πίσω, γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι στις 11 Νοεμβρίου έγινε συνέδριο στο Ξινό Νερό Φλώρινας του «Ουράνιου Τόξου» που δήλωσαν ότι διεκδικούν μακεδονική μειονότητα και διδασκαλία μακεδονικής γλώσσας στα σχολεία. Και θα είστε εσείς υπεύθυνοι για αυτό» 

…επέμεινε η Σοφία Βούλτεψη.

Δείτε το VIDEO:

Πηγή

Share.