Ο θόρυβος της ήττας είναι μεγάλος και διαλύει θεσμούς και αρχές που λειτουργούν στον αυτόματο πιλότο.

Χωρίς στρατηγική και αφήγημα επιχειρούν με τακτικίστικους ελιγμούς να προκαλέσουν εντυπώσεις και να ανοίξουν θέματα όπως για παράδειγμα το εκκλησιαστικό ή και το Σκοπιανό που επανέρχεται στο προσκήνιο με μεγαλύτερη ένταση.

Όμως τελικά όλα καταλήγουν σε φιάσκο.

Ακόμη και η υπόθεση του χρυσού με το που έφτασε στα… χέρια του Αλέξη Τσίπρα έγινε στάχτη.

Ο θησαυρός έγινε άνθρακας λίγες ώρες μετά την προσπάθεια του Πρωθυπουργού να πολιτικοποιήσει το θέμα από το βήμα της Βουλής επιδιώκοντας να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη.

Και αυτό το θαύμα κράτησε ελάχιστες ημέρες. Και επιβεβαίωσε τη διάλυση που βιώνουν οι θεσμοί, η δικαιοσύνη και η Αστυνομία υπό την καθοδήγηση αυτής της κυβέρνησης.

Η υπόθεση του χρυσού είναι σημάδι.

Δύο χρόνια διήρκησε η έρευνα και τινάχθηκε στον αέρα διότι δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος, ένας δικαστικός λειτουργός να ανοίξει ένα βιβλίο. Να δει κατά κατά πόσο οι κατηγορίες που αποδόθηκαν ανταποκρίνονται στην κείμενη νομοθεσία.

Η μεγάλη επιτυχία των εισαγγελικών, ανακριτικών και διωκτικών αρχών μετατράπηκαν σε φιάσκο.

Βρέθηκαν έτσι να εξαπολύουν εκατέρωθεν αιχμές και καταγγελίες επιρρίπτοντας ο ένας στον άλλον την ευθύνη την ώρα που πρέπει να λειτουργούν άψογα και σε αγαστή συνεργασία για να κρατήσουν μια χώρα που βρίσκεται σε παρατεταμένη οικονομική πολιτική και θεσμική κρίση, όρθια

Η χώρα βρίσκεται στον αυτόματο πιλότο και ο πρωθυπουργός της ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με το πως θα δημιουργήσει επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και πως θα πλήξει τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του στο πλαίσιο μια άτυπης προεκλογικής περιόδου που ήρθε να προστεθεί στο «ρεσάλτο» που επιχειρήθηκε στο κράτος καθόλη τη διάρκεια της θητείας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δείχνουν να αδιαφορούν.

Ο θόρυβος της επερχόμενης ήττας είναι εκκωφαντικός και δεν καλύπτεται από τους επικοινωνιακούς ελιγμούς που έχουν άδοξο τέλος είτε αυτό αφορά στο Σκοπιανό, είτε στο εκκλησιαστικό, είτε στα υποτιθέμενα σκάνδαλα είτε ακόμη και σε αυτή την τελευταία υπόθεση με τον χρυσό.

Ωστόσο με όλα αυτά οι ζημιές που προκαλούνται στη χώρα και στην κοινωνία και τους πολίτες ενδέχεται να καταστούν μη αναστρέψιμες

YΓ: Ο τίτλος του άρθρου προέρχεται από τον κινέζο στρατηγό Σουν Τσού και τις αναφορές του στον θόρυβο που γίνεται μέσα από ελιγμούς στο πεδίο της μάχης την ώρα που η ήττα είναι αναμενόμενη. Χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα σε άρθρο του καλού συνάδελφου K. Στούπα στο Capital. Είναι όμως κρίμα ένας τέτοιος καλός τίτλος να μην επαναληφθεί και σε ένα άλλο άρθρο.

Του Τάσου Ευαγγελίου
liberal.gr

Πηγή

Share.