Φουντώνουν πλέον οι φήμες ότι επισπεύδονται οι εκλογές. Συγκεκριμένα, οι φήμες επιμένουν ότι θα γίνουν το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο 2019.
Από: hassapis-peter.blogspot.com – Πέτρος Χασάπης
Είναι φανερό ότι Γερμανοί και Αμερικανοί, έχοντας απόλυτα ελεγχόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα, βρήκαν την ευκαιρία να λύσουν το Σκοπιανό. Για το λόγο αυτό και με συνοπτικές διαδικασίες, άλλαξαν κυβέρνηση στα Σκόπια και εγκατέστησαν μια ελεγχόμενη από αυτούς κυβέρνηση. Μετά έσπρωξαν πάνω στο τραπέζι το κείμενο της συμφωνίας των Πρεσπών.
Ο Ζάεφ αντιμετώπισε αρχικά κάποια δυσκολία για την εξεύρεση της αναγκαίας πλειοψηφίας, αλλά αυτή βρέθηκε κατά ένα περίεργο τρόπο. Τώρα όμως άρχισε να εμφανίζεται πρόβλημα και στην ελληνική πλευρά, αφού κάποιοι κάνουν πίσω και υπάρχει κίνδυνος τελικά να μην περάσει στην ελληνική βουλή. Η επίσπευση των εκλογών εκτιμώ ότι έχει σχέση ακριβώς με αυτό.
Ο κ. Τσίπρας, προφανώς έχει δεσμευτεί να περάσει αυτή τη συμφωνία, που κατά γενική ομολογία είναι σε βάρος της χώρας, γι’ αυτό και θα προσπαθήσει να την περάσει με κάθε προσωπικό πολιτικό κόστος. Όμως γιατί επισπεύδονται οι εκλογές; Υπάρχουν δύο θέματα που τις επιβάλουν.
Το ένα είναι ότι δεν πρέπει να απομακρυνθούν χρονικά οι εκλογές, από τις προερχόμενες από την υπερφορολογία ψευδοπαροχές, που θα δώσει τώρα τα Χριστούγεννα ο κ. Τσίπρας, γιατί αυτές θα ξεχαστούν και δεν θα προσφέρουν κανένα πολιτικό όφελος αργότερα.
Το άλλο είναι πως, από τη στιγμή που θα κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, θα αρχίσουν τα παρατράγουδα με τους Σκοπιανούς (ήδη τα πρώτα σημάδια δεν είναι καθόλου καλά) και επομένως, όσο πιο μακριά πάνε οι εκλογές τόσο πιο μεγάλο πολιτικό κόστος θα επιφέρει αυτή η συμφωνία στον ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, αν γίνουν αμέσως μετά, δεν θα υπάρξει μεγάλο πολιτικό κόστος, καθόσον το όποιο κόστος έχει ήδη προεξοφληθεί.
Κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, λέγεται ότι συστήνουν στον κ. Τσίπρα να πάει σε εκλογές αμέσως μετά το νέο έτος, πριν την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, ώστε να πετάξει την «καυτή πατάτα» της κύρωσης στην επόμενη κυβέρνηση. Αυτό μάλλον δεν πρόκειται να συμβεί, γιατί πιθανόν οι δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα για την κύρωση είναι τόσο ισχυρές, ώστε θα επιχειρήσει να την ψηφίσει με κάθε τίμημα.
Επομένως, σε κάθε περίπτωση, οι εκλογές μάλλον θα γίνουν μέχρι και τον Μάρτιο 2019 και πριν φυσικά τις χαλαρές ευρωεκλογές και τις αδιάφορες κομματικά αυτοδιοικητικές του Μαϊου, όπου εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα εισπράξει μεγάλη λαϊκή οργή.

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.