Η τελετουργία των τακτικών επισκέψεων «ενημέρωσης» του Πρωθυπουργού στο πυρπολημένο Μάτι, διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση την αυτοπεποίθηση ενός συνενόχου που φτηνά τη «σκαπουλάρησε».
Δημήτρης Γιαννόπουλος
Ο υπερβάλλων όμως κυνισμός που του ξεφεύγει «στη ρύμη του λόγου», δείχνει την απωθημένη πρόθεση να περιπαίξει κι άλλο τα ανύποπτα θύματα.
Είναι σαν να τους λέει πως δεν καταλαβαίνουν γιατί η «ανάληψη της πολιτικής ευθύνης» από τον ίδιο «προσωπικά», σημαίνει το ακριβώς αντίθετο στην Οργουελική γλώσσα της «πρώτη φορά Αριστεράς».
Οι φουκαράδες, σκέφτεται, δεν θυμούνται ότι είχε επιστρέψει σαν τη βρεμένη γάτα στις 11μμ τη νύχτα, από τον κρυψώνα του …Μόσταρ της Βοσνίας, όταν πια «όλα είχαν τελειώσει» και δεν εγνώριζε πως τα συνεργεία διάσωσης μετράγανε ήδη δεκάδες νεκρούς και αγνοουμένους.
Θεωρεί δεδομένο πως οι συνομιλητές του ούτε έχουν καταλάβει από πού τους ήρθε η «πύρινη λαίλαπα», ούτε πώς «αξιοποιούνται» καλύτερα τα λεφτά που προορίζονταν για την περίθαλψη και ανακούφισή τους.
«Και να τα παίρνατε τα δύο χιλιάρικα, θα τα σπαταλάγατε!».
Ενώ ο ίδιος τους υπόσχεται κοτζάμ καινούργιο νοσοκομείο στο …Νταού Πεντέλης για το επόμενο ολοκαύτωμα.
«Δέκα λεπτά από το σπίτι σας να μην έχετε να τρέχετε στην Αθήνα».
Και σ’αυτό εκδηλώνει πλήρη άγνοια για τις τραγικές λεπτομέρειες του «ασύμμετρου φαινόμενου» που κόστισε τη ζωή κάποιων από τους συγγενείς των παρευρισκομένων στη στημένη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.
Διότι τρία μόλις λεπτά από το Μάτι υπάρχει το άρτια εξοπλισμένο για περίθαλψη εγκαυματιών Κέντρο Υγείας της Νέας Μάκρης που θα μπορούσε να είχε σώσει ζωές το απόγευμα της 23ης Ιουλίου, αν δεν είχαν στηθεί μπλόκα της αστυνομίας στις εισόδους και εξόδους του Ματιού επί της Λεωφόρου Μαραθώνος!
Έτσι έχασαν τη ζωή τους η 26χρονη Ελισάβετ Χαρδαλούπα και η μητέρα της Μαρία Μοσχού που υπέστησαν εγκαύματα στο Νέο Βουτζά και ήταν ακόμη ζωντανές στις 6μμ όταν ο αδελφός της Ελισάβετ, Γιάννης, επιχείρησε να τις μεταφέρει με το αυτοκίνητο του στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης.
Η συνέχεια παρακάτω, όπως περιγράφεται από τον ίδιο τον Γιάννη Χαρδαλούπα στη Μήνυσή του κατά παντός υπευθύνου που κατατέθηκε ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα, στις 20 Σεπτεμβρίου 2018 (σελ. 9):
«Πονούσαν πολύ και τις επιβίβασα στο αυτοκίνητό μου και ειδικότερα η μητέρα μου μπροστά και η αδελφή μου πίσω, και φύγαμε με κατεύθυνση το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης.
Οι εκεί αστυνομικοί όμως (σημ.συν: επί της Λεωφόρου Μαραθώνος) μου είπαν να πάω στο Μάτι παρά το γεγονός οτι τους έδειξα τις καμένες μητέρα και αδελφή μου. Πάλι όμως, κομφούζιο επικρατούσε και ήμουν σίγουρος οτι στο σημείο εκείνο θα καιγόμασταν. Αποφάσισα να πάω στην Αθήνα και το έκανα τρέχοντας με 150 χιλιόμετρα την ώρα, και πήγαινα . αντίθετο ρεύμα, για να σωθούν η μητέρα μου και η αδελφή μου, διότι έβλεπα ότι κινδυνεύουν από τα πολλά εγκαύματα που έφεραν στα σώματά τους.
Ύστερα από πολύ κόπο φτάσαμε στο Ιατρικό Αθηνών και αμέσως τις παίρνουν μέσα για άμεση νοσηλία. Στη συνέχεια όμως μας είπαν οτι δεν είχαν τμήμα εγκαυμάτων. Πέρασαν, δυστυχώς, δύο πολύτιμες ώρες διαβουλεύσεων και συσκέψεων, για το πού θα έπρεπε να μεταφερθούν οι δύο σοβαρά τραυματίες. Μου είπαν για το Νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ και αυτό έκανα. Έτσι, διακομίστηκαν και οι δύο στον «Ευαγγελισμό», αλλά στη συνέχεια η μητέρα μου κατέληξε 4/8/18 και η αδελφή μου 11/9/18.»

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.