Όπως επισημαίνει η πιθανότητα η Βρετανία να παραμείνει στην Ε.Ε διπλασιάστηκε στο 40% από 20% προηγουμένως.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο υπουργός Εμπορίου Liam Fox, ο οποίος είναι υπέρ του Brexit, δήλωσε επίσης ότι πλέον είναι πιθανόν να μην συμβεί το Brexit.
Όπως επεσήμανε μιλώντας σε επιτροπή του βρετανικού κοινοβουλίου, υπάρχει πλέον πραγματικός κίνδυνος το κοινοβούλιο να προσπαθήσει να “κλέψει” το Brexit από τον βρετανικό λαό.
“Το Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται τώρα να έχει την επιλογή να ακυρώσει μονομερώς την απόφαση για το Brexit και να πάρει μια χρονική περίοδο δικής του επιλογής για να αποφασίσει τι θα συμβεί στη συνέχεια”, όπως τονίζει η JP Morgan σε σημείωμα προς τους πελάτες της.
Όπως εκτιμά, η πιθανότητα για no deal στο Brexit είναι στο 10% πλέον από 20% πριν, η πιθανότητα για κανονικό Brexit υποχώρησε στο 50% από 60% και η πιθανότητα για παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε είναι στο 40%.
Σύμφωνα με την αμερικάνικη τράπεζα, η τελική ψήφιση για το Brexit στη Βουλή είναι στις 11 Δεκεμβρίου και εάν η May χάσει, το μέλλον της πέμπτης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου είναι αβέβαιο. Η ίδια έχει προειδοποιήσει πως η Βρετανία μπορεί να φύγει από την Ε.Ε χωρίς συμφωνία ή δεν θα υπάρξει καθόλου Brexit.
Η JP Morgan επισημαίνει έτσι πως ένα δεύτερο δημοψήφισμα είναι ο πιο πιθανός δρόμος για τη χώρα στη συνέχεια, παρά οι νέες γενικές εκλογές.

 

Πηγή

Share.