[ccpw id="136103"]

Ο κ. Γεωργιάδης έχει ζητήσει ήδη από τους δικηγόρους του να ετοιμάσουν μήνυση για κατάχρηση εξουσίας και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως τονίζει η εξεταστική επιτροπή δεν έχει απολύτως καμία αρμοδιότητα για οτιδήποτε δεν αφορά στην χρονική περίοδο της θητείας ενός υπουργού .

«Με οργή διαβάζω ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνώντας τα όρια της εντολής τους και κάνοντας κατάχρηση εξουσίας και διαπράττοντας το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης εναντίον μου αναφέρονται ψευδώς σε δήθεν αποχρώσες ενδείξεις ηθικής αυτουργίας, για δήθεν αδικήματα που διέπραξα πέραν των ορίων της υπουργικής μου θητείας. 

Η υπόθεση αυτή έχει ήδη ελεγχθεί σε προκαταρκτικό επίπεδο από την ελληνική δικαιοσύνη, ουδέν μεμπτόν προέκυψε εναντίον μου και ασφαλώς για τις συκοφαντίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ θα προσφύγω άμεσα στην δικαιοσύνη και με μήνυση και με αγωγή εναντίον τους. 

Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουν ότι όλα στη ζωή έχουν όρια και αν δεν το καταλαβαίνουν με το καλό τρόπο θα τους το εξηγήσει η ελληνική δικαιοσύνη».

Να σημειωθεί ότι το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΕΕΛΠΝΟ δόθηκε σήμερα σε όλους τους βουλευτές που μετέχουν στην εξεταστική επιτροπή και θα συζητηθεί αύριο στη Βουλή.

Για τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας οι υποθέσεις που οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να ελέγξει περαιτέρω η δικαιοσύνη είναι οι περίφημες 23 προσλήψεις που έγιναν στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας του αλλά και η διαφημιστική δαπάνη του οργανισμού.

Στα πολιτικά κόμματα το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΕΕΛΠΝΟ -Τι αναφέρει

Την περαιτέρω διερεύνηση από την δικαιοσύνη για ύπαρξη τυχόν ποινικών ευθυνών για τον Αδωνι Γεωργιάδη, τον Ανδρέα Λοβέρδο και το Δημήτρη Αβραμόπουλου για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ ζητούν στο πόρισμα τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Και σε αυτό το κομμάτι του πορίσματος δεν υπάρχει καμία αναφορά για την δυνατότητα σύστασης προανακριτικής επιτροπής από την παρούσα βουλή για την συγκεκριμένη υπόθεση της εξεταστικής που αφορά στην υγεία.

Tο πόρισμα δόθηκε σήμερα σε όλους τους βουλευτές που μετέχουν στην εξεταστική επιτροπή και θα συζητηθεί αύριο στη Βουλή.

Για τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας οι υποθέσεις που οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να ελέγξει περαιτέρω η δικαιοσύνη είναι οι περίφημες 23 προσλήψεις που έγιναν στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας του αλλά και η διαφημιστική δαπάνη του οργανισμού.

Αίτημα διερεύνησης από τη Δικαιοσύνη υπάρχει και για τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο για την υπόθεση της σύμβασης μεταξύ ΚΕΕΛΠΝΟ και ΟΚΑΝΑ.

Όσον αφορά το Δημήτρη Αβραμόπουλο οι υποθέσεις για τις οποίες ζητείται έρευνα είναι η αγορά του κτιρίου του ΚΕΕΛΠΝΟ στο Μαρούσι , η αγορά και χρήση θερμικών καμερών και η σύναψη δανείου που αφορά το ΚΕΕΛΠΝΟ για την αγορά αντιγριπικών εμβολίων.

Απλές ενδείξεις για τον Αδωνι Γεωργιάδη, όχι προανακριτική

Για τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τις ευθύνες του για τις 23 προσλήψεις εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ υπάρχει ειδικό κεφάλαιο στο πόρισμα των βουλευτών και στο οποίο μεταξύ άλλων ζητούν από την αρμόδια Εισαγγελία τη διερεύνηση για την τυχόν διάπραξη του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας, το οποίο όπως αναφέρουν δεν εμπίπτει στα υπουργικά καθήκοντα άρα δεν έχει παραγραφεί ,προσθέτοντας όμως ότι επιτροπή έχει μόνο απλές ενδείξεις.

«Μπορούν κατά την άποψή μας και με πιθανολόγηση να συγκροτούν την ποινικοδικονομική έννοια των ενδείξεων (άρθρ. 178, 310 και 313 ΚΠΔ) για την τέλεση του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας σε όλα τα αδικήματα σε βάρος των διοικητικών υπαλλήλων, πλην των αδικημάτων σε βάρος της προέδρου κ. Κρεμαστινού για την οποία διατηρούμε πλείστες όσες αμφιβολίες για το αν συνδέεται με την επίδικη υπόθεση πρόσληψης και απασχόλησης των «23» εργαζομένων, όπως περιγράφουμε στο Παράρτημα 2 του παρόντος. Τονίζουμε το γεγονός ότι για την Επιτροπή μας αρκούν απλές ενδείξεις, αφού την ακριβή τους έκταση και τον πληρέστερο νομικό χαρακτηρισμό θα προσδώσουν οι αρμόδιες Εισαγγελικές και Δικαστικές αρχές, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι θα αποδεχθούν την ύπαρξη απλών «ενδείξεων» αρχικά, και «επαρκών ενδείξεων» στη συνέχεια και μετά από δική τους έρευνα. Όμως θεωρούμε ότι είναι χρήσιμο να παραθέσουμε και τις δικές μας απόψεις σχετικά με το ζήτημα της ύπαρξης ή όχι «ενδείξεων», που πιθανόν να στοιχειοθετούν την ηθική του αυτουργία στα αδικήματα με τα οποία βαρύνονται οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ. Οσον αφορά τα αδικήματα που φέρονται να έχουν τελεστεί το 2015 και μετά δεν τίθεται κανένα ζήτημα, αφού ο Α. Γεωργιάδης δεν έχει την περίοδο αυτή υπουργική ιδιότητα και αποκλειστικά αρμόδια να κρίνει εάν οι προαναφερόμενες «ενδείξεις» είναι ή δεν είναι σοβαρές και επαρκείς είναι η τακτική ποινική δικαιοσύνη και όχι βέβαια η Βουλή. Εν κατακλείδι για την ηθική αυτουργία σε όλα τα αδικήματα που έχουν τελέσει οι διοικητικοί υπάλληλοι και όσα έχουν τελεστεί πριν το 2015 και όσα έχουν τελεστεί μετά το 2015 αποκλειστικά αρμόδια για να κρίνει εάν αυτή καταφάσκεται και εξατομικεύεται στο πρόσωπο του Α. Γεωργιάδη είναι η τακτική ποινική δικαιοσύνη».

Είναι χαρακτηριστικό πάντως πως για τον κ. Γεωργιάδη στη Βουλή έχει ήδη αποσταλεί δικογραφία για το θέμα των προσλήψεων στο ΚΕΛΠΝΟ για την οποία δεν έχουν κάνει μέχρι σήμερα απολύτως τίποτα οι κυβερνητικοί βουλευτές.

Με μηνύσεις και αγωγές κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Με έντονο τρόπο αντέδρασε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος με αποκλειστική του δήλωση στο iefimerida αναφέρει ότι έχει ζητήσει ήδη από τους δικηγόρους του να ετοιμάσουν μήνυση για κατάχρηση εξουσίας και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως τονίζει η εξεταστική επιτροπή δεν έχει απολύτως καμία αρμοδιότητα για οτιδήποτε δεν αφορά στην χρονική περίοδο της θητείας ενός υπουργού .

«Με οργή διαβάζω ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνώντας τα όρια της εντολής τους και κάνοντας κατάχρηση εξουσίας και διαπράττοντας το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης εναντίον μου αναφέρονται ψευδώς σε δήθεν αποχρώσες ενδείξεις ηθικής αυτουργίας, για δήθεν αδικήματα που διέπραξε πέραν των ορίων της υπουργικής μου θητείας. Η Υπόθεση αυτή έχει ήδη ελεγχθεί σε προκαταρκτικό επίπεδο από την ελληνική δικαιοσύνη, ουδέν μεμπτόν προέκυψε εναντίον μου και ασφαλώς για τις συκοφαντίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ θα προσφύγω άμεσα στην δικαιοσύνη και με μήνυση και με αγωγή εναντίον τους. Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουν ότι όλα στη ζωή έχουν όρια και αν δεν το καταλαβαίνουν με το καλό τρόπο θα τους το εξηγήσει η ελληνική δικαιοσύνη».

Ειδικές αναφορές γίνονται και για τις υποθέσεις που αφορούν τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και στο τέλος του πορίσματος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγουν ως εξής:

«Οι νομικές μας σκέψεις μαζί με το αποδεικτικό υλικό που συνέλεξε η Επιτροπή μας (έγγραφα, εκθέσεις και πορίσματα, μαρτυρικές καταθέσεις) θα αποσταλεί στην Δικαιοσύνη, προκειμένου αυτή, με τα μέσα, τα νομικά και ερευνητικά εργαλεία, τις μεθόδους και της δυνατότητες που έχει από το νόμο, διαθέτει τη γνώση και την εμπειρία να προβεί σε περαιτέρω έλεγχο για το αν όλες οι παραπάνω διαπιστώσεις μας συγκροτούν τις «επαρκείς(αποχρώσες)ενδείξεις», και σε περίπτωση κατάφασής τους να ασκήσει ποινικές διώξεις, εξειδικεύοντας τα αδικήματα και εξατομικεύοντας τις ευθύνες. Η Δικαιοσύνη ως τελικό αγαθό (summum bonum) έχει τον τελευταίο και καθοριστικό λόγο, της έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και αναμένουμε τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειές της».

Δ.Τάκης
iefimerida.gr

Πηγή