Πόσο δίκιο έχει ο ασκεπής! Μια ματιά γύρω μας να ρίξουμε και το βλέπουμε. 

Aυξάνονται ανενδοίαστα οι προσλήψεις στο Δημόσιο και αυξάνονται σκανδαλωδώς οι μισθοί των μετακλητών υπαλλήλων, δηλαδή των εκλεκτών του κόμματος.

Την ίδια ώρα, η αφαίμαξη της μεσαίας τάξης που έχει απομείνει συνεχίζεται κανονικά, προφανώς μέχρι την εξάλειψή της – κάτι το οποίο πολύ θα εξυπηρετούσε μακροπρόθεσμα συνθήκες για την επιβολή του μπολιβαριανού σοσιαλισμού για Ινδιάνους.

Η άλλη όψη του νομίσματος είναι η δραματική πτώση του επιπέδου των υπηρεσιών του κράτους.

Ενός κράτους, είναι αλήθεια, το οποίο ουδέποτε φημιζόταν για το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρει στον πολίτη· επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όμως, η παρακμή είναι ραγδαία και πρωτοφανής. Το βλέπουμε στα μεγάλα, στους 23 νεκρούς των πλημμυρών στη Μάνδρα, όπως και στους 99 νεκρούς από την πυρκαγιά στο Μάτι.

Το βλέπουμε επίσης στα μικρά, εκεί όπου μας δίνεται η δυνατότητα να παρατηρήσουμε από κοντά τη διάλυση του κράτους, όπως η υπόθεση την οποία καταγγέλλει ένας άλλος βουλευτής από την Ηπειρο, ο Κ. Τασούλας της Ν.Δ.

Πριν από δύο χρόνια, Νοέμβριο του 2016, τα Ιωάννινα ταρακουνήθηκαν από ένα σεισμό, ευτυχώς χωρίς θύματα και μεγάλες ζημίες. Προέκυψαν όμως 18 σπίτια τα οποία χρειάζονταν αυτοψία. Προσέξτε τι ακολούθησε στα δύο χρόνια που κύλησαν έκτοτε: Εξι μήνες χρειάστηκαν για να υπογραφεί η κοινή υπουργική απόφαση, άλλοι έξι μήνες για να ανατεθεί η υπόθεση σε υπηρεσία της Κοζάνης, δεδομένου ότι δεν υπήρχε στα Ιωάννινα. Πέρασαν ακόμη έξι μήνες μέχρι η υπηρεσία της Κοζάνης να εντοπίσει τους 18 ιδιοκτήτες και τα προς αυτοψία ακίνητά τους και, τέλος, άλλοι έξι μήνες, για να στείλει η υπηρεσία υπενθύμιση προς την αρμόδια γενική γραμματεία του υπουργείου ότι δεν έχει ορίσει ακόμη τα μέλη της επιτροπής που θα κάνουν τις αυτοψίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εργάζεται ακατάπαυστα για τη μετατροπή της Ελλάδας σε μια χώρα όπου το κράτος, πλαδαρό, ακριβό, αναποτελεσματικό και παράλογο, θα ταυτίζεται με το κόμμα και θα συντηρείται από όλη την υπόλοιπη κοινωνία. 

Στον βωμό αυτού του στόχου ο ΣΥΡΙΖΑ θυσιάζει και αυτές τις δημόσιες επενδύσεις. Φτιάχνει μια Ελλάδα στην οποία ό,τι το υγιές θα στραγγαλίζεται ή θα φεύγει, προκειμένου να συντηρείται ό,τι πιο άρρωστο και εξαρτημένο από την πολιτική εξουσία.

Ολα αυτά δεν είναι καινούργια, τα έχουμε ξαναζήσει σε άλλες μορφές και βαθμούς έντασης.

Είναι στην πραγματικότητα η παλινόρθωση του ancien regime, που κατέρρευσε ταυτόχρονα με τη χρεοκοπία της χώρας. 

Επομένως, ναι, η Ελλάδα με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει γυρίσει σελίδα, όπως λέει ο ασκεπής, αλλά την έχει γυρίσει προς τα πίσω! Και όχι μία, πολλές σελίδες.

Και επειδή γίνεται πολύς λόγος τελευταία για το είδος και την ταυτότητα της πολιτικής που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, προσωπικώς δεν αμφιβάλλω καθόλου για την αριστερή της ταυτότητα.

Είναι πράγματι αριστερός ο τρόπος με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ παρεμβαίνει στην κοινωνία για να εφαρμόσει τη μηχανική του.

Δεν είναι όμως ριζοσπαστικός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθύτατα συντηρητικός, θυσιάζει τα πάντα για τη συντήρηση ενός χρεοκοπημένου παρελθόντος.

Ριζοσπαστική θα είναι η πολιτική εκείνη που θα απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής οικονομίας και θα δημιουργήσει συνθήκες κατάλληλες για το επενδυτικό σοκ, που ζητεί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

* Ασκεπής, επειδή ο κ. Μπάρκας είναι φαλακρός, θεωρεί όμως προσβλητικό και επιθετικό να τον περιγράφει ένας τρίτος ως φαλακρό και προτιμά να αυτοπροσδιορίζεται ως ασκεπής. (Ολα αυτά είναι αληθινά. Δεν τα φαντάσθηκα…)
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ
kathimerini

Πηγή

Share.