Το προεκλογικό ρολόι μετράει αντίστροφα – Πρόωρες κάλπες για εθνικό θέμα ετοιμάζεται να στήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με το τελευταίο σενάριο που διακινεί το Μαξίμου, δίνοντας μάλιστα και την ημερομηνία των εκλογών.
Αναδημοσίευση από: crashonline.gr

Μάλιστα το σενάριο αυτό ενισχύεται από την τελευταία δήλωση Καμμένου ότι θα παραιτηθεί μόλις η Συμφωνία των Πρεσπών περάσει από την Βουλή των Σκοπίων δηλαδή στις 15 Ιανουαρίου, κάνοντας το ρολόι των εκλογών να μετράει αντίστροφα.
Στον ΣΥΡΙΖΑ φοβούνται ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν πρόκειται περάσει από την ελληνική Βουλή, ακόμα και αν υπερψηφιστεί από τον Σταύρο Θεοδωράκη και δύο βουλευτές του, αφού δεν πρόκειται να την ψηφίσουν οι Νεοδημοκράτες.
«Ο Αλέξης Τσίπρας – σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΒΗΜΑτοδοτη – θέλει και τις ψήφους των Νεοδημοκρατών (και κυρίως των Κυριάκου Μητσοτάκη και Ντόρας Μπακογιάννη) διαφορετικά θα προκηρύξει εκλογές για… εθνικό θέμα. Να μεταφέρει δηλαδή την «καυτή πατάτα» της επίλυσης του Μακεδονικού στη ΝΔ. Και είναι τόσο πειστικοί στο σενάριο αυτό, που δίνουν (θρασύτατα) και ημερομηνία εκλογών που δεν είναι άλλη από τις 17 Φεβρουαρίου ή τη δεύτερη Κυριακή του Μαρτίου. Δηλαδή με δυο λόγια αναζωπυρώνουν το περίφημο σενάριο της γαλοπούλας (που σημαίνει, εκλογές τους πρώτους μήνες μετά τα Χριστούγεννα) για εθνικό θέμα».

«Υπάρχει όμως και μια άλλη εκδοχή για την πιθανότητα εκλογών στις 17 Φεβρουαρίου την οποία διακινούν οι γαλάζιοι. Λένε συγκεκριμένα, εάν όντως διακινούνται τέτοια σενάρια από το Μαξίμου ή από τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ τότε έχουν να κάνουν με τον εξαναγκασμό του Ποταμιού να ψηφίσει τη συμφωνία. Δηλαδή λένε στον Σταύρο Θεοδωράκη .υς βουλευτές του «είτε ψηφίζεις τη συμφωνία είτε πάμε σε εκλογές, και με τα ποσοστά που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για το Ποτάμι μάλλον δεν σας συμφέρει».
Σενάριο εκλογές «τρεις μέρες μετά του Αγίου Βαλεντίνου»
«Στα πηγαδάκια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή – συνεχίζει το δημοσίευμα – «έπαιζε» πολύ αυτό το σενάριο για εκλογές «τρεις ημέρες μετά τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου», όπως ακούστηκε σε μια τηλεοπτική εκπομπή (που στηρίζει τις απόψεις Μαξίμου, αλλά και του Καμμένου). Υπήρξαν μάλιστα βουλευτές (διάβαζε Γιάννης Μιχελογιαννάκης) που έβγαλαν χαρτί και μολύβι και υπολόγιζαν με μαθηματικό τρόπο πόσες ψήφους θα συγκεντρώσει στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών. Εγραψαν για «Ναι» τους 145 βουλευτές που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, έβγαλαν έξω τον κ. Θεοδωράκη και τον κ. Μαυρωτά (ως ψήφο… αδιευκρίνιστη), έβαλαν μέσα τον κ. Δανέλλη, αλλά και τον κ. Παπαχριστόπουλο, την κυρία Κατερίνα Παπακώστα καθώς και την κυρία Κουντουρά. Σύνολο 149, όπως έλεγαν, συνεπώς πολύ μεγάλη πιθανότητα για εκλογές τον Φεβρουάριο».
«Επισήμως ο κ. Τσίπρας (και οι γύρω του) λένε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο με την ολοκλήρωση της τετραετίας. Αλλά τελευταίως το λένε με τέτοιον τρόπο που ούτε οι ίδιοι πλέον το πολυπιστεύουν. Δεν μπορούν να αντέξουν τόσους μήνες προεκλογική περίοδο, ακόμα και με παροχές».

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.