Ο λόγος για τον κύριο Μανώλη Πετσίτη, έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες του Νίκου Παππά.

Το όνομά του έχει απασχολήσει ελάχιστες φορές τα ΜΜΕ, βλέπετε είναι ο πιο στενός συνεργάτης του Νίκου Παππά και συμμαθητής του, βεβαίως.
Μέχρι το 2014 ο άνθρωπος ήταν σερβιτόρος στο επάγγελμα, με πενιχρά είναι αλήθεια εισοδήματα.
Όμως ως εκ θαύματος, το 2015 με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ο κ. Πετσίτης εκτοξεύει τις «μετοχές» του και μετατρέπεται μέσα σε μια νύχτα σε πολιτικό παράγοντα και συνομιλητή κορυφαίων επιχειρηματιών και καναλαρχών.
Με ωραίες γυναίκες, γεμάτους τραπεζικούς λογαριασμούς, τραπέζια σε trendy μαγαζιά της αθηναϊκής νύχτας, πανάκριβα κρασιά και ουίσκια (για τα οποία δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία σε σημείο… υπερβολής).
Κατά διαβολική σύμπτωση ο «κολλητός» του Νίκου Παππά εμφανίζεται να είναι μισθωτός του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη!
Kαι κάπου εδώ έρχονται τα καυτά ερωτήματα:
Success story του ΣΥΡΙΖΑ ο σερβιτόρος ή «ταμείο» για λογαριασμό συγκεκριμένων ανθρώπων;
Άραγε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Παππάς τα γνωρίζουν όλα αυτά ή γίνονται εν αγνοία τους;
Κι όλα αυτά την ώρα που ένας άλλος Συριζαίος, ο Θεόδωρος Κιτσάκος πρώην επικεφαλής της ΔΕΠΑ κατηγορεί τους υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνουν τα στραβά μάτια για τα χρέη του Λαυρεντιάδη στη ΔΕΠΑ.
Απίστευτες συμπτώσεις ή κάτι άλλο;
Θα μπορέσει κάποιος να απαντήσει πώς ένας άνθρωπος που βρίσκεται τόσο κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου καταφέρνει να αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο το εισόδημά του και μάλιστα από την ELFE του Λαυρεντιάδη, μετά από τα όσα έχουν γραφτεί για τις σχέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τον υπόδικο επιχειρηματία;
Η πρώτη πανηγυρική του νίκη ήταν λίγο πριν από τις εκλογές του Σεπτεµβρίου του 2015, όταν ο στενός πυρήνας των συνεργατών του κ. Τσίπρα έδινε προγνωστικά για το αποτέλεσµα.
Μια φωτογραφία που δηµοσίευσαν το 2015 «ΤΑ ΝΕΑ» έδειχνε ένα χαρτί µε τις προβλέψεις λίγο πριν τα αποτελέσµατα.
Αν και όλοι, συµπεριλαµβανοµένου και του πρωθυπουργού, ήταν συγκρατηµένοι, ο µόνος που έπεσε απόλυτα µέσα στο αποτέλεσµα ήταν ο Μανώλης Πετσίτης, που έδινε τη Ν.∆. στο 28% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 35%. Ο Μανώλης έβγαλε νοκ-άουτ τις προβλέψεις του Σακελλαρίδη, του Μιχόπουλου, του Παππά και του Φλαµπουράρη.
Έκτοτε η κυβέρνηση τον αξιοποίησε και τον κατέστησε μάλιστα συνομιλητή διαφόρων επιχειρηματιών και καναλαρχών!
Το «success story» του ΣΥΡΙΖΑ έχει όνομα και επώνυμο – Μανώλης Πετσίτης ή αλλιώς ο «Μανώλης του Παππά».
Είναι το alter ego του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά που μέσα σε τρία χρόνια από μισθωτός των 4.911,87 ευρώ ετησίως βρέθηκε να έχει ετήσια εισοδήματα ύψους 204.160 ευρώ και να συνεργάζεται με το «enfant gâté» της ελληνικής επιχειρηματικότητας όπως ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και ο Δημήτρης Κοντομηνάς και με τον παραλίγο καναλάρχη με τα οικόπεδα τον κ. Καλογρίτσα.
Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες τα του ΣΥΡΙΖΑ και της Κουμουνδούρου ο κ. Πετσίτης είναι παλαιός συμμαθητής του Νίκου Παππά από την Καισαριανή και ο πιο κοντινός του άνθρωπος. Ο κ. Παππάς άλλωστε τον επέβαλε στην Κουμουνδούρου, παρά την καχυποψία αρκετών συντρόφων που θεωρούσαν πως ο «Μανώλης του Παππά», δεν είχε ειδικό βάρος για να συμβάλει στο εξουσιαστικό «προτσές» του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι 1.174 ημέρες που έχουν μεσολαβήσει από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 αποδείχτηκαν «χρυσές» για τον Μανώλη Πετσίτη, ο οποίος το 2013 ως σερβιτόρος στο CIAO ITALIA της Λεωφόρου Συγγρού 133 είχε ετήσιες απολαβές 4.911 ευρώ.
Το 2014 μάλιστα έβγαλε ακόμη λιγότερα, καθώς ως γκαρσόνι στην προαναφερόμενη επιχείρηση εστίασης, αλλά και ως συνεργάτης της IONIOS FINANCIAL ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ μόλις που κατάφερε ετησίως να μαζέψει 3.255 ευρώ, ήτοι 271 ευρώ το μήνα.
Το 2015, όταν και ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο κ. Πετσίτης ως μισθοδοτούμενος από την IONIOS FINANCIAL (εταιρεία που σήμερα τελεί υπό εκκαθάριση) δήλωσε 17.500 ευρώ.
Αλλά μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 όλα άλλαξαν. Ο Μανώλης του… Παππά φορτσάρει…
Το 2016 αποδείχτηκε έτος-αποκάλυψη για το στενό φίλο του Νίκου Παππά. Στην κυριολεξία, του ανοίχθηκαν όλες οι πόρτες και μάλιστα πόρτες επιχειρήσεων όπως η Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE Α.Β.Ε.Ε, συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha του Δημήτρη Κοντομηνά.
Το 2016 ο Μανώλης Πετσίτης βρέθηκε να έχει ούτε μια, ούτε δύο, αλλά έξι θέσεις απασχόλησης.
Προσελήφθη στην Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE Α.Β.Ε.Ε από την οποία έλαβε 72.693 ευρώ.
Από την Alpha Δορυφορική Τηλεόραση έλαβε το 2016 αμοιβές ύψους 45.935 ευρώ. Από την εταιρεία TAF SPORTS MARKETING AE, ιδιοκτησίας Κωνσταντίνου Ντέρη, έλαβε 32.500 ευρώ. Για υπηρεσίες, που το περιεχόμενο τους το γνωρίζει η Forthnet, ο κ. Πετσίτης έλαβε το 2016 συνολικά 28.000 ευρώ. Από την D – Project, εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιακών και ασφαλιστικών υπηρεσιών έλαβε 20.032 ευρώ. Τέλος, από μια ΙΚΕ με την ονομασία L.M.I. είχε αμοιβές 5.000 ευρώ.
Αθροιστικά το 2016 φέρεται να είχε αμοιβές συνολικού ύψους 204.160 ευρώ.
Το 2017 ήταν εξίσου παραγωγική χρονιά για τον κ. Πετσίτη
Σε αυτό συνέβαλε η αύξηση που του έκανε η ELFE του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, η οποία αναπροσάρμοσε κατά 65% τις απολαβές του. Έτσι, από 72.693 ευρώ το 2016 έλαβε το 2017 από την Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE Α.Β.Ε.Ε συνολικά 128.500 ευρώ! Σε αυτά προστέθηκαν ακόμη 47.750 ευρώ, εκ των οποίων τα 27.750 ευρώ προήλθαν από την TAF SPORTS MARKETING AE και τα 20.000 ευρώ από την Forthnet. Συνολικά δηλαδή το 2017 είχε απολαβές 176.250 ευρώ.
Κάποιοι θεωρούν πως τα 380.410 ευρώ που έβγαλε στη διετία 2016 – 2017 ο κ. Πετσίτης δεν κατέληξαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς του ιδίου.
Ωστόσο, το μόνο σίγουρο είναι πως τα χρήματα αυτά είναι φορολογημένα. Νόμιμα δηλαδή. Αλλά ας μην μπούμε πάλι στο δίλημμα ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;
Η παρέα της Καισαριανής
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μανώλης Πετσίτης είναι ο δεύτερος Συριζαίος της τοπικής της Καισαριανής (της οργάνωσης που ανέδειξε το Νίκο Παππά) που εργάζεται για την ELFE του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Ο πρώτος ήταν ο Θεόδωρος Κιτσάκος, ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ, που πριν αναλάβει στην επιχείρηση αερίου είχε διατελέσει Γενικός Διευθυντής της ELFE.
Ο κ. Κιτσάκος ανέλαβε στη ΔΕΠΑ το Νοέμβριο του 2015 και παρέμεινε στο τιμόνι της κρατικής εταιρείας μέχρι την αποπομπή του το Νοέμβριο του 2016. Στο διάστημα αυτό τα «φέσια» της ELFE προς τη ΔΕΠΑ αυξήθηκαν από τα 89,76 εκατ. ευρώ στα 120 εκατ. ευρώ! Κατά πολλούς το γεγονός πως αυτή η διόγκωση χρεών κατά 30 εκατ. ευρώ συνέπεσε με την παρουσία του Μανώλη Πετσίτη στην ELFE και την ταυτόχρονη παρουσία του κ. Κιτσάκου στη ΔΕΠΑ δεν είναι τυχαία.
Το μόνο σίγουρο είναι πως εντός του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για τη φιλική σχέση Παππά – Πετσίτη – Κιτσάκου και εκφράζουν απορία για το πώς οι τρεις σύντροφοι βρέθηκαν να έχουν άμεσα, έμμεσα ή μέσω τεθλασμένης σχέση με τον υπόδικο Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Το ζήτημα είναι πιο σοβαρό, όσο αρχικά ενδεχομένως να φαίνεται.
Συνδικαλιστικές πηγές ανέφεραν στο Newsbomb.gr πως πάγια τακτική του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη είναι να μισθοδοτεί άτομα που είναι στο περιβάλλον «ευνοουμένων» του. Το ίδιο είχε κάνει και με συγγενικό πρόσωπο του αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού Αντώνη Αραβαντινού, το οποίο είχε προσλάβει στην εταιρεία ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ, κάτι που θεωρήθηκε ως αποπληρωμή γραμματίου για την καλή μεταχείριση που είχε ο Λαυρεντιάδη.
newsbomb.gr

 
Κακές φήμες

Ακούγονται πολλά για τον Πετσίτη αλλά κανείς δεν μπορεί να τα επιβεβαιώσει. Ότι είχε στενές σχέσεις με ιδιοκτήτη πολύ γνωστών μπαρ – ρεστοράν στην Αθήνα αλλά τα έχουν σπάσει σε τέτοιο σημείο που μέχρι και μπράβοι να έχουν μπει στη μέση.
Ότι, επίσης, είναι αφανής συνέταιρος σε γνωστό μπαρ της Σκουφά με πολύ γνωστό οικονομικό παράγοντα. Ενώ τα πιο… πιπεράτα περιστατικά που ακούγονται στη γωνία… Τσακάλωφ και Φιλικής Εταιρείας είναι τα εξής:
Το πρώτο ότι μια όμορφη νύχτα ο Πετσίτης με ωραία παρέα σε γνωστό αθηναϊκό στέκι γλεντούσε μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Φεύγοντας ξέχασε το σακάκι του και οι σερβιτόροι έμειναν άφωνοι διότι διαπίστωσαν ότι ήταν γεμάτο με… πεντακοσάρικα. Ευρώ φυσικά κι όχι δραχμές.
Ένα άλλο κουτσομπολιό μιλά για μπλόκο της αστυνομίας σε ακριβό τζιπ με οδηγό τον Πετσίτη και με το πορτ μπαγκάζ να περιέχει μια σακούλα με 200.000 ευρώ. Όλα αυτά βεβαίως είναι φήμες που στόχο έχουν να πλήξουν έναν επιτυχημένο αριστερό που καμιά σχέση δεν έχει με τρυφηλή ζωή και με βίλες στη Βαρυμπόμπη ή αλλού.
in.gr
dexiextrem

Πηγή

Share.