[ccpw id="136103"]

PIRO4D PIRO4D / pixabay
Η σημερινή κυβέρνηση έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά. Το πρώτο είναι ότι αποδεικνύεται μακράν η πλέον μνημονιακή και αντιλαϊκή σε σχέση με τις προκατόχους της. Το δεύτερο πως έχει προωθήσει μια σειρά ενεργειών σε εθνικά θέματα, ζητήματα παιδείας και κοινωνίας με τα οποία εκμηδενίζονται τα πάντα.
Του Στρατή Μαζίδη
Βέβαια δεν πρέπει πχ να ξεχνάμε ότι οι Μακεδόνες που σήμερα εξανίστανται έδωσαν ξεκάθαρη νίκη στο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Ομοίως και οι κάτοικοι των νησιών που βουλιάζουν από τις καθημερινές αφίξεις εκ Τουρκίας.
Ακούγοντας σήμερα το πρωί τη ραδιοφωνική εκπομπή του Γιώργου Τράγκα σημείωσα την επίθεση που έκανε στη Μαρία Ρεπούση για το θέμα του…συνωστισμού στην προκυμαία της Σμύρνης. Η ιστορία έχει πολλές οπτικές προσεγγίσεις. Μια από αυτές είναι και της κ. Ρεπούσης η οποία αμφισβητεί το Ζάλογγο αλλά εξ όσων θυμάμαι και την Ποντιακή Γενοκτονία.
Όμως όλοι όσοι διαμαρτύρονται για την κ. Ρεπούση θα πρέπει να τους θυμίσουμε ότι δεν ήταν επί Τσίπρα που συμμετείχε στη συγγραφή ενός ακόμη νέου βιβλίου ιστορίας της Στ’ Δημοτικού. Ο “συνωστισμός” της Σμύρνης προέκυψε επί κυβερνήσεως του…πατριώτη Κώστα Καραμανλή. Ναι, εκείνου που δεν έθεσε καν βέτο στο Βουκουρέστι διότι δεν πρόλαβε, κι ενώ όπως έχει προκύψει από δημοσιεύματα και τηλεγραφήματα η Ελλάδα συζητούσε τη σύνθετη ονομασία των Σκοπίων με τον όρο “Μακεδονία”.
Για θυμηθείτε λίγο εκείνες τις ημέρες με το βιβλίο της ιστορίας. Ξεχάσαμε ότι η τότε υπουργός Παιδείας, Γιαννάκου (“η Μαριέττα μας” που έλεγε ο Καραμανλής στις Ευρωεκλογές του 2009) στην αρχή δεν ήθελε ούτε να ακούει για απόσυρση του βιβλίου και αναγκάστηκε τελικά να το πράξει μετά τις επίμονες αντιδράσεις;

Συνεπώς δεν είναι όλα τόσο απλά…

. .

..

. . . ..



Πηγή