[ccpw id="136103"]

. – Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριακός Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία στη συζήτηση του νομοσχέδιου για τις συντάξεις στη Βουλή σχολίασε την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει το καινούριο βγάζοντας μια αφίσα με δεκάδες πρόσωπα, κυρίως από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, που έχουν στεγαστεί κοντά του:
Επαναλάβατε για άλλη μια φορά τον ισχυρισμο σας ότι εσείς αντιπροσωπεύετε το νέο και ότι το παλιό κατέστρεψε τη χώρα. Με το “παλιό”, φαντάζομαι ότι αναφέρεστε στις Κυβερνήσεις του ΠAΣOΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι δεν είναι κύριε Τσίπρα; Αυτό είναι το παλιό το οποίο κατά τα λεγόμενά σας κατέστρεψε τη χώρα. Έχω λοιπόν μια απορία: Ήθελα πάντα να σας ρωτήσω, αλλά σήμερα μου δώσατε αυτήν την ευκαιρία: αυτό εδώ είναι το νέο το οποίο τελειώνει το παλιό; Για να δούμε λοιπόν, ας τους πάρουμε έναν έναν: Νίκος Κοτζιάς, σύμβουλος Γιώργου Παπανδρέου, Χρήστος Σπίρτζης, γραμματέας οργανωτικού ΠΑΣΟΚ. Εσείς είστε το νέο, και χαμογελάτε τώρα. Πολύ νέος είστε, τζόβενος σκέτος πολιτικός. 
mitsotakis_praktika_mesa
Κατρούγκαλος Γιώργος, Πρόεδρος ΕΚΑΕ, Κουρουμπλής Παναγιώτης. Και εσεις νέος στην πολιτική, καμία σχέση με το παλιό, φρέσκος φρέσκος. Έχω και άλλους, μόλις ξεκίνησα με τις ονομαστικές αναφορές του παλιού. Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα, υπουργός Υγείας ΠΑΣΟΚ, τη βάλατε τώρα στην Κυβέρνησή σας. Και αυτή νέα. Μάρκος Μπόλαρης, Τζάκρη Θεοδώρα, Τόσκας Νίκος, Μιχελογιαννάκης Γιάννης και πολλοί άλλοι. Έχω και ορισμένους, που ανήκαν στο δικό μας χώρο: Καμμένος Πάνος, υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, αν δεν κάνω λάθος, Κόλλια Τσαρουχά Μαρία, Κουντουρά Έλενα. 
Την επόμενη φορά κ. Τσίπρα που θα μιλήσετε για το παλιό και το νέο, να κοιταχτείτε λίγο στα υπουργικά έδρανα και στην κοινοβουλευτική σας ομάδα. Διότι όταν πρόκειται για τις ψήφους και για πολλά στελέχη του παλιού ΠΑΣΟΚ καλοδεχούμενοι είναι. Αλλά όταν πρόκειται να βάλετε ψεύτικα διλήμματα για το ποιός είναι παλιός και ποιός είναι νέος, σας βολεύει αυτό το αφήγημα. Και, βέβαια οι χειρότερες εκφάνσεις της παλιάς πελατειακής λογικής: τα ρουσφέτια, τη διόγκωση του κράτους, τα ταξίματα, τα ψέματα -όλα αυτά τα οποία έφεραν τη χώρα στη χρεοκοπία- ενσαρκώνονται, δυστυχώς, συνεχίζονται και ενσαρκώνονται κ. Τσίπρα στο δικό σας πρόσωπο.

. .

..

. . . ..



Πηγή