Στο τέλος οι πεπετζήδικες αρχές θα πληρώσουν και αποζημίωση στον Ριχάρδο. Καθότι όπως έγραψε αρχικά το Κουρδιστό Πορτοκάλι η δικογραφία έμπαζε από παντού. Γύρευε ο Ριχάρδος να κάνει αγωγή στον Τσίπρα και να ζητάει εκατομμύρια για ηθική και επιχειρηματική βλάβη. Μπορεί να του πάρει και το σπίτι στη Κυψέλη! Είθισται άλλωστε σ΄αυτή τη χώρα με την πεπετζήδικη δικαιοσύνη να αθωώνονται οι ένοχοι και να καταδικάζονται οι αθώοι. Οπου κάτσει η μπίλια. Πεπετζήδικο κολμβιάνικο κράτος.
Σε γκάφα ολκής λοιπόν -που σπάνια συμβαίνει στα δικαστικά χρονικά- φαίνεται ότι εξελίσσεται η υπόθεση με τη λαθρεμπορία χρυσού, καθώς το βασικό αδίκημα πάνω στο οποίο χτίστηκε αυτή η ογκώδης δικογραφία όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει-μεταδίδει ο ΣΚΑΙ.
Την επισήμανση για ανυπαρξία αδικήματος λαθρεμπορίας επισήμανε τη Δευτέρα στις δικαστικές αρχές οι οποίες δεν είχαν αντιληφθεί το όλο θέμα ένας εκ των συνηγόρων των κατηγορουμένων Μιχάλης Δημητρακόπουλος ενώ στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι η αρμόδια εισαγγελέας της υπόθεσης επικοινώνησε με το υπουργείο Οικονομικών και ενημερώθηκε ότι ο νόμος δεν επιβάλει δασμούς, άρα δεν υπάρχει λαθρεμπορία, για εξαγωγές χρυσού στη γειτονική Τουρκία.
Μετά ταύτα ο συνήγορος του ενεχυροδανειστή, Αλέξης Κούγιας με αίτηση του ζήτησε την αποφυλάκιση του πελάτη του καθώς όπως υποστήριξε προέκυψαν νεότερα στοιχεία που αλλάζουν άρδην το τοπίο της ποινικής αξιολόγησης.
“Πληροφορήθηκα ότι εχθές τόσο Εσείς όσο και η αρμόδια Εισαγγελέας επικοινωνήσατε με το Υπουργείο Οικονομικών και τις αρμόδιες υπηρεσίες που εφαρμόζουν τον Τελωνειακό Κώδικα και διαπιστώσατε την ανυπαρξία του βασικού εγκλήματος της λαθρεμπορίας, χωρίς το οποίο δεν υπάρχει ούτε το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης ούτε της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης που αντιμετωπίζουν τις ίδιες με εμένα κατηγορίες.
Κατόπιν αυτού ,όπως επισημαίνει, “και προς αποφυγή της ειλημμένης αποφάσεώς μου να μηνύσω τους αστυνομικούς που επελήφθησαν της υπόθεσης για τη διάπραξη του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας, διότι κατά την επιεικέστερη εκδοχή παραπλανήθηκαν, Σας καλούμε όπως εφαρμόσετε την διάταξη του άρθρου 286 παρ. 1 Κ.Π.Δ., σύμφωνα με την οποία “Αν στη διάρκεια της ανάκρισης προκύψει ότι δεν υπάρχει πλέον ο λόγος για τον οποίον διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση ή επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι, μπορεί ο ανακριτής αυτεπαγγέλτως ή με πρόταση του εισαγγελέα να άρει αυτά τα μέτρα ή να υποβάλει στο συμβούλιο αίτηση για την άρση τους. Εναντίον αυτής της απόφασης ο κατηγορούμενος μπορεί να προσφύγει στο συμβούλιο των εφετών”.
“Αυτό που έχει κάνει η ΕΛΑΣ είναι εντελώς παράνομο… Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την ΕΕ από το 1995, και με εσωτερικούς νόμους, δεν υπάρχει λαθρεμπορία χρυσού σε χώρες σαν την Τουρκία. Ο πελάτης μου είχε κάνει εξαγωγές 54 εκατ. ευρώ στην Τουρκία σε τέσσερα χρόνια που ποτέ δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα” τόνισε ο Αλέξης Κούγιας στους δημοσιογράφους.
Στην εξάρθρωση της σπείρας λαθρεμπόρων χρυσού που δρούσε στην Ελλάδα αναφέρεται στο μεταξύ, σε ανταπόκρισή της, από την Αθήνα, η Frankfurter Rundschau.

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.