Ως ένα από “τα νέα πρόσωπα της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής” και -σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις- ως “τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας” χαρακτήρισε η Δημόσια Τηλεόραση της Ιταλίας “RAI” τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
Το σύντομο αφιέρωμα που έκανε η RAI στον κ. Μητσοτάκη προβάλλεται από χθες στα δελτία ειδήσεων της γειτονικής μας χώρα.
Η συνέντευξη στη δημοσιογράφο Ελιζαμπέτα Καζαλότι πραγματοποιήθηκε σε ένα καφέ των δυτικών προαστίων (στο Μπουρνάζι), μια ακόμη από τις γειτονιές της Αθήνας την οποία επισκέφθηκε ο κ. Μητσοτάκης τις προηγούμενες ημέρες χωρίς κάμερες και φυσικά χωρίς κλούβες των ΜΑΤ.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση “υπερφορολόγησε τη μεσαία τάξη και διέλυσε την παραγωγική οικονομία για να παράγει πλεονάσματα μεγαλύτερα από αυτά που της ζητούσαν οι Ευρωπαίοι πιστωτές” ώστε “να μπορέσει στη συνέχεια, τώρα λίγο πριν από τις εκλογές, να μοιράσει κάποια επιδόματα σε αυτούς που θεωρεί πολιτικούς πελάτες”.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε, επίσης, ότι “η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα πολλές επενδύσεις, για να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης, για να τονώσει το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων”.
Δείτε το VIDEO

Πηγή

Share.