Να αναζητηθούν οι ευθύνες για το έγκλημα των Μνημονίων και τη φτωχοποίηση που τόσο βάρβαρα επιβλήθηκε στη χώρα
Από: dimokratianews.gr – Δημήτρης Ριζούλης
Ακόμα και ο ΣΕΒ, που τα τελευταία χρόνια έχει προκαλέσει ουκ ολίγες φορές την ελληνική κοινωνία με τις θέσεις του, παραδέχεται ότι η χώρα πέρασε μια μαύρη περίοδο που παραπέμπει στην Κατοχή! Οταν ακόμα και οι υμνητές των Μνημονίων ομολογούν το έγκλημα, είναι απορίας άξιον ότι υπάρχουν ακόμα δημοσιολογούντες και πολιτικοί που υπερασπίζονται τις καταστροφικές επιλογές των τελευταίων οκτώ χρόνων.
Τι μας είπε, λοιπόν, ο ΣΕΒ χθες; Οτι οι γεννήσεις στην Ελλάδα μειώθηκαν στην περίοδο των Μνημονίων όσο και στην Κατοχή! Ιδού η απόδειξη ότι περάσαμε (και ακόμα περνάμε) έναν πραγματικό πόλεμο με διαφορετικούς όρους σε σχέση με το παρελθόν. Βεβαίως, όπως σε κάθε πόλεμο, έτσι και σε αυτόν υπήρξαν οι εξαιρέσεις όσων συνεργάστηκαν με τον εχθρό για να αποκομίσουν οφέλη κι εκείνων που φρόντισαν να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντά τους μέσω των κατακτητών.
Η συγκεκριμένη έρευνα αναφέρει ότι στα χρόνια της κρίσης και της δήθεν «προσαρμογής» άλλαξαν τα πάντα, και οι γεννήσεις μειώθηκαν κατά 29.380 μεταξύ 2009 και 2017. Τόσο περίπου είχαν μειωθεί τη δεκαετία του 1940 (για την ακρίβεια, τότε ήταν 30.000 λιγότερες).
Ο ΣΕΒ προειδοποιεί πως η παρατεταμένη διάρκεια της βαθιάς κρίσης, μαζί με την αναιμική ανάκαμψη που τη διαδέχεται, την υποχρηματοδότηση των δημόσιων αγαθών και τις εν γένει περιορισμένες δυνατότητες στήριξης της οικογένειας που αφήνει η ασκούμενη δημοσιονομική πολιτική, μπορεί να αποδειχθεί μοιραία. Ποια άλλη απόδειξη χρειαζόμαστε ότι βαδίζουμε σε εθνική συρρίκνωση;
Για το έγκλημα των Μνημονίων όμως υπάρχουν ευθύνες, και κάποια στιγμή θα πρέπει να αναζητηθούν. Η φτωχοποίηση που βάρβαρα μας επιβλήθηκε έχει φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς. Θα πληρώσουν για τα δεινά που προκάλεσαν; Θα μάθουμε τους ενόχους; Ακόμα κι αν δεν πάρουμε τη χαρά να τους δούμε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, θα υποστούν τη δημόσια χλεύη και καταδίκη; Διότι όλο και συχνότερα διάφοροι υπέρμαχοι των Μνημονίων επιχειρούν να διαστρέψουν την Ιστορία υποστηρίζοντας ότι οι πολιτικές της άγριας λιτότητας ήταν απαραίτητες και σωτήριες! Νομίζουν ότι ο λαός ξέχασε και αναζητούν καινούργιο ρόλο.
Κάτι σαν το εξωφρενικό επιχείρημα των πασόκων για τα σκάνδαλα της περιόδου Σημίτη, που με θράσος λένε «περσινά ξινά σταφύλια». Μωρέ, τι μας λέτε; Οχι μόνο πληρώσαμε τις ανομίες σας, αλλά θέλετε και ασυλία; Το ίδιο, θυμηθείτε με, θα λένε σύντομα και τα πρωτοπαλίκαρα των Μνημονίων.
Οχι μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου και οι κηπουροί του, αλλά και τα άλλα περιφερόμενα λαμόγια της δημοσιογραφίας, των ινστιτούτων, των φορέων, του συνδικαλισμού κ.λπ. Το πάρτι που στήθηκε εις βάρος του ελληνικού λαού είχε πολλούς εκτελεστικούς βραχίονες και εκατοντάδες προθύμους. Ποιος θα ξεχάσει τα σημειώματα που έστελναν Ελληνες στους τροϊκανούς και τους ζητούσαν να προωθηθούν συγκεκριμένα μέτρα που ευνοούσαν τα μεγάλα συμφέροντα;
Ομως υπάρχει και άλλη μία τρανταχτή απόδειξη. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ έχουν λυσσάξει να αθωωθεί ο Ανδρέας Γεωργίου της ΕΛ.ΣΤΑΤ., ένα από τα πλέον κομβικά πρόσωπα της παράδοσης της χώρας, και μάλιστα μας απειλούν κάθε τόσο με κυρώσεις, αν δεν συνετιστούμε. Γιατί τέτοια κάψα να «καθαρίσει» ο άνθρωπος-κλειδί για την αιχμαλωσία στο ΔΝΤ; Μήπως για να μην ξετυλιχθεί το κουβάρι για τις ευθύνες των υπόλοιπων εμπλεκομένων;
Στο μέλλον θα μάθουμε πολλά ακόμα γι’ αυτήν τη μαύρη περίοδο και πιθανότατα θα τρίβουμε τα μάτια μας. Οπως συμβαίνει τώρα, με τα όργια των υπουργών του Σημίτη πριν από 15 χρόνια. Το έγκλημα είναι δεδομένο, η επιβαλλόμενη γερμανική κατοχή επίσης, όπως και οι δραματικές επιπτώσεις της. Αν δεν αναζητήσουμε τους ενόχους, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

. .

..

. . . ..Πηγή

Share.