Ενός λεπτού σιγή στην προοπτική της τελικής νίκης του σοσιαλισμού. Στην θυσία των εκατοντάδων ανώνυμων Manolo που πρόταξαν τα στήθη τους απέναντι στα βόλια των φασιστών. 

Σεβασμός στην πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς που τα έβαλε με τους ολιγάρχες και την διαπλοκή. Venceremos!

Σκεφτείτε την εξής εικόνα: Περιμένετε μια ολόκληρη ζωή στον σταθμό του τραίνου να περάσει το τραίνο της εξουσίας. Έχετε πιάσει στασίδι και περιμένετε. Και για μία στιγμή νιώθετε τα βλέφαρά σας να βαραίνουν.

Όταν ξυπνάτε ανακαλύπτεται έκπληκτος ότι ο μικρός που είχατε στείλει για να σας φέρει τον καφέ, σας έριξε υπνωτικό και ανέβηκε αυτός στην θέση σας στο τραίνο.

Αυτό ακριβώς έπαθε ο Αλέκος Αλαβάνος. Ο πρώην ηγέτης του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου ρωτήθηκε πως νιώθει για την εξαπάτηση.

Πρέπει να σας πω ότι η απάντηση που έδωσε τον έκανε στα μάτια μου ιδιαίτερα συμπαθή.

Πρώτη φορά έχω δει τόσο συρρικνωμένη δόση δηλητηρίου: «Και ο Ιησούς έπεσε έξω με την επιλογή του Ιούδα, ήταν πλήρης αποτυχία».

Αλλά και η πρόεδρος Ζωή είχε κι αυτή κάτι να πει για τους πρώην συντρόφους της:

«Ο κ. Παππάς και ο κ. Τσίπρας λειτουργούν ως μαφία και μοιράζουν ψίχουλα στον κόσμο ως γκάνγκστερ».

Και για να μην μείνει κάποια αμφιβολία, η πρόεδρος συμπλήρωσε για την υπόθεση Πετσίτη:

«Αν θέλουμε να μιλάμε για στοιχειώδη διαφάνεια θα πρέπει να ελεγχθεί η υπόθεση και θα πρέπει ο Αλέξης Τσίπρας να πει ποιος είναι ο κ. Πετσίτης»
…είπε η κα Κωνσταντοπούλου, σημειώνοντας ότι «ο Πετσίτης δεν είναι στο περιθώριο αλλά είναι στο κέντρο των διαδικασιών».

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας είπε ότι ο Manolo «ήταν ένας μόνιμος συνοδός στις μετακινήσεις του Παππά την περίοδο που ήταν διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντιπολίτευση» προσθέτοντας λίγο αργότερα ότι «του κρατούσε την τσάντα στα ραντεβού του».

«Το πρόσωπο είναι χωρίς προσόντα και είναι επιλογή του Παππά και αυτό είναι αηδιαστικό γιατί την ώρα που πολλοί αναζητούν ένα μεροκάματο.

Υπάρχει μια παρέα η οποία επωφελούμενης της εξουσίας έπιασε την καλή και εκμεταλλεύτηκε την εξουσία εις βάρος του δημοσίου και του ελληνικού λαού.

Όπως το γεγονός ότι είναι σύμβουλος στρατηγικής ο Καρανίκας χωρίς προσόν έτσι και αυτό αναδεικνύει την φαυλοκρατία και την παρεοκρατία» είπε η πρόεδρος.

Κατόπιν όλων τούτων τι να πούμε εμείς, οι εγκάθετοι, οι ταξικοί εχθροί; Όχι τίποτα άλλο, αλλά κινδυνεύω να δω κι άλλο πρωτοσέλιδο σε καλή εφημερίδα που θα αναφέρεται σε πράκτορες του εχθρού που επιχειρούν να… συκοφαντήσουν την Μπολιβαριανή επανάσταση!

Διότι όλη αυτή η ιστορία σύντροφε Αλέκο από εκεί ξεκινάει.

Κι έχει αξία να μας πουν σχετικά όσοι ξέρουν για εκείνες τις ημέρες. Όταν το πετρέλαιο είχε τιμή και η Επανάσταση έψαχνε ερείσματα στην Ευρώπη.

Όσοι ξεκίνησαν μαζί με τον Αλέξη ξέρουν. Ήξεραν από την πρώτη ημέρα για τον Manolo.

Μας το λένε τώρα. Ότι τον έβλεπαν να κουβαλάει την τσάντα του Νίκου.

Μην έχετε αμφιβολίες ότι στο μέλλον θα ακολουθήσουν κι άλλες «μαρτυρίες». Για άλλα σοβαρότερα θέματα από ότι αυτό με τον Manolo…

Θανάσης Μαυρίδης
liberal.gr

Πηγή

Share.