«Ένας μόνο τρόπος υπάρχει να περιορίσουμε το εύρος της εθνικής ζημιάς. Να μην κυρωθεί από την ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας τη θέση της ΝΔ να καταψηφίσει.

Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με προηγούμενες δηλώσεις του Προέδρου της ΝΔ, είναι η έκκλησή του προς «όλα τα κόμματα και όλους τους βουλευτές να πράξουν το ίδιο. Αυτή εξάλλου είναι και η εύλογη απαίτηση της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών». 

Στην πράξη, ο κ. Μητσοτάκης καλεί τους βουλευτές των ΑΝΕΛ αλλά και του Ποταμιού, που έχουν ταχθεί υπέρ της συμφωνίας, να επανεξετάσουν τη στάση τους, ακυρώνοντας στην πράξη την έγκρισή της από την ελληνική Βουλή.

Σε σχέση με τις δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για απαράδεκτες τοποθετήσεις, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στη στάση του Αλέξη Τσίπρα.«Οι δηλώσεις του κ. Ζάεφ περί διδασκαλίας της ‘μακεδονικής’ γλώσσας στην Ελλάδα είναι απαράδεκτες… ήταν αναμενόμενες από το ίδιο το περιεχόμενο της συμφωνίας.

Επιβεβαιώνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο αυτό που η Νέα Δημοκρατία είχε πει από την πρώτη στιγμή, ότι

…η αναγνώριση της δήθεν ‘μακεδονικής’ γλώσσας και εθνότητας ανοίγει το κουτί της Πανδώρας για την αναβίωση όλων των ανιστόρητων, αλυτρωτικών διεκδικήσεων των Σκοπίων».

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε πως ο κ. Ζάεφ έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει γι’ αυτό που συμφώνησε ενώ «ο κ. Τσίπρας μένει άφωνος μπροστά στα αποτελέσματα της δικιάς του πολιτικής. Λες και με αυτό τον τρόπο θα κρύψει τις ευθύνες και την ενοχή του».

Δείτε τη δήλωση σε βίντεο:

Πηγή

Share.