Ό,τι πιάνει ο Τσίπρας γίνεται «κάρβουνο». Ό,τι εξαγγέλλει, ανατρέπεται και γελοιοποιείται
–Πριν λίγες βδομάδες κόμπαζε ότι θα καταδικάσει την αντιπολίτευση «στο μαρτύριο της σταγόνας»!
Τι ήθελε να πει ο «ποιητής»; Ότι θα καταθέτει κάθε μέρα ένα «φιλολαϊκό» νομοσχέδιο, με το οποίο ο λαός θα «ωφελείται» (και θα «δοξάζει» τον Τσίπρα), ενώ η ΝΔ θα είναι υποχρεωμένη είτε να το ψηφίζει κι αυτή συρόμενη από πίσω του, είτε να το καταψηφίζει και να «εκτίθεται».
–Λίγο αργότερα η κυβέρνηση υποστήριξε ότι την τελευταία χρονιά έχουμε «ρεκόρ ξένων επενδύσεων»…
–Και αμέσως μετά, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε θριαμβευτικά στη Βουλή ότι συνέλαβε τον «μεγαλο-τοκογλύφο» Ριχάρδο, και τον έκλεισε φυλακή, γιατί η κυβέρνησή του, λέει, χτυπάει όχι τους «κακόμοιρους μικροκλέφτες», αλλά τους εγκληματίες με τα «λευκά κολάρα», δηλαδή του μεγαλο-καταχραστές. (Ενώ η ΝΔ, υποτίθεται, κυνηγούσε μόνο τους μικροαπατεώνες…)
Αυτά έλεγαν και χαίρονταν και καμάρωναν όλοι…
Κι ύστερα ξύπνησαν
Πολύ άσχημα!
Και στα τρία που είπε, την πάτησε
Και τα τρία γύρισαν μπούμερανγκ εναντίον του! Τρία στα τρία
* Σε ό,τι αφορά τις «παροχές κατά ριπάς» που εξήγγειλαν, ο κόσμος δεν αντέδρασε θετικά.
Όσοι πίστευαν ότι ο ψηφοφόροι θα τους «ευγνωμονούν» που δεν του κόβουν κι άλλο τα εισοδήματα, αυτοί που τους τα έκοψαν ήδη καμιά… 20αρια φορές ως τώρα, μάλλον είχαν υπολογίσει λάθος…
Όσοι πίστευαν ότι ο κόσμος θα «χαίρεται και θα αγαλιάται», που του επιστρέφουν 1, αυτοί που του άρπαξαν ήδη 15, κάτι δεν έχουν καταλάβει…
Στην προκειμένη περίπτωση όμως, το πράγμα είναι χειρότερο:
Γιατί η κοινή γνώμη είχε «προεξοφλήσει» πολύ περισσότερα. Και τώρα αυτά που παίρνει ο κόσμος είναι λιγότερα απ’ όσα περίμενε – χώρια που οι περισσότεροι «δικαιούχοι» πιστεύουν ότι τους τα χρωστούσε η κυβέρνηση.
Επομένως, τα όποια «κέρδη» της κυβέρνησης έχουν εξανεμιστεί.
Τέλος, μερικές από τις «παροχές» μοιάζουν «δώρα-άδωρα»
Τους δίνουν κάτι (μείωση συντελεστή φορολόγησης), αλλά τους παίρνουν κάτι άλλο (αύξηση «τεκμαρτού εισοδήματος»). 
Ή τους λένε ότι δεν θα ισχύσουν οι μειώσεις που τους έχουν ήδη επιβάλει. Αλλά όπως φαίνεται οι μειώσεις θα… μειωθούν – δεν θα εξαλειφθούν εντελώς. Κι αυτό ο κόσμος το εκλαμβάνει ως «εμπαιγμό»!
Δεν ευγνωμονεί λιγότερο. Οργίζεται περισσότερο
Κατάφερε ο Τσίπρας το αδύνατο: Να δίνει «παροχές» και να εισπράττει εκνευρισμό ή οργή – όχι ψήφους…
* Με την εξαγγελία των υποτιθέμενων «επενδύσεων- ρεκόρ» από την κυβέρνηση, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα:
Βγήκε η ΕΛΣΤΑΤ και ανακοίνωσε προχθές, ότι ο καθαρός σχηματισμός παγίου κεφαλαίου στην Ελλάδα μειώθηκε τον προηγούμενο χρόνο κατά 23%! Μια από τις πιο δραματικές μειώσεις παραγωγικών επενδύσεων που έχουν γίνει ποτέ. (Με αντίστοιχη μείωση και του «δυνητικού ΑΕΠ» – πράγμα που μειώνει επίσης δραματικά τα περιθώρια ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια…)
Πάει κι αυτό το παραμύθι, λοιπόν… 
* Κι ύστερα ήλθε το επικοινωνιακό… «κλου». Η κορύφωση της επικοινωνιακής αντεπίθεσης του ΣΥΡΙΖΑ. Που κατέληξε σε επικοινωνιακή… «καταστροφή του Δράμαλη»!
Η σύλληψη-προφυλάκιση του ενεχυροδανειστή Ριχάρδου, αποδείχθηκε φιάσκο! Πραγματικό ΦΙΑΣΚΟ!
Όχι πως ο Ριχάρδος είναι… «αθώα περιστερά»!
Αυτά άλλωστε, θα τα κρίνουν τα δικαστήρια – και μόνο… Αλλά ο τρόπος που έστησαν την δικογραφία – και κυρίως την προφυλάκισή του – ήταν σαν να ήθελαν να τον «ξεπλύνουν»
Απ’ όλα όσα έχει, ενδεχομένως, διαπράξει, του φόρτωσαν το μόνο αδίκημα που ΔΕΝ υφίσταται: το «λαθρεμπόριο»! Σε ένα κλάδο (την πώληση χρυσού σκραπ) και σε μια χώρα (την Τουρκία), όπου… έχουν καταργηθεί κάθε είδους δασμοί εδώ και 23 χρόνια!
Τι σόι «λαθρεμπόριο» μπορεί να υπάρξει όταν το εμπόριο είναι ελεύθερο;
Σαν να ήθελαν να «ξεπλύνουν» τον ίδιο τον κατηγορούμενο κι όλο το κύκλωμα που βρίσκεται πίσω του!
Γιατί όταν κατηγορείς κάποιον που όλοι υποπτεύονται για διάφορα αδικήματα «οικονομικού εγκλήματος» – και ο οποίος, μάλιστα, επί ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να λειτουργεί και τηλεοπτικό κανάλι! – και τον προφυλακίζεις για το μόνο αδίκημα που ΔΕΝ μπορεί να διέπραξε (γιατί δεν υφίσταται πλέον), τότε είτε είσαι εντελώς ηλίθιος, είτε θέλεις να τον «ξεπλύνεις» και να τον μετατρέψεις σε «αθώο θύμα»
Εσείς τι λέτε;
Είναι τοοοοσο ηλίθιοι;
Ή ήθελαν να τους ξεπλύνουν;
Τι να πω;
Οι γνώμες διίστανται επ’ αυτού…
Πάντως, να ξέρετε: Τέτοιο φιάσκο ΔΕΝ έχει ξαναγίνει.
–Ποτέ στο παρελθόν, δεν έχει στηθεί «τρανταχτή υπόθεση» σε… ΜΗ αδίκημα!
–Δεν έχει ξανασυμβεί να ανακοινώνεται η σύλληψη «μεγαλόσχημου» – και μάλιστα από του βήματος της Βουλής και μάλιστα με διθυραμβικούς τόνους (τον πιάσαμε το μπαγάσα – δοξάστε μας!) – και λίγες μέρες αργότερα, να αναγκάζονται να τον αποφυλακίσουν γιατί δικονομικά τα έκαναν μούσκεμα
Και να τους απειλεί και ο δικηγόρος του με κακουργηματικές μηνύσεις από πάνω…
Να ξέρετε και κάτι ακόμα:
Αποκλείεται η Δικαιοσύνη να έκανε από μόνη της τέτοιο σφάλμα.
Μπορεί οι διαδικασίες της να αργούν απελπιστικά, αλλά οι δικαστές ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά τους. Τέτοιες «γκάφες» δεν κάνουν – ούτε μια στο εκατομμύριο…
Το μόνο που μπορεί να συνέβη, είναι να υπήρξε εξωδικαστική (δηλαδή κυβερνητική) «παρέμβαση»: κι εκεί που έστηναν την δικογραφία, κάποιοι να τους πίεσαν να βιαστούν για να γίνει μια «πιασάρικη» σύλληψη, και να την ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός κομπάζοντας στη Βουλή…
Μόνον έτσι μπορεί να την πάτησαν τόσο εκκωφαντικά…
Όποιος έχει μια καλύτερη εξήγηση, παρακαλώ να μας την πει…
Κι αν τέτοια έκαναν με την υπόθεση του Ριχάρδου, φανταστείτε τι έγινε με την Novartis ή με την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Όπου όχι μόνο δεν βρέθηκε τίποτε – παρά τις τυμπανοκρουσίες – αλλά εκεί υπήρχε από τον αρχή και η πολιτική σκοπιμότητα «σπίλωσης» των αντιπάλων τους.
Οι οποίοι όμως, δεν ξεχνούν.
Και τώρα έχουν ισχυρότερα όπλα να τραβήξουν την υπόθεση «ως το τέλος»
  • Και να αποκαλυφθεί επί τέλους, τι έγινε στη δικαιοσύνη επί ΣΥΡΙΖΑ;
  • Τι «παρεμβάσεις» υπήρξαν;
  • Ποιοι είναι οι περιβόητοι «Ρασπούτιν» και τι ρόλο έπαιξαν;
  • Ποιους θέλησαν να «ξεπλύνουν» διώκοντας αθώους ή φτιάχνοντας κατασκευασμένους «ενόχους» με «προστατευόμενους» ψευδομάρτυρες;
Εδώ πια, δεν ενδιαφέρονται να αποκαλυφθεί όλο το σκοτεινό παρασκήνιο μόνον οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι κυβέρνηση σε λίγο…
Το θέλουν και οι δικαστές, για να καθαρίσουν το όνομά τους – και τη Δικαιοσύνη από παρεμβάσεις…
Το θέλει και ο κόσμος, που με αυτά που βλέπει πια, δεν φρίττει απλώς. Τώρα επί πλέον καγχάζει!
(Κι έχεις και τον κ. Πάϊτ να βρίσκει την κυβέρνηση Τσίπρα… «εξαιρετικά σοβαρή»! Τι να πει κανείς; Άβυσσος η ψυχή του διπλωμάτη…)
Και κάτι (φαινομενικά) «άσχετο»:
Στις μεγάλες ταραχές της Γαλλίας, το περασμένο Σαββατοκύριακο, ενώ τα «κίτρινα γιλέκα» ξεσηκώθηκαν σε δεκάδες γαλλικές πόλεις – έκτροπα έγιναν μόνο στο Παρίσι! Και δεν τα έκαναν οι διαδηλωτές…
Τα έκαναν οι «γνωστοί-άγνωστοι» (κι εκεί) κουκουλοφόροι blackblockers που ήταν ξένοι και αντίθετοι με τους διαδηλωτές!
Η «μαύρη διεθνής», χτύπησε σπώντας και βανδαλίζοντας – και πυροδοτώντας βίαιες αντιδράσεις από τη γαλλική αστυνομία.
Η οποία ξέσπασε… στα «κίτρινα γελέκα», δηλαδή στους κανονικούς διαδηλωτές, κι όχι στους προβοκάτορες του «μαύρου μπλοκ»…
Προσέξτε αυτή τη «λεπτομέρεια», γιατί μπορεί να τη βρούμε μπροστά μας, σύντομα:
Το «μαύρο μπλοκ», δηλαδή τα «τάγματα εφόδου», αποτελούν το σιδερένιο χέρι της «ορθο-πολιτικής παγκοσμιοποίησης» παντού!
Οι ομάδες τους είναι δικτυωμένες πέρα από σύνορα, συνεννοούνται, αλληλοενημερώνονται και αλληλοβοηθούνται.
Ακόμα οι τακτικές τους είναι παρόμοιες…
  • –Στην Ελλάδα πρωτοεμφανίστηκαν ως «μαύρο μπλοκ» το Δεκέμβριο του 2008, στα γεγονότα μετά τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλο – και πρωτοστάτησαν στις καταστροφές, τους εμπρησμούς, τις λεηλασίες.
  • –Επανεμφανίστηκαν επί Πρωθυπουργίας ΓΑΠ το 2010 και πρωτοστάτησαν στον εμπρησμό της Μαρφίν αρχικά και με την περιφορά λαθρομεταναστών που τους κατέληξαν στη «Βίλα Υπατία» ένα χρόνο αργότερα.
  • Επί Σαμαρά τους κυνήγησαν και εξαφανίστηκαν για δύο χρόνια περίπου.
  • –Επανεμφανίστηκαν κατά την «απεργία πείνας» του Ρωμανού, τον Δεκέμβριο του 2014, όταν ουσιαστικά έπεφτε η κυβέρνηση Σαμαρά.
  • –Κι ύστερα επί ΣΥΡΙΖΑ αναπτύχθηκαν, πολλαπλασιάστηκαν, απέκτησαν ακαταδίωκτο από τις αρχές, διαχωρίστηκαν σε πολλές «συνιστώσες», επέβαλαν «άβατα» σχεδόν παντού, τα μοίρασαν μεταξύ τους και εκπαίδευσαν μερικές χιλιάδες «φρέσκους» (κυρίως λαθρομετανάστες πλέον) σε «τακτικές αντάρτικου πόλης» με την ανοχή της αστυνομίας. Τώρα είναι πια ανεξέλεγκτοι
Αν στη Γαλλία, όπου ΔΕΝ είναι ανεξέλεγκτοι, μπορούν να κάνουν τέτοιες καταστροφές, φανταστείτε τι μπορούν να κάνουν στην Ελλάδα, όπου έχουν γίνει ουσιαστικά «κράτος εν κράτει»
Στη Γαλλία τώρα που μιλάμε, το «κίνημα των κίτρινων γελέκων» συζητάει σοβαρά πως θα τους εξουδετερώσει.
Στην Ελλάδα, όπου τα πράγματα είναι πολύ πιο έκρυθμα, το πρόβλημα των «μπάχαλων» κανείς δεν το έχει πάρει ακόμα στα σοβαρά.
Πράγμα ιδιαίτερα ανησυχητικό.
Ο Τσίπρας ό,τι πιάνει το καίει
Αλλά πίσω του αφήνει βόμβες και ναρκοπέδια έτοιμα να εκραγούν…
Ελπίζω να το αντιληφθούν κάποιοι πριν είναι πολύ αργά
ΥΓ. Μετά απ’ όλα αυτά ο Αμερικανός Πρέσβης βρίσκει την κυβέρνηση Τσίπρα «πολύ σοβαρή»…!
Τρία συμπεράσματα:
  1. –Πρώτον, να του στείλουμε τον Ριχάρδο για επίσκεψη; Να του εξηγήσει πως πωλείται η Μακεδονία «σε τιμή κοσμήματος – κι όχι απλώς χρυσού»!
  2. –Δεύτερον, να του θυμίσουμε ότι κάτι τέτοια έλεγε και ο πολύ μακρινός προκάτοχός του Χένρι Τάσκα, επί χούντας – κι έβλαψε τις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ για καμιά τριανταριά χρόνια
  3. –Τρίτον, τώρα έχουμε πια ατράνταχτες αποδείξεις: Οι… «εξωγήϊνοι» υπάρχουν και κυκλοφορούν ανάμεσά μας! Μερικοί μάλιστα υπηρετούν και ως διπλωμάτες!

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.