Σε φουλ ρυθμούς είναι και το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να υπονομεύσει την πορεία της επόμενης κυβέρνησης, ώστε να διαμορφώσει τις συνθήκες της δικής του επανόδου στην εξουσία.
Αναδημοσίευση από: eleftherostypos.gr
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ

Παράλληλα με τη συμφωνία των Πρεσπών, η κυβέρνηση κινείται σε φουλ προεκλογικούς ρυθμούς και αυτό επιβεβαιώνεται σε όλες τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση διαδικασίας νομιμοποίησης αυθαιρέτων -λίγους μήνες μετά τις δηλώσεις Τσίπρα ότι η κατεδάφισή τους είναι χρέος στους νεκρούς της πυρκαγιάς στο Μάτι αλλά .υς ζωντανούς- διέλυσε κάθε αμφιβολία. Η κυβέρνηση προετοιμάζεται για εκλογές, ίσως και πριν από τον Μάιο και αναμένει τις δημοσκοπήσεις πριν από τις γιορτές για να προσδιορίσει ακριβώς το χρόνο. Αυτό είναι το βασικό σενάριο.
Πιθανή αναίρεσή του και διενέργεια εκλογών «στο τέλος της τετραετίας» θα σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει απογοητευτική εικόνα στις μετρήσεις που θα πάρει στα χέρια του ο κ. Τσίπρας και, όπως όλοι οι πρωθυπουργοί που έχουν βρεθεί σε αυτή τη φάση, θα θελήσει να δώσει και άλλο χρόνο στην κυβέρνηση με την ελπίδα ότι τους μήνες που απομένουν ως τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2019, με ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές να μεσολαβούν τον Μάιο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα βελτιώσει τη θέση του.
Σε φουλ ρυθμούς είναι και το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να υπονομεύσει την πορεία της επόμενης κυβέρνησης, ώστε να διαμορφώσει τις συνθήκες της δικής του επανόδου στην εξουσία.
Τα «δώρα στην κοινωνία», οι προσλήψεις στο Δημόσιο, τα «γκρίζα» σημεία του προϋπολογισμού, οι βαλτωμένες ιδιωτικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις «ναρκοθετούν» την πορεία της επόμενης κυβέρνησης, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. να εκμεταλλεύεται τη σιωπή των Ευρωπαίων που δεν επιθυμούν την ανακίνηση αρνητικών ζητημάτων εν όψει ευρωεκλογών. Με τη φόρα που έχει πάρει η κυβέρνηση, διακινδυνεύοντας την πορεία της ελληνικής οικονομίας, είναι βέβαιο ότι οι επόμενες εκθέσεις των θεσμών δεν θα είναι ούτε αισιόδοξες ούτε πανηγυρικές…

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.