[ccpw id="136103"]

Βρισκόμαστε λίγο πριν τις εκλογές του 2015. Ο κ. Τσίπρας κάνει αυτή την εξαιρετικά σημαντική δήλωση. 
Ναι, ο Manolo ήταν δίπλα του και στοιχημάτιζαν μαζί για το ποσοστό στις εκλογές! Είχε προηγηθεί το ταξίδι του Νίκου Παππά στην Βενεζουέλα…

Είναι γνωστό ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας από τους πλέον σκληρούς υποστηριχτές του καθεστώτος Μαδούρο.

Το ταξίδι του Νίκου Παππά στην Βενεζουέλα αρκετό καιρό πριν την διεξαγωγή των εκλογών, όταν ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση, με συνοδεία επιχειρηματιών, είναι ένα από τα μεγάλα μυστήρια που κρατούν ακόμη σκοτεινή την διαδρομή το ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία. 
Ήταν τότε που ο Νίκος Παππάς ταξίδεψε στην Καραϊβική με το ιδιωτικό αεροπλάνο του Μαχέντ Χαλίλ (συγκρατήστε αυτό το όνομα). 
Συνεπιβάτες ο κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου, ο τότε υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ήσυχος και ο κυβερνητικός βουλευτής της Βενεζουέλας και στενός συνεργάτης του Μαδούρο, ο Ερμάν Φερέρ, σύζυγος της γενικής εισαγγελέως της Βενεζουέλας Λουίζα Ορτέγα Ντίας.
fb1

Για να θυμηθούμε τι είχε γίνει!

Ο κ. Παππάς πήγε στην Βενεζουέλα για να συζητήσει για εμπόριο μαζί με Έλληνες επιχειρηματίες, σε μία εποχή που τα υψηλά νούμερα που πήρε τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές τα πίστευε μόνο ο… Manolo!

Ποιες ακριβώς ήταν οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το καθεστώς Μαδούρο;

Ποιος ήταν ο ρόλος του δικηγόρου Αρτεμίου και του γραφείου στην Κύπρο που διατηρεί μαζί με τον Λάμπρο Πιερρή;

Που εμπλέκεται ο Μαχέντ Χαλίλ και ο… Manolo;

Ποια άλλα μεγάλα ονόματα πέραν του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη θα συναντήσουμε σε αυτή την υπόθεση;

fb2

Προς το παρόν ξέρουμε για το ταξίδι Παππά στην Βενεζουέλα, για το δικηγορικό γραφείο στην Κύπρο, για το ταξίδι με το ιδιωτικό αεροπλάνο του Χαλίλ, για τον Λαυρεντιάδη και την ΔΕΠΑ, για τον Manolo.

Όλα αυτά φαίνεται να είναι ασύνδετα μεταξύ τους. Ή καλύτερα, το μόνο συνδετικό στοιχείο να είναι ο Νίκος Παππάς.

Και πιθανόν έτσι να παραμείνουν όλα μέχρι το τέλος: Χαμένοι κρίκοι σε μία από τις πιο σπουδαίες ιστορίες των ημερών μας. Από αυτές που κάλλιστα θα μπορούσαν να κερδίσουν ένα Όσκαρ σεναρίου στο Χόλιγουντ.

Ένας – ένας κρίκος ξεχωριστά έχουν αξία. 

  • Το ταξίδι του κ. Παππά στην Βενεζουέλα. 
  • Το ταξίδι με το ιδιωτικό αεροπλάνο του Χαλίλ. 
  • Ο κ. Αρτεμίου στο Μαξίμου. 
  • Ο συνέταιρός του κ. Πιερρής που ήταν και στην Συνεργατική Τράπεζα Κύπρου. 
  • Τα εκατομμύρια που χόρευαν μεταξύ του Λαυρεντιάδη και της ΔΕΠΑ. 
  • Οι μυθικοί μισθοί του Παππικού ακολούθου Manolo.
fb3

Στην πραγματικότητα είναι σαν να έχουμε μπει σε ένα δωμάτιο και να έχουμε βρει σπασμένους κρίκους σε δύο πλευρές του. Στην μία είναι ο Αρτεμίου, ο Πιερρής, η Βενεζουέλα και ο Χαλίλ. 
Και στην άλλη ο Λαυρεντιάδης και ο Manolo. 
Κάτι λείπει! Όχι ότι όλα αυτά δεν έχουν αξία, ακόμη κι αν δεν καταφέρει κάποιος να τοποθετήσει όλα τα κομμάτια του παζλ στην σωστή τους θέση. Ένα – ένα κομμάτι από μόνο του είναι ένα ξεχωριστό έργο… τέχνης! Από κάθε άποψη…

Είναι σαφές ότι μία διεθνής έρευνα για την διαδρομή του χρήματος μπορεί να φτάσει σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Ακριβώς επειδή είναι διεθνής και δεν μπορεί να σταματήσει με ένα νεύμα ενός Ρασπούτιν των υπογείων της εξουσίας. 

Ίσως στο ιερό δισκοπότηρο. Σε κάποιον τραπεζικό λογαριασμό που μπορεί να αποτελεί το ιερό δισκοπότηρο όλης αυτής της απίστευτης σε πλοκή ιστορίας.

Θανάσης Μαυρίδης

liberal.gr

Πηγή