Όποιος λογικός άνθρωπος στην χώρα της παρακμής και της παράνοιας που ζούμε τα τελευταία χρόνια, άκουσε την δήλωση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στο Μάτι, την περασμένη Τρίτη, δεν μπορεί παρά να ένοιωσε μεγάλη αποστροφή. Ο κυνισμός που διακρίνει τον κύριο Τσίπρα επιβεβαιώθηκε και στην απάντηση που έδωσε στην πυρόπληκτη γυναίκα στο Μάτι, η οποία δικαιολογημένα του διαμαρτυρήθηκε ότι δεν εισέπραξε ποτέ το έκτακτο βοήθημα, που ο ίδιος είχε υποσχεθεί δημοσίως, για όλους τους πυρόπληκτους που έχασαν σπίτι, περιουσίες αλλά ακόμα και την ζωή των συγγενών τους, στην εθνική τραγωδία του περασμένου Ιουλίου. «Μα και να το είχες εισπράξει, θα το είχες σπαταλήσει. Τι να το κάνεις…»

Αναδημοσίευση από: marketnews.gr
Λοβέρδος Γιάννης

Αυτός ο κυνισμός εκ μέρους ενός πολιτικού που υποτίθεται ότι εκφράζει έναν ανθρωπιστικό ιδεαλισμό και μια «αριστερή» ευαισθησία, μοιραία προκάλεσε και θύμωσε πολλούς. Αλλά ο κύριος Τσίπρας δυστυχώς μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους απάνθρωπες και ανάλγητες δηλώσεις.
Μήπως δεν ήταν αυτός που το βράδυ της μεγάλης καταστροφής διοργάνωσε το ατυχές προπαγανδιστικό σόου στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής ενώ ήδη γνώριζαν, αυτός και οι συνεργάτες του, ότι υπήρχαν ήδη νεκροί στο Μάτι; Αυτή η καταισχύνη θα τους ακολουθεί για όλης τους την ζωή.
Να θυμίζω ότι ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και ο υπουργός του των Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, είχαν ξεδιάντροπα δηλώσει ότι η προσωπική διαφορά στις συντάξεις θα εξαφανιστεί μαζί με τους συνταξιουχους που την έχουν, γιατί είναι όλοι άνω των εβδομήντα και θα πεθύνουν όπου να΄ναι. Φανταστείτε παρόμοιες δηλώσεις να είχαν κάνει ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Δεν θα είσαν που να σταθούν. Στην σημερινή Συριζοκρατία όμως τίποτα δεν φαίνεται να συνταράσσει τον ευδεμονισμό των κυβερνώνων παρά τον έκδηλο κυνισμό και την αναλγησία τους. Αλλά η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο κόσμος που δεν αντιδρά φαινομενικά στις ξεδιάντροπες ατές συμπεριφορές, θα αντιδράσει μια και καλή στην κάλπη όταν έρθει η ώρα να ρίξει την ψήφο του, καταδικάζοντας τον κύριο Τσίπρα και την παρέα του στην αντιπολίτευση και στην απώλεια της εξουσίας που τόσο πολύ λατρεύουν οι Συριζαίοι.
Και τούτο διότι στο Μαξίμου δεν θέλουν να αντιληφθούν ότι η εξουσία είναι πρόσκαιρη και ότι η αλαζονεία είναι πολύ κακός σύμβουλος που συνήθως καταστρέφει αυτούς που την επιδεικνύουν. Η Ύβρις του κυρίου Τσίπρα δεν θα μείνει ατιμώρητη.

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.